Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Eko -Trump Ekonomi Yorumcularının Ayarlarını Bozdu
DOSTLARIN KALEMİNDEN
KADIN, ERKEK VE KAYBOLAN DENGE
NESİLLLERİMİZİ HAKİKATİN DOĞRULARIYLA YETİŞTİRMELİYİZ
Yolun Sonu Kupa Olsun
Final sana yakıştı
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
Bakanlıkların Baş Belâsı: İletişimsizlik
Vasatlıktan Çıkış Nasıl Olur?
5G NE KADAR GÜVENLİ?
İMAM BUHARİ’YE İHTİRAM, HALKA SELAM VE TAAM
Bir Dergi Kapağından Türbelerin Hafızasına
YARATILIŞ GAYEMİZ
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
RED ETME
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Bir önceki yazımda seçim yaklaştıkça Konya'nın muhalefet tarafından seçim malzemesi olarak kullanılacağını yazmıştım. Daha yazımın mürekkebi kurumadan başladılar.
Bir sağdan vurdular Konya'ya, bir soldan.
Milli Gazete tam sayfa olarak gördüğü haberde Konya'yı en hassas noktasından vurdu. "Son yılların en skandal gelişmesi manevi hassasiyetin yoğun olduğu ilimizde gizemli Yahudi ve İsrail konferansı” üst başlığı ve "Belde-i Muhayyere'de Yahudi Konferansı” manşeti ile verilen çarpıtılmış haber bize malum medyanın güçlü olduğu dönemlerde yaptığı haberleri hatırlattı.
Hani şu "imamın çalınan keçisi”nin haberini yapan malum gazetelerin haberi "İmam keçi çaldı” şeklinde vermesi gibi bir şey.
Milli ve manevi hassasiyeti olan bir gazetenin araştırmadan, soruşturmadan böyle bir haberi yapması mümkün mü? Değil elbet.
Düzenlenen konferansa Konya'nın tanıdığı düzgün ilim adamlarının katıldığı ve konferansta " İsrail'in uyguladığı politikaların ve zulmün bilimsel olarak ele alındığı” ortada iken, neden konferansa tam tersinden bakıldı. (Organizasyonu düzenleyen Muhammed Mustafa Kulu, toplantının gizemli olmadığını açık olduğunu, sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındığını söylüyor)
Bir de zamanlamasına bakalım. Konferans 16-17 Aralık tarihlerinde yapıldığı halde haberi neden 15 gün sonra yapılmıştır. Bu haberin 21 Aralık'ta yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Kudüs oylamasından sonraya bırakılmasının bir anlamı var mıdır?
Gelelim Konya'nın soldan vurulmasına. Sözcü Gazetesi, Meral Akşener'in ağzından Konya'da silahlı eğitim kamplarının kurulduğunu iddia etti. Hiçbir delil sunmadan Konya'nın böyle illegal bir yapılandırılma ile suçlanmasını neyle izah edeceğiz?
İzahı açık.
Konya, yüz yıldan bu yana bu tür suçlamalara alışık. Vurun abalıya…
Konya AK Parti'ye en yüksek desteği veren Büyükşehir. Vurun Konya'ya…
Konyalılar dinine, diyanetine, değerlerine bağlı insanlar. Vurun Konya'nın değerlerine.
Ama yeter artık…!
Konya sizin şamar oğlanınız değil…!
Bir başka konuya dikkatleri çekmek istiyorum.
İran'da günlerdir devam eden olaylar İran'ın manevi yönü en ağır ili olan Meşhed'ten başlatıldı. Meşhed, İranlılar ve Şii dünyası için büyük öneme sahip olan İmam Rıza'nın kabrinin bulunduğu il. İmam Rıza İran topraklarında metfun bulunan ve Şiiler için çok özel önem arz eden 12 imamdan biri. Ve İran'da kabri bulunan tek imam. Her ne kadar İran ilim ehli Kum şehrinde yetişse de İran için manevi yönü en ağır ve değerlerine en çok bağlı olan il Meşhed. Günün birinde İran'da olaylar çıkacak ve fitili Meşhed'te ateşlenecek denilseydi kimse inanmazdı.
Onun için bir kez daha dikkat diyorum.
Dikkat…! Dikkat...! Dikkat…!
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Konya’nın Gizli Mimarları
Bir Neslin Kırılma Noktası: İstikamet…!
Hesap Tutmadı: Washington’ın İran Yanılgısı
Sultan Selim restorasyonda… Meydan’a mescit talebi
İran Çetin Ceviz Çıktı
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
Müslümanların Büyük İmtihanı “Ne tarafta yer alacağız?”
Konya Büyükşehir Belediyesi uzaya taşınıyor.
Tabeladaki “Konya’’ Gerçekten Konya mı?