SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
7 Haziran Milletvekili Genel seçimleri için Milletvekilliğine talip olanların aday adaylık başvurusu sona erdi. Gördüğüm kadarıyla en yoğun başvuru AK PARTİ’de. Her kesimden, her kademeden, her branştan insan; “ben AK PARTİ’yi tercih ediyorum. Orada daha iyi, daha kaliteli ve daha huzur içinde hizmet edeceğime inanıyorum” diyerek tercihlerini bu partiden yana kullandılar.
Artık AK PARTİ, milletin gönlünde taht kurdu! Zira daha kurulur kurulmaz seçime gidip, halkın büyük bir teveccühüne mazhar olması, bu teveccühün her seçimde artarak devam etmesi… bundan sonra da aynı şekilde yoluna devam edeceğinin göstergesi.
Aklın yolu birdir. Tarihen sabittir ki; halkımız, daima kendine yakın, kendi değerleriyle uyum içinde olan, “durmak yok yola devam” anlayışını ilke edinen, “halka hizmetin Hakk’a hizmet” olduğu şuurunda bulunanlara hep yetki vermiş, devamlı yanında olmuş, desteğini hiç kesmemiştir. Bu ilkeler AK PARTİ’nin temel ilkeleridir. Aynı zamanda da milletimizin ilkeleridir.
Bu ilkeler doğrultusunda hareket edenler, yoğun bir şekilde bu siyasi kuruluşta bir araya geldiler! Bundan sonraki süreç; adaylık tespiti olacak! Titiz bir biçimde adaylar seçilecek. Halka sorulacak, temayül yoklamaları yapılacak, adaylar teker teker mülakata alınacak; mülakatta; projeleri, neden AK PARTİ’yi tercih ettikleri sorulacak…
Aday adayı kardeşlerime sorduğum zaman şu cevabı verecekleri kesin: “Vatanıma, insanlarıma bu partide daha iyi hizmet etmek için aday oldum.” Fakat, her il’in çıkaracağı milletvekili sayısı olana kadar aday adayı elenecek. İşte asıl iş bundan sonra başlayacak. Adaylık sürecinde aday olamayan kardeşlerim, aynı samimi duygu ve düşüncelerini muhafaza etmeli. Geçenlerde de yazmıştım. Bir kez daha aynı yazımı tekrar etmek istiyorum:
Milletvekili Aday Adayları…
7 Haziran 2015 seçimleri için Milletvekili olmayı düşünenler 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle görevlerinden ayrıldılar. Baktığımız zaman en çok aday adayı mevcudu AK PARTİ’de görünüyor. Aynı zamanda en üst düzey bürokratların da bu partiyi tercih ettikleri anlaşılıyor.
Elbette AK PARTİ kadar, diğer partileri de tercih edenler vardır ve olacaktır. Bundan daha tabii bir şey olamaz.
Aday adaylarının önünde uzun bir maraton var; adaylığa geçebilmek, kendilerini anlatmak, projelerini açıklamak, seçildikleri takdirde neler yapacaklarını, neler yapmayacaklarını teker teker ortaya koymaları gerekecek. Mutlaka il’lerin Milletvekili kontenjanlarının üstünde müracaat olacağa benziyor. Bunlar seçile seçile kontenjan sayısına indirilecek. Sıra, aday olmalarına gelecek. Aday oldukları takdirde seçilebilecek sıraya girecekler mi giremeyecekler mi? O çok önemli. Pekiyi sıralamaya giremeyen, aday olamayan, küsüp, bir kenara çekilip; “benim kıymetimi bilemediler, seçmiş olsalardı çok iyi hizmet ederdim. Bundan sonra benden bu kadar…” diyerek küskünleri mi oynayacaklar? Yoksa bir şey olmamış gibi eski hizmetlerine devam mı edecekler?
Bu hususta çok örnek var. Seçilmeden önce mangalda kül bırakmayan, elinden uçanla kaçanın kurtulacağını söyleyen, “kapım herkese açık olacak” dediği halde seçildikten sonra kimseyi tanımayan, tanımazdan gelen, önceleri herkese telefonunu verip, “beni her an- gece gündüz- arayabilirsiniz” demesine rağmen seçildikten sonra telefonunu açmayan, hatta sık sık numarasını değiştirenleri gördük. Seçimden önce; “ben aday olmak istiyorum, bana destek verir misiniz?” diyen, “çok iyi şeyler düşünüyorum” diyerek tatlı vaatlerde bulunan, çok idealist(!) gördük.
Mesele sadece Milletvekilleriyle sınırlı değil. Belediye başkanı, il genel meclisi üyesi, ilçe başkanı… olmak için, sevdiklerine, arkadaşlarına şirin görünen, akla hayale gelmedik tatlı dil dökenlerin seçimden sonra semtine uğranılamadığı, randevu vermediği, seçmene tepeden baktığı, en iyi arkadaşını tanımazdan geldiğini, bir zaman aynı masada, aynı büroda çalışıp gün geçirdiği dostlarına siyasi oyun oynadığını da bizzat müşahede ettik!
Evet vekil olmak, siyasete girmek demek; milletin adına TBMM’de, siyasi arenada kararlar almak, ülkeyi halkın idealleri istikametinde en iyi şekilde temsil etmektir.
Bu sene seçim çok renkli, çok hareketli, çok tartışmalı ve de çok problemli olacağa benziyor. Vakit yaklaştıkça; ayak oyunlarının sayısı artacak, kasetler, iftiralar, tezviratlar, belden aşağıya vurmalar… havada uçuşacak!
Bütün kardeşlerime bu kutlu yolculukta başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun. Onlar için duacıyım.
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ