Kullanılmış çayları sakın çöpe atmayın! Kullanılmış çayların püf noktaları nelerdir?

- Güncelleme Tarihi:

 Kullanılmış çayları sakın çöpe atmayın! Kullanılmış çayların püf noktaları nelerdir?
Gündelik hayatta günün her saatinde çay içeriz. Kimisi demlikten hoşlanırken kimisi sallamadan hoşlanır. Peki, sallama çaylarını kurutup çöpe atmamanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çay tiryakileri bu püf noktayı çok sevecek…

Günün her saatinde hemen hemen her gün çay içeriz. Kimisi çayı sabah içmekten hoşlanırken kimisi ise akşam ve öğlen saatlerinde çaydan büyük bir haz alır. Yediden yetmişe çayı ağzımızdan eksik etmediğimiz bir toplumda bakın sallama çaylarının birbirinden şaşırtıcı püf noktaları neymiş? İşte, merak edilen ve şaşırtıcı o haber…

Sallama kullanılmış çayların püf noktaları nelerdir?

Kullanışmış çay şiş gözleri indirir

Herkesin büyük sorunu olan sabah kalkar kalkmaz aynaya baktığımızda şiş gözlerle uyanırız. Farklı farklı serumlar, tonikler kullanmak yerine şiş gözlerin de doğal yolla indirilmesi elbette var. Kullanmış olduğunuz iki sallama poşet çayı buzdolabına soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabından çıkartın ve göz kapaklarınızda 5 dakika kadar bekletin.

Kullanılmış çay ile aynalarınız pırıl pırıl olacak

Kullanmış olduğunuz sallama çayları aynalarınızı temizlediğini biliyor muydunuz? Çöpe attığınız kullanılmış çaylarınızı temizlik bezine sarıp aynalarınızı sildiğinizde aynalarınız pırıl pırıl parlayacak.

Kullanılmış çay ile evinizin her yeri mis gibi koksun

Hayatta kendi yapıp kendi fikriyle geçinen insanlar çoktur. Bu haberi duyunca çok sevinecekler! Kullanmış olduğunuz sallama çayları oda kokusuna dönüşüyor. Nasıl mı? Kullanmış olduğunuz sallama çayları iyice kuruttuktan sonra istediğiniz bir kokuyu sallama çayının üzerine 2-3 damla kadar dökün. Odanın neresi koksun istiyorsanız oraya koyun. Bu sayede odanız mis gibi kokacak.

Kullanılmış çay ile kokan ayaklara son!

Birden farklı ayakkabı türleri vardır. Bunlardan en çok koku yapanı ise ne yazık ki deri ayakkabılardır. Suni deriler gün içerisinde çok fazla ayakta koku yapar. Eğer sizde bu durumdan çok şikâyetçi iseniz; gece yatmadan önce kurumuş sallama çayını ayakkabınızın içerisine koyduğunuzda sabah kalkıp bu kokunun olmadığını göreceksiniz.

Kullanılmış çay ile mutfakta el kokusuna son!

Günlük hayatta hanımlar ne yazık ki mutfaktan çıkmaz. Günün birçoğunu mutfağa ayırırlar. Soğan doğramak, sarımsak rendelemek elde büyük ve rahatsız edici bir koku yapar. Elinize kurumuş sallama çayını alıp sabunla yıkadığınızda ellerinizdeki tüm kokular gidecek.

(Sibel Elmas)

 

 

 

  • #sallama çay #kullanılmış çay #sallama çayın püf noktaları #sallama çay ne işe yarar

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER