Yaz lastiği zamanı geldi

Kış Lastiklerini Değiştirme zamanı geldi:
Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması, 1 nisan  itibarıyla sona erdi.

Servis minibüs ve ticari araçlarda 1 Aralık 2023 itibarıyla başlayan kış lastiği takma zorunluluğunun 01 Nisan  itibarıyla sona erdi, "Nisan ayı itibarıyla havalar ısınmaya başladığı için yaz lastiği dediğimiz geleneksel lastik kullanımına geçmek gerekiyor. Çünkü yaz döneminde, kış lastiği kullanımı da aynı risklere yol açabiliyor.
Mevsimine uygun lastik kullanmanın güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, performans ve lastik ömrü açısından çok önemli

"Zorunlu kış lastiği uygulaması hayati önem taşıyor"
Kış lastiği ile ısınan hava iklimindede mutlaka yaz lastiklerine geçiş sağlamamız gerekiyor.

Yollardaki risklere dikkat etmek gerekiyor , "Zorunlu kış lastiği uygulaması, soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybını azaltıp, ani hızlanma ve frenlemelerde kayma, savrulma ve hakimiyet kaybını önlemek için hayati önem taşıyor.
Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık ile
1 Nisan döneminde uygulanıyor.
"Nisan ayı itibarıyla havalar ısınmaya başladığı için yaz lastiği dediğimiz geleneksel lastik kullanımına geçmek gerekiyor. Çünkü yaz döneminde, kış lastiği kullanımı da aynı risklere yol açabiliyor. Trafik kazalarına neden olan en önemli unsurlardan biri lastik kullanımı. Mevsimine uygun olmayan lastikler kazalara davetiye çıkarır. Yazın kış lastiği hızlı aşınır ve çabuk yıpranır, aynı zamanda lastiğin ömrünü de kısalır. Güvenli, konforlu ve tasarruflu bir sürüş için araç sahipleri kışın kışlık, yazın yazlık lastik tercih etmelidir."
Mutlaka:
Lastik alırken mutlaka üretim tarihine bakılması gerekiyor , lastik kullanılmamış olsa dahi belli bir raf ömrü olduğunu unutmayalım.
raflarda uzun süre bekletilen, ömrü dolmuş lastiklerin özelliğini kaybediyor ve balans tutmuyor.
Lastik alırken merdiven altı lastikçilere dikkat edelim.
Konya Oto Lastikçiler odamıza kayıtlı işin ehli Esnaflarımızı tercih edelim.

Tüm araç sahibi esnafımıza ve halkımıza kazasız belasız hayırlı işler, hayırlı yolculuklar diliyorum.
Sağlıcakla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları