DOLAR
46,419 TL
EURO
53,853 TL
STERLİN
62,526 TL
GRAM
6.503 TL
ÇEYREK
10.813 TL
YARIM
21.424 TL
CUMHURİYET
42.691 TL

Özlem Çerçioğlu kimdir? Özlem Çerçioğlu kaç yaşında, aslen nereli? CHP’den istifa mı etti? Özlem Çerçioğlu AK Parti’ye mi geçti?

- Güncelleme Tarihi:

 Özlem Çerçioğlu kimdir? Özlem Çerçioğlu kaç yaşında, aslen nereli? CHP’den istifa mı etti? Özlem Çerçioğlu AK Parti’ye mi geçti?
Aydın’da “Topuklu Efe“ olarak bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den AK Parti’ye geçeceği iddiaları merak uyandırdı. 57 yaşındaki Nazilli doğumlu Çerçioğlu, kentin ilk kadın belediye başkanı olarak dört dönemdir görev yapıyor. Peki Özlem Çerçioğlu kimdir? Özlem Çerçioğlu AK Parti’ye mi geçti? İşte tüm detaylar...

Özlem Çerçioğlu haberleri yakından takip ediliyor. İstifa haberleriyle gündeme gelen Özlem Çerçioğlu sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yaptı. Vatandaşlar ise Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa mı etti? Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye mi geçti? araştırmaya başladı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU CHP'DEN İSTİFA MI ETTİ?

Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız; Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık.

Yaşanan anti-demokratik uygulamaların yanı sıra hem benim temel prensiplerim olan hem de Aydınlılara ve aileme verdiğim dürüstlük, yasalar çerçevesinde hizmet, kamu ahlakından taviz vermeme ilkeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır.

Özellikle bilinmesini isterim ki, bu noktaya gelinmemesi için her seviyede dürüstlük, ahlak, yasalara uygunluk taleplerimizi dile getirmeme rağmen, şahsım ve ailem hedef alındık.

Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve azimle; hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem Aydın halkının aynı prensiplerle hizmetinde olmaya devam edeceğimden hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın. Bütün Aydınlı hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum".

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AK PARTİ'YE Mİ GEÇTİ?

CHP'de 2 dönem milletvekilliğinin ardından 4 dönemdir Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Özlem Çerçioğlu, bugün AK Parti'ye geçti. 24. kuruluş yıldönümü programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozetleri takılan Çerçioğlu ve beraberindeki başkanların katılımı, Aydın siyasetinde büyük yankı uyandırdı.

Siyaset dünyası, ‘Topuklu Efe' olarak tanınan Özlem Çerçioğlu'nun AK Parti'ye katılmasıyla hareketlendi. Çerçioğlu, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü töreninde resmen partiye katıldı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KİMDİR?

Özlem Çerçioğlu, 11 Ağustos 1968'de Aydın'ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Nazilli'de tamamlayan Çerçioğlu, 1988 yılında Selçuk Üniversitesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminden sonra yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak adını duyurdu. Sosyal ilişkilerdeki yetkinliği sayesinde Türk cemiyetlerinde görev üstlendi ve özel sektörde çeşitli görevlerde bulundu.

Eğitim destek projeleri, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarının topluma kazandırılması ve kadın hakları gibi birçok toplumsal projede aktif olarak yer aldı. 22. ve 23. dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Aydın Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.

Meclis'te İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev yaptı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğinde de bulundu.

2009 yılında Aydın Belediye Başkanı seçildi.

2014 yılında Aydin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

2019 yılında da yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

2024 yılında 4. kez yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı olan Özlem Çerçioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir; İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER