Yıllık enflasyondaki düşüşe rağmen hayat pahalılığı neden azalmıyor?
YAĞMUR
KADERİ ÇİN’E TESLİM EDİLMİŞ UYGUR TÜRKLERİ
İSRAİL YANIYOR!
ÖLÜMSÜZLÜK ÖLÜMLE BAŞLAR
Seydişehir’de Gönül Ereni Anıldı
Kılıçarslan Meydanı’nda Kuşa Çevrilen Umutlar
DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
Kendi eliyle küçülen muhalefet
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Yazmaktan, yorumlamaktan, daha da önemlisi bunları yaparken üzülmekten kendimizi alamıyor ne oluyor, neden bu duruma geldik anlamakta güçlük çekiyoruz, olmaz, olamaz, yapmaz dediklerimiz de yanılıyoruz ve görüyoruz ki artık olmaz, olamaz, bu mümkün değil sözcükleri ortadan kalkıyor, her şey olur hale geliyor. Trafik kazaları mı ? son hızla devam ediyor, adeta kaza yaparak ocakları söndürmek için birbirimizle yarış halindeyiz.
Cinayetler mi ? bildiğiniz gibi hiç ara vermiyor, ne hazindir trafik kazalarındaki meddi manevi kayıplara nazire yaparcasına vuruyor, kırıyor, bıçaklıyor ve neticede ölüm kaçınılmaz oluyor, ülkede iç savaş hali varmış gibi korku ve endişe verici olaylar haber bültenlerinden düşmüyor cinayet ve kaza haberlerinin arasında zaman, zaman da diğer doğal haberleri izleme fırsatı bulabiliyoruz. Tabi böyle yazıyor, böyle niteliyoruz ama yüreğimiz kan ağlıyor.
Nedenleri, niçinleri araştırılıyor çareler aranıyor ancak sanıyorum bireysel araştırılıyor yani cinayetleri diğer ayrı özelliği olan kadın katliamları, kazalar ayrı, ayrı kategorilerde ele alınıyor olsa da görülen o ki maalesef kökten bir çözüm bulunamıyor hatta en aza dahi indirilemiyor, anlaşılıyor ki olayları başka bir yönden ele alarak bireysel değil millet, ülke bazında çok yönlü araştırılması ve eksik, fazlaların tespit edilmesi gerekiyor .
Şu duruma bir bakın yüzyıllardır bu ülkenin havasını soluyan, ekmeğini yiyen ve suyunu içen bir gurup kalkıyor doğuda da batıda da yol kesiyor, kontrol yapıyor, yollara hendekler açıyor ve askerimize ateş açıyor kime, neden hizmet ediyor, ne zaman, nasıl bitecek belli değil, bu mantığı anlamak da mümkün değil, bunlarla bitiyor mu ? bitmiyor, artık kadına şiddet diyemiyor kadın katliamı diyorum ve bu garip katliam bütün önlemlere rağmen devam ediyor.
Kadın cinayetleri (katliamı) dışında kalan cinayetler akıl ve mantık almaz bir şekilde olanca şiddeti ile devam ediyor, şuraya, cinayete bakın Allah aşkına, kimliği belirlenemeyen şahıslar kahveyi taradılar bir kişi öldü, çıkan bir olayda yoldan geçen bir vatandaşa isabet eden kurşunla şahıs hayatını kaybetti beş yüz TL için çıkan tartışmada arkadaşını bıçakladı, hastaneye kaldırılan şahıs hayatını kaybetti daha ilginç, garip ve üzüntü veren, akıl, mantık ve insanlık dışı bir cinayet daha harçlık vermeyen Babasını vurarak öldürdü.
Ne yazık ki akıllara durgunluk veren, beklenmeyen, olmaz, olamaz denen, yaşamımıza önderlik eden kötülere, suçlulara, katillere karşı yasalarda fikirleri sorulan veya yardımcı olduğu düşünülen, gençliğe önder olan, gençliğin ve halkın geleceğini hazırlayan veya hazırlanmasına yardımcı olanların da istisna olsa da sokaklarda olanlardan farksız nedenlerle cinayet zanlısı olabileceklerini görüyor, halkımızı çok huzursuz eden, bize neler oluyor dedirten gelişmelere şahit oluyoruz.
İşte bu noktalar sözün bittiği yer oluyor ve daima sorulan soru tekrar gündeme geliyor ve soruyoruz bize neler oluyor, neden bu duruma geldik, neleri göz ardı ediyoruz, milli, özellikle manevi değerleri artık yok mu sayıyoruz, saygı, sevgi, hoş görü hatta ahlakı tatile mi gönderdik, yasalar hukuki işlemler neden yok sayılıyor veya korkulmuyor, her şeyden öte insanı öldürürken Allah korkusu da mı kalmıyor ne oluyor? topyekun CİNNET mi geçiriyoruz sağlıklı ve hoşça kalın.
Paralı Yaşam Kış-Diyecektim ki Yeniden Seçim
Kan- Gözyaşı Ve Seçimler
Bir Zamanlar Burada
Ateş Düştüğü Yeri Değil Ülkeyi Yaktı
MEDAŞ Kamuoyu Bilgilendirmesi
İNSANLIK ÖLDÜ MÜ NE
VALİNİN ŞOFÖRÜ- MÜDÜRÜN YAKINLARI TORPİL
İsteseniz de İstemeseniz de Türkiye’nin İdare Şekli Değişmiştir
Koalisyon-Seçim-Sınırda Savaş
Milli İrade+ Yeniden Seçim