CHP Yine Kuru Sıkı Attı
DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
Kendi eliyle küçülen muhalefet
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Yazın sonlarına yaklaşırken, mevsimin en taze meyve ve sebzelerini değerlendirmenin tam zamanı. Meyve ve sebzeleri mevsiminde yemenin önemi sağlık açısından oldukça büyük. Ancak hormonlar ve katkı maddeleri nedeniyle yaz sebzelerine kışın tezgahlarda rastlamak da mümkün. Katkı maddelerine maruz kalan meyve ve sebzelerin faydalı mı, yoksa zararlı mı olduğu ise tam bir tartışma konusu. Bu yüzden sağlığınızı riske atmadan, mevsim meyve ve sebzelerini değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz.
Kışlık mutfak hazırlığı yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
* Kışlık Yiyecekleri Saklama: Kış ayları için gıda stoğu yapın. Kuru baklagiller, konserve sebzeler, salça, turşu gibi uzun ömürlü gıdaları satın alın veya hazırlayın.
* Buzdolabını ve Derin Dondurucuyu Doldurun: Kışın taze meyve ve sebzelerin az olduğu dönemde kullanmak üzere buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu doldurun. Sebzeleri dondurarak veya reçel yaparak uzun süre saklayabilirsiniz.
* Baharat ve Malzeme Stoğu: Baharatlarınızı ve temel mutfak malzemelerinizi kontrol edin. Taze baharatları kurutarak veya dondurarak kış boyunca kullanabilirsiniz.
* Hazır Yemekler ve Öğün Planlaması: Kışın yoğun geçen günlerde zaman kazanmak için hazır yemekler veya öğün planlaması yapabilirsiniz.
* Kışlık Çay ve İçecekler: Kışın sıcak içecekler için çay, kakao, kahve gibi malzemeleri stoğunuzda bulundurun.
* Temizlik ve Düzen: Mutfak eşyalarınızı temizleyin ve düzenleyin. Gıdaların bozulmasını önlemek için saklama kapları kullanın.
* Reçel ve Turşu Hazırlığı: Kış aylarında meyve reçeli veya turşu yapmak için malzemeleri toplayın ve hazırlığa başlayın.
* Sağlıklı Atıştırmalıklar: Kışın sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın, böylece abur cubur yerine besleyici seçeneklere ulaşabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek kışlık mutfak hazırlığınızı yapabilir ve soğuk aylarda daha rahat bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI