Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Eko -Trump Ekonomi Yorumcularının Ayarlarını Bozdu
DOSTLARIN KALEMİNDEN
KADIN, ERKEK VE KAYBOLAN DENGE
NESİLLLERİMİZİ HAKİKATİN DOĞRULARIYLA YETİŞTİRMELİYİZ
Yolun Sonu Kupa Olsun
Final sana yakıştı
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
Bakanlıkların Baş Belâsı: İletişimsizlik
Vasatlıktan Çıkış Nasıl Olur?
5G NE KADAR GÜVENLİ?
İMAM BUHARİ’YE İHTİRAM, HALKA SELAM VE TAAM
Bir Dergi Kapağından Türbelerin Hafızasına
YARATILIŞ GAYEMİZ
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
RED ETME
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı'nın ev sahipliğinde Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen ‘1 Konu, 1 Konuk ‘ programının konuğu Kudüs ve Filistin Dayanışma Federasyonu Üyesi Dr.Hani Dali idi.
Konya'da her STK'dan temsilcilerin dinleyici olarak katıldığı programda Gazze'de olup bitenleri öğrenmek istedik. Dr. Dali önce genel durum hakkında bilgi verdi, sonra soruları cevapladı.
İzzetin Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim gecesi başlatılan ‘Aksa Tufanı'nın zamanlama açısından iyi düşünülen bir harekât olduğunu belirten Dali, " O güne kadar hiç kimse İsrail'in kolunun bükülemeyeceğine inanıyordu. İsrail tüm dünyada kendisini o kadar güçlü gösteren bir algı oluşturmuştu ki, herkes buna inanıyordu. Ancak İsrail en gaflet anı olarak değerlendirilebilecek bir Şabat bayramı sabahında 3-5 saat içerisinde dize getirildi. Bu harekâtın tüm dünyaya verdiği en güçlü mesaj ‘İsrail yenilemez değildir' olmuştur.” diyor.
Ben buna inanıyorum. Evet, İsrail o gün neye uğradığını şaşırdı ve 3-4 gün süren bir panik yaşadı. Bu süre zarfında yaklaşık olarak 2000 bin İsrail askerinin etkisiz hale getirildiği biliniyor. Bu bugüne kadar İsrail'in yaşadığı en büyük hezimetlerden biri…
Hadiseyi savaş mantığı içerisinde düşündüğümüzde hiç kimse Hamas'ın yenildiğinden bahsetmiyor. Öyle ki ‘barış ta yok, ateşkes de yok' diyen İsrail 50 güne varmadan pes etti ve ateşkese razı oldu. Bununla İsrail Hamas'ı muhatap almak zorunda kaldı. Öyle veya böyle Hamas ile aracılar yoluyla da olsa masaya oturmak mecburiyeti hissetti İsrail.
Dr. Hani Dali'ye sordum. "Karada Gazze İsrail'in işgaline uğradı mı?” diye. Dali, bugüne kadar Gazze'de hiçbir Hamas karargahının İsrail'in eline geçmediğini söyledi.
Dali, bir acınacak durumu şu şekilde ifade etti. "Biz 47 günün sonunda İsrail'i dize getirerek ateşkese razı ettik ama Müslüman ülkeler bu süre zarfında sınırımızdan bize bir bardak su dahi ulaştıramadı.”
Ancak öyle bir laf daha etti ki, oturduğumuz yere adeta çakıldık kaldık. Yutkunduk, içimizden kahrettik, yerin dibine geçtik. " Gazze halkı şu şekilde Allah'a dua ediyor: ‘Allah'ım sana hamdolsun. Tüm dünya bizi terk etti ancak sen bizi terk etmedin.”.
Gazzeliler tüm dünyaya çok mesaj verdiler. Ben Dr. Dalli'yi dinleyince 14 bin kayıp vermelerine rağmen galip olanların Gazzeliler olduğuna inanndım. İşte Dr. Dalli'nin tespitleri:
İsrail'in yenilmez olduğu algısını yıktık. Siyonistlerin yaptığı katliamdan sonra dünyada İslamofobi olgusu yok oldu. Bir kısmı Yahudilerden olmak üzere çeşitli dinlere sahip çok sayıda insan İsrail'in haksız olduğuna inandı. Bu toprakların Filistinlilerin olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Hükümetleri farklı düşünse de batı toplumlarının çoğu artık İsrail'den değil Filistin'den yana… İspanya ve güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi birçok devlet artık Filistin'i tutuyor .
Ben de diyorum ki, Gazzeliler zafere değil sefere niyetlendi. Mutlak zafer Allah'ındır. Onlar ölümü öldürerek Allah'ın huzurunda ellerinden geleni yapıyorlar. Sıra bizde.
Dr. Dali, Türkiye'ye ve tüm dünyaya şöyle sesleniyor. "Her türlü platformda bu meseleyi dile getirmekten çekinmeyin. Özellikle Medya önemli. Sosyal Medya'da her birey bir şeyler yapabilir. Tabi ki maddi katkıya ihtiyacımız var. Müslüman devletler bize destek olmaktan geri durmasınlar. Kaybeden olmayacağız.”.
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Konya’nın Gizli Mimarları
Bir Neslin Kırılma Noktası: İstikamet…!
Hesap Tutmadı: Washington’ın İran Yanılgısı
Sultan Selim restorasyonda… Meydan’a mescit talebi
İran Çetin Ceviz Çıktı
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
Müslümanların Büyük İmtihanı “Ne tarafta yer alacağız?”
Konya Büyükşehir Belediyesi uzaya taşınıyor.
Tabeladaki “Konya’’ Gerçekten Konya mı?