KUYRUK SOKUMU AĞRISINDAN “HİLTERAPİ” VE “MANUEL TERAPİ” İLE KURTULUN!

Kuyruk sokumu bölgesi ağrıları genellikle geçirilmiş travma (düşme, trafik kazası) sonrasında gelişerek hastanın günlük yaşam kalitesini düşürür. Ağrılı bölge hassas olduğundan özellikle oturmada ağrı oluşur.
Tedavisinde geç kalındığında kuyruk sokumu kemiğinin altında oluşan ödem sinirlere bası yapıp daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Ayrıca kemiğin açı yapması sonucu belde ağrı ve hareket kısıtlılığı ortaya çıkabilir.
Kuyruk sokumu ağrılarında ödemin giderilmesi ve ağrılı bölgenin tedavi edilmesi için yüksek yoğunluklu lazer terapisi (Hilterapi) günümüzün en gelişmiş teknolojisidir. Ülkemizde çok yaygın bulunmamasına rağmen bu teknoloji Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği’nde rutin olarak uygulanmakta ve hastalara, ciddi fayda sağlamaktadır.
Yüksek yoğunluklu lazer, ağrının giderilmesini sağlayarak hastanın günlük yaşam kalitesini arttırır. Hiç bir yan etkisi olmayan bu tedavide, aynı seans içinde rahatlama fark edilir. Tedavide lazer, ödemin de hızla giderilmesine yardımcı olur. Hilterapi ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırmak, diğer terapi yöntemlerinin yetersiz kaldığı hastalıkları başarılı bir şekilde tedavi etmek, ilk uygulamada ağrının hafifletilmesi, daha az seans ile fonksiyonların hızlı bir şekilde eski haline döndürülmesi ve tedavinin kısa sürede tamamlanması mümkündür. FDA (Amerikan Gıda ve ilaç Dairesi) onaylı bu yeni yöntemin yararları bilimsel olarak kanıtlanmış ve sağlık organları tarafından tasdik edilmiştir.
Yüksek yoğunluklu lazer tedavisinde amaç; ağrının geçici olarak giderilmesi değil, hastanın kalıcı ve kesin tedavisinin yapılmasıdır. Kısa sürede tedavi edici, iltihap sökücü ve ağrı kesici etki sağlar.
Kuyruk sokumu ağrısında en etkili tedavilerden biri de manuel terapidir. Manuel terapi ile kemik altında ödemli ve hassas olan bölge dışarıdan gevşetilir ve bölge, mobilize (hareketlendirme) edilir. Böylece kuyruk sokumu bölgesi rahatladığı gibi bu problemden kaynaklanan bel ağrıları ve hareket kısıtlılıkları da tedavi edilmiş olur. Manuel terapide herhangi bir cihaz, ilaç ya da enjeksiyon kullanılmadığı için hiçbir yan etki göstermez. Hilterapi gibi manuel terapide de aynı seans içinde rahatlama görülür ve hasta kısa sürede etkili şekilde tedavi edilir.


Yazarın Diğer Yazıları