Konya’da salçalık domatesin fiyatı değişti!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da salçalık domatesin fiyatı değişti!
Konya’da havalar soğumaya başladı. Salçalık domates satışı hala devam ediyor. Peki, Konya’da salçalık domatesin fiyatı ne kadar oldu?

Konya'da üretilen salçalık domates pazarlarda hala satılmaya devam ediyor. Yemeklerin vazgeçilmez tatlandırıcısı salça yapımı ağustos, eylül aylarında başlıyor.  Mutfakların vaz geçilmez temel ihtiyacı olan Salçalık domates fiyatları, bu hafta havaların soğuk gitmesi ve mahsulde sona yaklaşılmasıyla fiyatı değişti. Geçtiğimiz haftalarda acele edenler yarı yarıya zarar etti.

Salçalık domatesin fiyatı yeniden değişti

Türkiye'de kış hazırlığı olarak yoğun bir şekilde her sezon elde hazırlanan salça yapımı devam ediyor. Mevsim sonu yaklaşırken hızlanan salça yapımı, mutfakların vaz geçilmezi olarak Konya'da hemen hemen herkes yapıyor. Doğal oluşunun yanı sıra ekonomik oluşu nedeniyle de Konya'da her yaz yapılan Salçanın temel maddesi olan domatesin, sezon sonuna girdiğimiz bu günlerde fiyatı yeniden değişti.

Uzun domatesler tercih ediliyor

Konya tarım ekonomisine yüzlerce milyon lira katkı sağlayan domateste hasat çalışmaları devam ediyor. Normal domatesin aksine en güzel salça uzun domatesten yapılıyor. Salçalık domatesin daha az su barındırması salçanın daha hızlı kıvam almasını sağlıyor.

Salçalık domatesin fiyatı

Konya'da geçtiğimiz aylarda salçalık domatesin fiyatları ortalama 7 ile 8 TL arasında tezgahlarda yerini alıyordu. Geçtiğimiz hafta sonu kilo fiyatı 5 TL'ye kadar düşen salçalık domatesin fiyatı her hafta düşüşe geçiyor. Mevsim sonuna yaklaşılmasıyla fiyatı güncellenen salçalık domatesin, 4 TL'ye kadar düştü. Salçalık domatesteki bu fiyat inişi salçalık yapmak için acele edenleri üzdü.

Domates salçası evde nasıl yapılır?

İlk olarak domatesleri iyice yıkayın ve saplarını koparın. Domatesleri büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde bölün. Böldüğünüz domatesleri derin bir kaba aktarın. Kabuklarından ayrılması için birkaç gün kapta bekletin ve ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

3-4 gün sonra domatesleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla domatesleri çekirdeklerinden ayırın. Kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılan domatesler kırmızı bir püre haline gelecektir.

Daha sonra ince bir tülbentten ya da bez torbadan domatesin suyunu süzün. Oluşan püreyi salçaya dönüştürmek için püreyi geniş bir tepsiye boşaltın ve bir miktar tuz ekleyip güneşte bekletin.

Güneşte kurutacağınız domates salçasının üzerini ince bir tülbent ile örtüp ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. En geç bir haftada domates salçanız kullanıma hazır olacaktır. Evinizde böyle bir ortama sahip değilseniz domates püresini tencerede kaynatarak ve tuz ilave ederek salça haline getirebilirsiniz. Pişirirken sık sık karıştırmayı unutmayın ki dibi tutmasın.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Salça #Salça fiyatları #Konya salça fiyatları #Salça fiyatı #Konya domates salçası #Salçalık domates

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • K
    Konya42
    277 gün önce

    Herhafta düşüyor bir türlü düştüğünü göremedik

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    Manisalı
    275 gün önce

    Doğru Konya'da adamlar ayakları ile salça yapıyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • CD
    Çiftçi dostu
    275 gün önce

    Tabi canım düştü diye sevinin, ömrümüzde kaç kez domates yetiştirdiniz, maliyeti kaç lira, emeği nasıl, hastalıkla nasıl mücadele ediliyor araştırdınız mı? Çiftçi kazanıyor mu sordunuz mu? Klavye başında sanki enflasyon çok düşmüş gibi veya enflasyonu çiftçiler twtikliyor gibi yazmak kolay. Çiftçi ekimi bırakırsa göreceğiz hanyayı konyayı

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • C
    Cifciyim
    273 gün önce

    Keşke hep fiyat diyeceginize cifci neyapsin diyin masraflar aldı başını gitti bana kalsa birtane ekmek insanlarımız nankör olmuş ayağına kadar getiriyon hâle fiyat suolmazmi diyor ben cifciyim herkesin bırakmasını isterim

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER