SÖZLERDE KENDİMİZİ ARAMAK
Mesele doktor değil hala anlamadın mı?
MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLAMAYI HAK EDİYOR MUYUZ?
Laik hutbe verelim
Kripto para piyasaları bir oyun alanı değildir
İNSAN İÇİN ANCAK ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞI VARDIR
Sessiz Kalabalıklar: Modern Hayatta Yalnızlık
Demokrasi Karanlıkta Ölür
Sessiz Tanık / Saatli Cami
ASIRLIK ÇINAR ALTINDA AKŞEHİR
HZ. Peygamberimizin İletişim Modeli Ve Teknoloji Bağımlılığından Nebevi Kurtuluş
Bilimin Kalbi Konya
İç sahada alınan net galibiyet
Kimlik Değiştiren Konyaspor
Rakamlarla Otomobil Piyasası
ERİNMEDEN
BASIN DİLİ
Yeşillikleri taze tutmak için dolapta saklamak iyi bir yöntemdir. Bunun için yeşillikleri temiz bir havlu veya kağıt havlu ile sararak nemini alabilir ve plastik bir torbaya koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu, yeşilliklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarına yardımcı olacaktır.
Pazardan, parlak renklerine, dolgun boyutlarına, tazeliklerine vurularak aldığımız yeşillikler, evlerde aynı hızla tüketilmediğinden kısa sürede boyunlarını büküp, tazeliklerini kaybediyorlar.
Genellikle poşetlenmiş yeşillik satın alıyorsanız, muhtemelen satın aldıktan sadece birkaç gün sonra solmuş, pörsümüş yapraklarla karşılaşma talihsiz bir deneyim yaşamışsınızdır. Paketlenmiş yaprakları tabağınıza ulaşacak kadar uzun süre nasıl taze tutacağınızı öğrenmek, bu C vitamini ve kalsiyum başta olmak üzere birçok temel gıda içeren besinlerden daha fazla yararlanmanızı sağlayabilir. İşte bu mucize besinleri koruma rehberiniz!
Yeşillikleri taze tutmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
* Hava ile Temasını Azaltın: Yeşillikleri buzdolabında hava almayan bir kapta saklamak, tazeliklerini korumaya yardımcı olabilir.
* Nemini Alın: Yeşillikleri yıkadıktan sonra fazla suyu bir havlu veya kağıt havlu ile nazikçe alın. Islaklık, çabuk bozulmalarına neden olabilir.
* Plastik Torbada Saklama: Temizlenmiş ve kurulanmış yeşillikleri plastik bir torbaya yerleştirin. Torbanın içindeki hava miktarını azaltmak için torbanın üzerindeki fazla havayı çıkarın ve torbayı hafifçe bağlayarak buzdolabında saklayın.
* Dondurmayın: Salatalıklar gibi sulu yeşillikleri dondurmak, dokularını bozabilir. Bu nedenle, buzdolabında saklamak daha iyidir.
* Hızlı Tüketin: Yeşillikleri mümkünse satın aldıktan hemen sonra tüketmeye çalışın. Ne kadar taze olduklarına dikkat ederek, daha önce alınanları önce tüketmeye çalışın.
* Kurulama: Yeşillikleri yıkadıktan sonra tamamen kurumalarına izin verin. Islak kalmış yeşillikler daha çabuk bozulabilir.
* Buzdolabı Sıcaklığı: Buzdolabınızın sıcaklığını ısısını 0-4°C aralığında tutarak, yeşilliklerin tazeliğini korumasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu yöntemler, yeşilliklerin tazeliğini daha uzun süre korumanıza yardımcı olacaktır.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI