Konya’da sayıları 139’a yükseldi! Son derece verimli: Bebekleri hayata bağlıyor!

 Konya’da sayıları 139’a yükseldi! Son derece verimli: Bebekleri hayata bağlıyor!
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz aylarda hizmet sunmaya başlayan 24 yatak kapasiteli yenidoğan yoğun bakım ünitesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer'den serviste sunulan hizmetler hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Koç, "Yenidoğan servisimiz şehrimiz adına son derece önemli bir yükü ortadan kaldırarak, zaman zaman yüzde 90'ların üzerinde yatak doluluk oranı ile çalışan başta Konya Şehir Hastanemiz olmak üzere diğer hastanelerimizi de rahatlatmış durumdadır” dedi. 

"Yenidoğan yoğun bakım yatak kapasitesi 139 oldu'

Hizmete açılan 24 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile birlikte ilimizdeki kamu hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım yatak kapasitesinin toplamda 139'a yükseldiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, servisin yakın zamanda açılmış olmasına rağmen koordineli ve son derece verimli bir hizmet sunduğunu ifade etti.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinin uzman kadrosu ile ileri tedavi gerektiren bebeklerin hayata tutunmalarına destek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, kadın doğun ve çocuk hastalıkları alanında yapılan yeni projelerle birlikte Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çok daha özellikli hizmetleri vatandaşlara sunmaya başladığını belirtti.

Serviste tedavi gören bebeklerin ebeveynleri ile de görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Koç, hastanenin kadın doğum ve çocuk sağlığı uzmanı hekimleri ile de toplantı düzenleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Servis ziyaretlerinin ardında hastane toplantı salonunda hastane yöneticileri ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç, gayretli çalışmalarından dolayı idareci ve çalışanlara teşekkür etti. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mermer'de, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de verdiği destekle hastaneyi çok daha nitelikli sağlık hizmeti sunan bir sağlık merkezi haline getirmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek belirlenen hedeflere ulaşabilme adına çalışmalar yaptıklarını vurguladı.  

(Sibel Elmas)

  • #yenidoğan yoğun bakım ünitesi #yoğun bakım ünitesi #yenidoğan yoğun bakım

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER