Geçmeyen yara izlerine son! Sadece balla karıştırıp yaraya sürünce bakın ne oluyor

 Geçmeyen yara izlerine son! Sadece balla karıştırıp yaraya sürünce bakın ne oluyor
Günlük hayatta değişik ve farklı durumlarda el ve vücut kısmımızda yanmalar ve yara izleri olabiliyor. Özellikle yazın çocukların dışarıda vakit geçirdikleri zaman düşme tehlikesiyle çok fazla karşı karşıya kalabiliyoruz. Peki, İbn-i Sinanın narlı ballı karışımını hiç duydunuz mu? Bu karışımı sadece yaraya sürdüğünüzde bakın ne oluyor? İşte, İbn-i Sinanın muhteşem yara izlerini yok eden karışımı…
 
İbn-i Sina geçmiş zamanın Tıp alanını geliştiren ve ortak olan adamlarından birisiydi. EL-Kanun Fi't Tıbb kitabında yazdığı narın ve balın muhteşem ikili karışım olduğunu vurguladı. Narın suyu, tek tek taneleri hatta çiçeği bile birçok hastalığa şifa olduğunu ve dermanın bulunduğunu belitti. Peki, İbn-i Sinanın o meşhur karışımı ne, yara izlerini nasıl kapatıyor? İşte merak edilen o kısım…
 
 
NARI BALLA KARIŞTIRINCA NE OLUR?
 
Balın muhteşem gücü ve doğanın sunduğu güzelliklerinden biri olan narın en etkili yara ve yanıkları iyileştirip, düzelttiği bilinir. Bu ikili karışımı yapıp denediğinizde yaraların üzeri adeta bir iyileşme sağlıyor. Narın antioksidan özelliği bulunduğundan dolayı balın da yaraları iyileştirdiği biliniyor. Bu ikili karışımı karıştırıp yanık ve yara izlerinin üzerine sürdüğünüze yaralarınız geçiyor.
 
 
NAR VE BAL KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?
 
İlk olarak narları bir tabağa tek tek ayıklayın. Üzerine sadece bir kaşık bal ekleyip karıştırın. Bu ikili karışımı yaralarınızın ve yanık izlerinizin üzerine sürün. Bu ikili gücün muhteşem bir şey olduğuna şahit olacaksınız.
 
 
NAR VE BAL BOĞAZ AĞRISINA MUHTEŞEM GELİYOR!
 
Kışın eğer sürekli boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü çekiyorsanız narlı ve bal karışımını deneyebilirsiniz. Bu ikili karışım boğazda adeta antibiyotik etkisi verir. 
 
 
NAR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
 
- Nar suyu vücudunuzda birikmiş kötü bakterileri temizler.
 
- Nar suyu karaciğer detoksuna iyi gelir.
 
- Nar suyu karaciğer yağlanması tedavisinde birebirdir. 
 
- Nar suyu kan dolaşımını çok iyi şekilde hızlandırır.
 
- Nar suyu kanda birikmiş zararlı maddeleri atar.
 
- Nar suyu vücutta enfeksiyona karşı savaşır.
 
- Nar suyu kansere karşı korur
 
- Nar suyu kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
 
- Nar suyu ağız sağlığı için faydalıdır.
 
- Nar suyu diş ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.
 
- Nar diyet yapan kişilerde tokluk hissi verir.
 
- Nar diyabet hastaları için faydalıdır.
 
(Sibel Elmas)
 
  • #nar #nar ve bal #nar ve bal karışımı #nar suyu faydaları

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER