Sûfî bir ses işittim uzaklardan…
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…
Veeeee nihayet! Güzel futbol güzel sonuç…
Seküler kesimin çatallı dili
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Ticari Ahlak Yoksunları Kâr Sarhoşluğu Yaşıyor
SEVDALISIYIZ
Meşruiyetin Olmazsa Olmaz 3’lüsü
ÜÇ AYLARA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
SOKAKLARIMIZ YABANCI, TABELALARIMIZ SUSKUN, KULAKLARIMIZ ESİR
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
TEKNOKRATİK TEK DÜNYA DEVLETİ
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Konya hukukçular dünyası kaynıyor. Konya Barosu beklenmedik çıkışlarla hem avukatlar camiasını hem de hukuku hallaç pamuğu gibi savuruyor. En garibi ise tüm bunlar yaşanırken Konya’nın Avukatları sesiz.
“Konya’nın Avukatları” tanımlamasının özellikle altını çiziyorum. Konya Avukatlarından bahsetmiyorum. Benim bahsettiklerim “Konya’nın Avukatları”.
Peki; kastettiğim “Konya’nın Avukatları” ne demek? Hadiseye bir tanımlama olarak değil, kavramsal bir ifade olarak bakıyorum.
Konya, kültürüyle, değerleriyle, sosyal yapısıyla farklı bir il. İlde merkez sağa oy verenlerin tamamı toplandığında yüzde 90 rakamı aşılır. Türkiye’nin hiçbir bölgesinde bu rakama yaklaşacak bir il bulamazsınız. Konya Selçuklu başkentliğinden gelen farklı bir kültürü de bağrında barındırır. 200 yılı aşkın başkent olmanın kazandırdığı ruh, sosyal yapısı üzerinde iz bırakmıştır.
Bu ruhun günümüzdeki iz düşümü Anadolu Kültürü şeklinde tezahür eder. Bu nedenledir ki, yukarıda saydığımız tüm değerleriyle Konya, Anadolu Kültürünün, Anadolu değerlerinin başkentidir. Anadoluluk Konya’yı merkez alır. Yukarıda bahsedilen değerler harita üzerinde Konya’ya yaklaştıkça artar, Konya’dan uzaklaştıkça azalır. Bunun içindir ki siyasi gelişmelerde, iç ve dış güçler Konya’nın tepkisini daima dikkate alırlar. Konya milli birliğin, dirliğin, bütünlüğün, milli ve manevi değerlere bağlılığın en güçlü kalesidir. Ve ne mutlu biz Konyalılara ki, şimdi iktidarda Konya hassasiyetleriyle ülkeyi yöneten bir iktidar var. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olması bir yana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresine ve dostlarına İstanbul olmasaydı, Konya’da yaşamak isterdim dediğini herkes bilir.
Son günlerde Konya Barosunda Konya’da bu değerlerle örtüşmeyen bir tutum söz konusu. Hatta tutum olmaktan öte eyleme dönüşmüş bir sapma var bu kuruluşta. Başta, doksanlı yıllarda Konya Barosu’nu CHP zihniyetinin elinden almak için büyük çaba sarf eden ağabey avukatlar olmak üzere Konya hukuk camiasının tamamı şaşkın. Hukuk camiasını bilerek kullanıyorum, çünkü savcılar ve hakimler de yaşananları anlamlandıramıyorlar. Ne de olsa, meslektaşlar.
Muhafazakar avukatların oylarıyla Baro başkanlığına seçilen zat, ta en başta kendisine oy veren meslektaşlarına ihanet etmiş durumda. CHP’nin herkes tarafından kolayca anlaşılan senaryolu “liseli genç çıkışı” eyleminde cübbesiyle adliye binası önünde açıklama yapan baro başkanı bu tutumuyla niyetini de, amacını da belli etmiş durumda.
Mesele baro başkanının yaptıkları değil. Onun ne yaptığı artık belli. Mesele, Konya’nın Avukatlarının ne yapmadıkları.
Baro başkanı meslek etik değerlerini, hukuku, milli iradeyi hiçe sayarak Konya adliyesi önünde açıklama yapıyor, Konya’nın Avukatları sessiz. Sanırım şimdi daha iyi anlaşıldı Konya’nın Avukatları kavramı. Evet Ey Konya’nın Avukatları, radikaller, muhafazakarlar, liberaller, milliyetçiler neredesiniz?
Siz Konyalının hukukunu savunmayacaksanız kim savunacak. Biliyoruz para kazandığınız Konya davalarında iyi savunma yapıyorsunuz. Peki Konya değerlerinin savunulmasında niye yoksunuz? Nerede o “Şaban Uçlusoy’ları devirmek için canla başla çalışan avukatlar? Nerede o doksanlı yılların ruhu?
Bir kaçınız Adliye binası önünde toplanıp, Baro başkanı ve yönetiminin yaptığının etik olmadığını haykırsaydınız ya! Konya’nın Avukatları susuyorsa gerisini anlatmaya gerek yok.
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
Sorun büyük, çözümü zor. Teşhis doğru, tedavi yanlış.
İsrail’in Ateşkes Yalanı
Avrupa’nın Başaramadığını Biz Başarabilir miyiz? İnsanlar Parayla Çocuk Yapar mı?
Deprem bölgesi Murat Kurum diyor, daha da başka bir şey söylemiyor
Cevat Hoca Yine Yaptı Yapacağını
Türkiye’de ve Konya’da Bahis Depremi
Dünya bunu konuşuyor! İsrail’in kalesi nasıl yıkıldı?
Konya’da bir yalanın hazin hikayesi! Çamur at izi kalır Yalan yaz bilmeyen inanır