Sanal Kumar Ekonomi ve Gençliğimiz İçin Beka Meselesidir
GÜNAH ADASININ ARKASINDA YATAN GERÇEKLER
MOTOSİKLET KAZASI!
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
Yusuf Tekin istifa mı etsin?
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Suriye çadır kent sorunu
CHP’nin Eksiye Yürüyüşü
Özbekistan’da 9 Şubat Ali Şir Nevayi’nin 585.Doğum Günü ve Bahar Bayramı
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
ANNECİĞİM
ŞEMSİYENİ AÇ
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Sahada futbol devamında umut vardı
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Her türlü rakibi Eyüpspor karşısında Konyaspor ağır favoriydi. Ötesinde beklentim Konyaspor'un rakibine fark atarak galip gelmesiydi. Eyüpspor'un içinde bulunduğu durum ve mevcut futbolcuların genelinin tecrübesiz olması karşısında aksi bir düşünce abes olurdu.
Maç başlaması ile birlikte değişim yaşamış, gelişmiş bir takım beklentim vardı. Değişim ve gelişim olmadan bile böylesi bir Eyüpspor karşısında bariz üstünlük kurmasını beklediğim Konyaspor yerine rakibi karşısında ezilen Konyaspor vardı.
Bir teknik direktör takımı fiziksel ve taktiksel olarak maçlara hazırlar. Çağdaş Atan bunu yapabilmiş mi? Hayır...
Bir teknik direktör takıma uygun oyun planı ve kurgu oluşturur. Konyaspor'un nasıl bir oyun oynadığını, nasıl bir kurgu ve planla hareket ettiğini tarif etmek mümkün mü? Ben tarif edemiyorum.
Bir teknik direktör oynanmakta olan maçı okuyarak doğru müdahale ile oyunda üstünlük elde etmeye çalışır. Bu anlamda bir müdahaleyi gördük mü? Ben görmedim. Hiç değilse sağ kanadı tek başına kullanabilen Andzouana'nın önündeki Deniz'i sol kanada almayı denerdim. Belki bu da çözüm olmazdı ama bir denerdim. Çözüm olmazsa başka çözümler arardım. Çağdaş Atan'ın buna benzer hiç bir girişimi olmadı.
Önceki maçlarda sıklıkla rastladığımız futbolcularda var olan isteksizlik ve mücadelesizliğin bu maçta artarak devam ettiğini gördüm. Oysa bir teknik direktörden oyuna, oyuncuya dokunuşları ve motivasyon etkisi beklenir. Bunun için Çağdaş Atan'ın hattinden fazla zamanı vardı. Öyleyse bu kötüye gidiş hangi teknik direktör meziyetiyle açıklanır? Çağdaş Atan'ın bir meziyeti var: Beni eleştirmeyin demek. Ben de eleştirmiyorum zaten. Ortaya çıkan ürünü anlatıyorum.
Bir teknik direktörün rakip analizleri yapmak ve en doğru oyuncularla maça çıkmak gibi bir görevi de vardır. Fakat bu yukarıda bahsettiğim olumsuzluklar düzelmedikçe işe yaramaz. Yalnız kendisi gelmeden önce takımın en iyi performans gösteren oyuncusu Jin Ho'yu nasıl etkisizleştirdiğini ve bu maçta oynatmayacak kadar da bu görevi ciddiye aldığını ve bu konuda başarılı olduğunu gözlemliyorum.
Bir de şöyle bakalım Konyaspor kadrosundan oluşturulabilecek en kötü on bir oyuncuyla oynansa da Konyaspor'un kazanılabileceği bir maçtı. Bunu rakibin içinde bulunduğu durumdan dolayı söylüyorum. Bu durumda bile net gol pozisyonu üretemeden karambol bir pozisyonla son anda gol bularak berabere kalmak çok acı...
Taktik, kadro, transfer, kadro mühendisliği, futbolcular, teknik ekip her ne derseniz deyin bu takımın sahanın içinden ziyade sahanın dışında çözülmesi gereken problemi var. Bunun çözümünü de yaptığı teknik direktörlük değişiminde yaşanan olumsuzluğu sorumluluğunu taraftara çıkarmaya çalışan bir yönetimden bekleyeceğiz.
Bu beraberlik nasıl açıklanır bilemem ama hiç bir şekilde en ufak bahanenin kabul görmeyeceği ağır ve kötü bir sonuçtu.
Selam ve dua ile...
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Ey Galibiyet! Bizim Kapıyı da Çal
Avrupa Hayalinden Ligde Kalsak Tedirginliğine
Konyaspor Galibiyeti Unuttu
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
İncitici ve Kahredici Mağlubiyet
Çözüm Üreten Çağdaş Atan Aranıyor
Net Pozisyonları Kaçırırsan Yenmeyecek Golü Yersenen
Oyun Galibiyet İçin Yetersizdi
Mücadelesizlik ve Umursamazlık Varsa