Sûfî bir ses işittim uzaklardan…
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…
Veeeee nihayet! Güzel futbol güzel sonuç…
Seküler kesimin çatallı dili
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Ticari Ahlak Yoksunları Kâr Sarhoşluğu Yaşıyor
SEVDALISIYIZ
Meşruiyetin Olmazsa Olmaz 3’lüsü
ÜÇ AYLARA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
SOKAKLARIMIZ YABANCI, TABELALARIMIZ SUSKUN, KULAKLARIMIZ ESİR
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
TEKNOKRATİK TEK DÜNYA DEVLETİ
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
2019 seçimleri Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olacak. Yüz yıllık mevcut sistem son bulacak. Türkiye'ye has yeni bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı sistemi başlayacak.
Seçilen cumhurbaşkanı yeni dönemin ilk cumhurbaşkanı olacak. Yürütme erki artık tek elden yönetilecek.
Bir işe nasıl başlanırsa devamı da öyle gelir. Ondan dolayı da yeni sisteme iyi bir başlangıç yapmak şart. Bu başlangıç beraberinde yeni siyasi tarihimizin yazılı olmayan kurallarını da oluşturacak. Türkiye'yi yönetenler de, yönetmeye talip olanlar da bunun farkındalar. 2019 seçimlerine hiçbir seçimde olmadığı kadar asılacaklar.
2019 savaşları erken başladı. Cemaziyülevvelini çok iyi bildiğimiz medya ile ilk hamleyi yaptılar. Belli ki bu savaşlarda en hassas noktalara basılacak. Bam tellerine dokunulacak.
Tepe'de Erdoğan-Gül-Davutoğlu kavgası başlatılmaya çalışılıyor idi, başlatıldı. Ulusal haber kanallarındaki açıkoturumlarda birkaç gündür bu konular konuşuluyor. Dava'yı en tepe noktada temsil edenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Bu kavganın Dava'yı yaralama amaçlı olduğu belli. Kavgayı kimin başlattığına bakmak gerekir. Bu kavgayı başlatanlar ve devam ettirmeye çalışanlar hangi tarihte dost olmuşlar. 2002'i de mi, 2007'de mi, 2010'da mı, 17- 25 Aralık'tan sonra mı? 15 Temmuz'un akabinde mi? Yoksa Referandum sonrasında mı? Dostluklarının başladığı tarihi iyi araştırsınlar yeter.
Tepe'de devam ettirilmeye çalışılan kavga ile birlikte, halkın da hassasiyetlerine dokunulmaya başlandı.
Önce adı "Milli” olan gazete asparagas bir habere imza attı. Gazete gerçekleri ters-düz ederek, İsrail zulmünün ele alındığı bir konferansı, İsrail'e güzellemeler yapılan bir konferans olarak yansıttı. Haber 15 gün bekletilerek yayımlandı. Haber'in özellikle 21 Aralık'ta Erdoğan önderliğindeki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kazanılan başarıdan sonra yayımlanması dikkat çekti.
Diğer cenahta ise "Sözcü Gazetesi” ile toplumun başka bir hassasiyeti sınandı. Meral Akşener ile yapılan özel röportajda, Konya ve Tokat'ta silahlı eğitim kamplarının oluşturulduğu ve burada eğitim görenlerin 2019 seçimlerinde Ak Parti lehine kullanılacağı iddia edildi.
Burada dikkat çeken konu, Neden Konya ve Tokat? Çünkü Konya muhafazakar, Tokat ise milliyetçi toplumsal yapısı ile bilinen iller. Yani, iki il bilinerek özenle seçilmiş. Bahçeli'nin "cumhur ittifak”ını hedef alan özel bir çalışma.
Belli ki, bundan sonra benzer oyunlar oynanmaya devam edecek. Milletimizin dikkatli olması gerekiyor.
Tüm bu senaryoların devam ettiği son bir haftada iki çok önemli açıklamaya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Birincisi Cumhurbaşkanına ait. Muhatabı belediye başkanları. "Şikâyetlere kayıtsız kalmayın. Halkın istemediği bir projeye, icraata başlamayın. 2019 yılına kadar tüm teşkilatımız ve belediye başkanlarımız Ak Parti Belediyeciliğinin farkını ortaya koymalı. Daha fazla proje üreterek halkın gönlünü kazanın”.
İkincisi ise Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi.”Burada bizim altını çizdiğimiz şey şu, Ak Parti'liler birbirleriyle medya üzerinden konuşmazlar. Ak Parti, partilerden bir parti değildir, bir millet hareketidir. Kendi içinde ilkeleri vardır, kurullarında istişareye çok önem verir.”
Her ikisini birleştirdiğimizde çıkan sonuç şu."Birbirinizle didişmeyin, çalışın, halkın gönlünü kazanın.”
Bu bize Enfal suresinin 46. ayetini hatırlatıyor. "Allah'a ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.”
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
Sorun büyük, çözümü zor. Teşhis doğru, tedavi yanlış.
İsrail’in Ateşkes Yalanı
Avrupa’nın Başaramadığını Biz Başarabilir miyiz? İnsanlar Parayla Çocuk Yapar mı?
Deprem bölgesi Murat Kurum diyor, daha da başka bir şey söylemiyor
Cevat Hoca Yine Yaptı Yapacağını
Türkiye’de ve Konya’da Bahis Depremi
Dünya bunu konuşuyor! İsrail’in kalesi nasıl yıkıldı?
Konya’da bir yalanın hazin hikayesi! Çamur at izi kalır Yalan yaz bilmeyen inanır