Hazreti Pîr Mevlânâ’nın Şeb-i Arûsu, Bizim de Şeb-i Arûsumuz Olsun
ÖZÜ SÖZÜ BİR GÜVENİLİR ÖRNEK DAVA ADAMI OLMAK GEREKİR
Sessiz Çoğunluğun “Temiz Eller“ Manifestosu
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
İncitici ve Kahredici Mağlubiyet
Çağdaş Atan’ın Konyaspor karnesi! 6 maç tek galibiyet
OECD, IMF, S&P,FİTCH, MOODY’S bir kere de yanıldık deyin be!
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
Dinle Neyden/Gönülden
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
TEKNOKRATİK TEK DÜNYA DEVLETİ
MEVLANA’YI ANLAMAK
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
TERAZİ
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
BİZİM KUŞAĞA OKUMAYI SEVDİREN YAZAR KEMALETTİN TUĞCU
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Merhaba sevgili okurlar,
Bundan böyle Yeni Konya Gazetesinde köşe yazılarımızla sizlerle buluşup hayata dair her şeyi paylaşacağız.
Dramayı hepimiz sadece tiyatronun bir parçası olarak düşünürüz oysaki hayatımızın her alanında büyük etkisi olduğunu yakın zamana kadar belkide bilmiyorduk ama, son dönem Milli Eğitim müfredatında da yerini aldı.
Farklı yapı ve özellikte olan edebiyat türleri bulunmaktadır. Bu türden olan drama, tiyatro alanında kendini kabul ettirmiş kurgusal bir sanattır. Drama eğitim ve öğretimde yeni bir oluşumdur. Drama çocuğu geliştiren yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır. Drama sürecinde çocuk; gözlem, deneyim, duygu ve bilgilerini canlandırarak yaşar. Dramada gerçek dünya ile kurgusal dünya arasında bir etkileşim vardır. Dramanın pek çok çeşidi vadır; psikodrama, eğitici drama ve yaratıcı dramadır ve günümüzde özellikle çocuklar için daha çok yaratıcı drama eğitimi verilmektedir. Yaratıcı drama ise, ortaya koyulan düşünceye göre kişilerin hayal dünyalarını harekete geçirmek gerekmektedir. Çocuklar yaşama dair birçok şeyi oyun oynarken öğrenirler ve bu öğrenmeler yaparak-yaşayarak olduğu için de derece etkili olmaktadır. Dramanın faydaları o kadar çok ki sizlerle en önemli olanları paylaşalım isterim.
Drama eğitimi okul önesi olarak 4 ve 6 yaşlarında başlanabilir. Aslında drama eğitiminde yaş sınırı yoktur. Drama eğitimi öğrencileri çocuklar ya da yetişkinler olabilir. Fakat, erken yaşta başlamak kişilik gelişimi için büyük bir kazanım olacaktır.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI