Skor 1-1, kazanan Rize!
CADILAR BAYRAMI’NIZ KUTLU OLSUN MU?
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
ŞEMS ve MEVLÂNÂ’NIN KARŞILAŞMASI
Enflasyondaki Düşüş Mutfakları İkna Edemiyor
SÜNNETULLAH
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
İddia ediyorum boş iddianame!
Allah Teâlâ İyiyi, Güzeli emreder, Emrettiği İyidir, Güzeldir.
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
DUYMAK İSTEMİYORUZ.
Okyanus mu, Kuyu mu?
Net Pozisyonları Kaçırırsan Yenmeyecek Golü Yersenen
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
BİZİM KUŞAĞA OKUMAYI SEVDİREN YAZAR KEMALETTİN TUĞCU
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
DÜNYAYI YÖNETEN KÜRESEL ÇETELER
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Cumhuriyetçilerden, eski başkan adayı ve eski Teksas Senatörü, Ron Paul, "ABD'nin umursanmadan büyüyen borçlarıyla askeri harcamaları, eninde sonunda sistemin çökmesine ve Sovyetler Birliği'nin son günlerindeki gibi yanıp kül olmasına yol açacaktır" diyor.
1989'da dağılan çift kutuplu dünyanın süper gücü Sovyetler Birliği'nden sonra ayağına gelen fırsatı iyi değerlendiremeyen Amerika Birleşik Devletleri çökme sinyalleri veriyor. Amerika'nın zorlu bir süreçten geçtiğini sadece Ron Paul söylemiyor. Dünya gerçeklerini bilen aklı başında birçok siyaset bilimci de söylüyor.
Aslında bu gerçeği yüksek sesle dillendiren şimdiki başkan Trump oldu. Trump seçim kampanyalarında tehlikeyi işaret ederek oy istedi. Yemin törenindeki şu cümlelerine dikkat edin: "Onlarca yıl boyunca yabancı ülke endüstrilerini Amerikan endüstrilerinin zararına zengin ettik. Amerikan ordusunun çok üzücü şekilde tükenmesine izin verirken diğer ülkelerin ordularını sübvanse ettik. Kendi sınırlarımızı korumayı reddederken, diğer ülkelerin sınırlarını koruduk. ABD'nin altyapısı harap duruma düşerken, deniz aşırı ülkelere trilyonlarca dolar harcadık. Bizim ülkemizin zenginliği, güveni ve gücü dağılırken, diğer ülkeleri zengin ettik."
Trump teşhisi doğru koydu ancak tedaviyi yanlış başlattı. "Her şey Amerika için, her şey Amerikalıların refahı ve mutluluğu için” politikalarıyla çıkılan yolda, çözüm terör örgütleriyle dünyayı dizayn etmede ve eşkıyalık ile kaynaklara el koymada bulundu. Bu politikalarla ümüğü ilk sıkılan yer ise Ortadoğu oldu.
Güç kullanarak ve korkutarak dünyaya diz çöktürme siyaseti, ancak ve ancak tükenmekte olan ve başkaca çaresi bulunmayan güçlerin uygulayabileceği bir siyasettir. Trump'un Amerikası tüm dünyanın gözünün içine baka baka, "ya bizim dediğimizi yapacaksınız, ya da siz bilirsiniz” demek istiyor. Suriye, Irak, Yemen ve bilumum çatışma alanlarının tamamı bu politikanın ürünü. Hani tam da Hazreti Mevlana'nın aslan, kurt, tilki hikâyesine benzeyen bir politika.
Arslan, kurt ve tilki arkadaş olmuş, avlanmaya çıkmışlar. Akşama doğru bir yaban öküzü, bir dağ keçisi, bir de tavşan yakalamışlar. Aslan kurda dönerek:
-Bunları, aramızda adaletle taksim et bakalım! diye emir vermiş.
Kurt:
-Padişahım,demiş. Yaban öküzü en büyük av olduğu için size layıktır. Keçi orta irilikte, o da benim olsun. Tavşan da tilkinin… Kurdun taksimini beğenmeyen Aslan; bir pençe ile kurdu yere yıkıp parçaladıktan sonra tilkiye dönmüş.
-Haydi, avlarımızı bir de sen taksim et bakayım! Demiş. Tilki korkusunu belli etmeden:
-Aman efendimiz, pay etmekte neymiş? Bu semiz öküz sizin kuşluk yemeğinizdir, keçiyi gün ortasında yer, akşama doğru da tavşanla kendinize ziyafet çekersiniz!
Tilkinin taksimi aslanın çok hoşuna gitmiş.
-İşte adaletli bir taksim böyle olur diye kükremiş. Sonra da, gülümseyerek, "bu adil pay etmeyi kimden öğrendin sen? Diye sormuş. Tilki başını çevirip yerde yatan kurdu göstermiş:
-Tabi ki kurdun halinden…
Amerika dünya ülkelerinden kurt değil, tilki olmayı istiyor.
Sovyetler Birliği dağılalı 28 yıl oldu. Amerika tek kutuplu dünya hâkimiyetini iyi değerlendiremedi. Adil olamadı. Müslüman ülkeler ve halklara uyguladığı çifte standart politikalar, yarım asır soyunca Sovyetler karşısında kendi safında yer alan Müslümanları üzdü. Çoğu, Amerika'dan uzaklaştı. . Dünyayı terörle dizayn etme hatasına düşerek, dünya tarihinde eşi görülmemiş vahşetlere imza attı.
Irak operasyonları ile başlayan yanlış dış politikalar Kudüs politikası ile zirveye ulaştı. Artık tüm kabadayılıklara ve tehditlere rağmen Birleşmiş Milletler'deki oylamalarda sözünü geçiremiyor. Dünya'da yeni yakınlaşmalar, yeni ittifaklar oluşmaya başladı. Stratejik ortağı Türkiye, Rusya ile başka ufuklara yelken açarken, yarım asırlık müttefiki Pakistan kendisine kafa tutmaya başladı. Darbe yaptırarak iş başına getirdiği Sisi ile dahi arası bozuldu. Kuzey Kore Amerika'yı adam yerine bile koymuyor. Afrika'da yeni stratejiler yeni ortaklıklar oluşuyor. Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edip, Yahudi sermayesiyle çöken ekonomisini düzeltemeye çalışırken, Ortadoğu'daki tüm müttefiklerini kaybetti. Bakalım yularını elinde tuttuğu Suud ve BAE'e ile yoluna ne kadar devam edebilecek.
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
Sorun büyük, çözümü zor. Teşhis doğru, tedavi yanlış.
İsrail’in Ateşkes Yalanı
Avrupa’nın Başaramadığını Biz Başarabilir miyiz? İnsanlar Parayla Çocuk Yapar mı?
Deprem bölgesi Murat Kurum diyor, daha da başka bir şey söylemiyor
Cevat Hoca Yine Yaptı Yapacağını
Türkiye’de ve Konya’da Bahis Depremi
Dünya bunu konuşuyor! İsrail’in kalesi nasıl yıkıldı?
Konya’da bir yalanın hazin hikayesi! Çamur at izi kalır Yalan yaz bilmeyen inanır
Dünya arayışta... Demokrasi artık en iyi yönetim şekli değil