Yıllardır hata yapıyormuşuz! Meğer makarna suyunda gizemli sır varmış

 Yıllardır hata yapıyormuşuz! Meğer makarna suyunda gizemli sır varmış
Makarna günlük hayatta çok sık tükettiğimiz yemeklerden birisidir. Makarnayı kaynattıktan sonra haşlama suyundan elde edilen sıvı hanımlara günlük hayatta büyük bir pratik sağlıyor. Peki, makarna suyu ne işe yarıyor, makarna suyu neden dökülmez? İşte merak edilen o haber…
 
Makarnayı haşlamak için tencerenin yarı kısmına kadar su koyarız. Ve bu su makarnaya leziz bir tat sağlar. Bu su tuzla beraber karıştığında makarnanın daha kıvamlı ve hoş olmasını sağlar. Hele ki makarnanın sosunda kullanılan sular daha leziz bir tat sağlar.
 
 
Yıllardır hemen hemen hem çocuklarımıza hem de günün saati fark etmeksizin makarna yemeği yaparız. Büyük bir iştahla yenilen mis gibi makarnaların suyunu senelerdir hep dökeriz. Meğer makarna suyunda gizemli sır varmış!
 
 
Makarna suyu ne işe yarar?
 
- Yaptığınız makarnanın kalan suyu ile her türlü çorba yapımında kullanabilirsiniz. Makarnanın suyu çorbalara enfes bir tat sunar. Bunun yanında makarna suyu çorbalara katıldığı zaman vitamin değeri daha çok artar. Çocukların çorbasına makarna suyu kattığınızda vitamin ve mineral bakımından destekleyici olur.
 
- Makarna suyunu bir başka alternatif olarak pilav yapımında kullanabilirsiniz. Pilavın içine kattığınız tavuk suyu yerine makarna suyu kattığınızda daha enfes ve besleyici olur. Ayrıca makarna suyunu pilava döktüğünüzde pilavlarınız tek tek tane şeklinde olur ve yapışmaz.
 
 
Makarna suyu inatçı lekelere birebir!
 
- Bulaşıklar elbette makarna suyu ile yıkanmaz. Fakat yaptığınız yemeklerde yağ lekeleri ve yemek kalıntıları kalıp eğer bunlar çıkmıyor inatçı leke ise, makarna suyunu dökebilirsiniz. Yapacağınız tek şey makarna suyunu bakıra döküp, çıkmayan inatçı lekeli bulaşıkları makarna suyuna yatırmak.
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #makarna #makarna suyu #makarna suyunu dökmeyin #makarna suyu neden dökülmez?

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MU
    Müzeyyen uzun
    39 gün önce

    Katıldım bana ciksin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER