12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
Tekstil patronları her şeyi devletten beklemek yerine biraz özeleştiri yapmalı
Konyaspor için avantajlı fikstür
SAHTE DİN VE TARİKATLAR
1 Ekim 1949 Unutulmuşların Çığlığı Doğu Türkistan 76 Yıldır Zulüm altında
İMANIN İBADETE, İBADETİN DE İMANA ETKİSİ
DOĞUM VE ÖLÜM ARASINDA...
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
Anlaşma sürecine olumlu katkı vermek
Doğa’dan Allah’a…
HASTALIK BİR NİMET MİDİR?
“Bedr’in Arslanları” kadar şanlı idiniz!!!
Kazanmak İçin Mücadele Gerek
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
İKİ DEYİM
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
Şehit, kendisine şahitlik yapılmış, Cennetlik olduğuna şahitlik edilmiş anlamındadır. Şahit manası da vardır. Çünkü Allah katında, ölü değil diridir. Şehit olmayı dileriz Allah'tan ama bu mertebe herkese nasip olmaz.
Bu vatan, toprakları şehit kanıyla yıkanmış, geçmişten günümüze milyonlarca şehit vermiş şehitlerin acısıyla yüreği dağlanmış ve onların kanını yerde bırakmamaya ant içmiş analarla, babalarla, kardeşlerle, eşlerle, yiğitlerle dolu..
Vatanı bugünlere getirerek bize teslim eden atalarımıza karşı bir minnet borcumuz vardır. Bu borcu ödemenin en kolay yolu ise bu vatanı korumak onların bize zorluklarla teslim ettiği bu topraklara gözümüz gibi bakmaktır.
Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri vatandır. "Vatan sevgisi imandandır”.
Biz Allah katında rızıklandırılmak için ölmeyi seviyoruz. Allah yolunda mücadele etmeyi seviyoruz, hem de kanımızın son damlasına kadar. Bu sevgimiz, bu aşkımız şaka değildir. Bizler gerçekten ölmeyi seviyoruz. Allah kendi yolunda cihat edip bu uğurda can vermemizi emrediyor. Bu yolda canımızı vermeyi seviyoruz. İki cihan serveri Hz Muhammed (sav) ve gönderilen bütün Peygamberler, şehadete aşık oldukları için biz de aşığız. Bizim şehadeti arzulamamız için, birçok nedenlerimiz var. Biz Allah yolunda canımızı verirsek, bize karşılığında cennetini verecektir. Biz bu canı Allah yolunda vermekten imtina etsek dahi, Allah bu emanetini bir gün alacaktır. Zillet elbisesini giymemek için, Allah yolunda izzetli bir şekilde ölmeyi seviyoruz" şeklinde konuştu.
"Şehit olmak için şehit gibi yaşamak lazım"
Şehitlik meselesi, Türklük-Kürtlük meselesi değildir. Mesele Allah'tan başka ilah kabul etmeme meselesidir. Allah'tan başka kimseye tapmama meselesidir.
Şehitlik: Kahramanın ölümü değil, ölümün kahramanlığıdır. Vatan, din, bayrak, millet uğruna, Allah yolunda ölen kişidir. Halk arasında Şehitlere büyük önem verilir. Şehitlik Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek mertebedir. Onlar kutsal değerler için canlarını, mallarını feda etmişler, cennet karşılığında canlarını ve mallarını vermişlerdir. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, "ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi” inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir.
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI