Skor 1-1, kazanan Rize!
CADILAR BAYRAMI’NIZ KUTLU OLSUN MU?
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
ŞEMS ve MEVLÂNÂ’NIN KARŞILAŞMASI
Enflasyondaki Düşüş Mutfakları İkna Edemiyor
SÜNNETULLAH
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
İddia ediyorum boş iddianame!
Allah Teâlâ İyiyi, Güzeli emreder, Emrettiği İyidir, Güzeldir.
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
DUYMAK İSTEMİYORUZ.
Okyanus mu, Kuyu mu?
Net Pozisyonları Kaçırırsan Yenmeyecek Golü Yersenen
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
BİZİM KUŞAĞA OKUMAYI SEVDİREN YAZAR KEMALETTİN TUĞCU
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
DÜNYAYI YÖNETEN KÜRESEL ÇETELER
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Türkiye herkesin ders çıkarması gereken bir süreçten geçiyor. 7 Haziran genel seçimleri tek başına iktidar çıkarmadı. Anayasa ve yasalar “ya koalisyon ya yeniden seçim” diyordu.
MHP koalisyon için kapıları kapatınca Ak Partinin önünde tek seçenek kaldı. CHP ile koalisyon görüşmeleri. İsmine İSTİKŞAFİ denilen görüşmelere başlandı.
Sonucu baştan belli olan görüşmeler başladı. Süreç her iki parti tarafından o kadar güzel götürüldü ki, “40 yıl görüşülse asla olmayacak” bir ihtimal “sanki olacakmış” gibi gösterildi. Seçim döneminin sert üslubunun ardından birbirinin 180 derece zıttı iki partinin nezaketle işlenen kardeş pozları vatandaşın hoşuna da gitti. Ülkenin âli menfaatleri gereği “keşke hep böyle olsanız” dedirten görüntüleri bundan sonra böyle devam eder mi bilmeyiz, ancak bildiğimiz şey öküzün öldüğü. Öküz öldüyse ortaklık bozulur. Aklın yolu da bunu gösteriyordu.
Neden anlaşamadılar?
Ak Parti, “reform hükümeti kuralım” dedi, CHP “olmaz restorasyon hükümeti kuralım” dedi.
Ak Parti “Milli Eğitim politikalarımızdan taviz vermeyiz” dedi, CHP, “Milli Eğitim de bizim dediğimiz olacak” dedi.
Ak Parti “dış politikamızın doğru olduğunu düşünüyoruz, politikamızı değiştirmeyiz” dedi, CHP “dış politikamızı değiştirmezsek olmaz” dedi.
Daha başka şeyler de var, ancak bu üçü bile bu ortaklığın olamayacağına yetti.
Böylece Ak Parti tabanının beklentisi de yerine gelmiş oldu. Yapılan anketlerde Ak Parti tabanının yüzde 75-80’i bu koalisyonu istemiyordu. Aksine CHP tabanı koalisyondan yanaydı.
Peki şimdi ne olacak.
MHP ta baştan kapıları kapattığına göre, en kısa zamanda seçim var. Tüm gelişmeler, tüm görüşmeler, tüm konuşmalar şeffaf şekilde kamuoyunun önünde gerçekleşti. Halk koalisyon hükümetlerinin başarılı olmasını bırakın, koalisyonun bile kurulamayacağını gördü.
Halk düşünecek taşınacak,kararını verecek. Ya, Ak Parti’ye “seni birazcık uyaralım demiştim, ancak kantarın topuzunu kaçırmışım, beni anladığını düşünüyorum, ülkeyi 4 yıl daha yönetmeye devam et” diyecek. Ya, “sen beni yanlış anladın ben de kurtuluşu başka bir partide görüyorum” deyip başka bir partiyi tek başına iktidara getirecek. Ya da, “sen beni hiç anlamadın ben ne şekilde olursa olsun koalisyon dedim.”deyip yeniden tercihini değiştirmeyecek ve zoraki bir koalisyon kurulacak. Demokrasilerde çareler tükenmez. Bakıp göreceğiz. Şimdiden yeniden seçimler hayırlı olsun.
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
Sorun büyük, çözümü zor. Teşhis doğru, tedavi yanlış.
İsrail’in Ateşkes Yalanı
Avrupa’nın Başaramadığını Biz Başarabilir miyiz? İnsanlar Parayla Çocuk Yapar mı?
Deprem bölgesi Murat Kurum diyor, daha da başka bir şey söylemiyor
Cevat Hoca Yine Yaptı Yapacağını
Türkiye’de ve Konya’da Bahis Depremi
Dünya bunu konuşuyor! İsrail’in kalesi nasıl yıkıldı?
Konya’da bir yalanın hazin hikayesi! Çamur at izi kalır Yalan yaz bilmeyen inanır
Dünya arayışta... Demokrasi artık en iyi yönetim şekli değil