YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
OSMANLI’YI KONYA KURDU
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
Ev gençleri sorunu ekonomik beka meselesidir
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kul hakkı çok yamandır. Kesinlikle ödenmedikçe Rabbimiz; "kulum” demiyor. Bunun için kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor. Ne yazık ki, kul hakkı yemediğimiz, insanları karalayıp, yaralamadığımız gün olmuyor!
Beğenmediği, sevmediği, hoşuna gitmeyen bir insan olduğu zaman olmadık hakaretler edililiyor.
Fitneciler, şeytanın uşakları, tagutlar…ortalığı karıştırmak, kafaları bulandırmak, iftira ateşini körüklemek için devreye giriyor ve kindarlığı pompalıyorlar. Bazen bu zokayı biz de yutuyoruz. Şahsen bendeniz aynı hataya düştüm. Allahım affet, insanlar hakkında bilmeden, araştırmadan hüküm verdim. Bendenizin bu sözüne kızanlar olacak. Hatta; "Kazım hoca, sen de mi onu tutuyorsun? Sen de mi, onun sapık fikirlerine tutuldun?” diyenler çıkacak. Belki de bana karşı da linç girişiminde bulunulacak.
Bu iftirayı atanlar da; "bu işi ben çok iyi bilirim, onlar ne bilir, sakın onları dinlemeyin, onlar zındık, kafir, müfteri…” diyenler. İnsanlara, "kafir”, "Zındık”, "Müşrik”, "Mülhit”… damgası yapıştırmak ne kadar kolay!
Kur'an'ı, Resulün hayatını iyice tetkik edenler göreceklerdir ki, aklı kullanmadan, meseleleri iyice tetkik etmeden hüküm vermek ne kadar şiddetli bir azabı gerektirir. Bimediği bir şeyin peşine düşenlerin kalbi, gözü, dili, aklı… sorumludur.
Bu da bir başka yönden, hem de insanları en hassas yerinden vurmak, onların gözünde İslamı en doğru, en tortusuz biçimde anlatanları pasifize etmek değil mi? Bunun adına; "Müslümanlık” diyebilir misiniz? Bunun adına; "Kur'anî hayat ismini koyabilir misiniz?
Bu da bir terördür. Terörü, sadece silahla, bombayla, tankla, dağa adam kaçırmakla olur zannetmeyin. İnsanlar hakkında karalama yapanlar, aşağıda linkini verdiğim videoyu sonuna kadar dinlesinler.
https://www.youtube.com/watch?v=ScOPLUkkN3o
NE HALE GELDİK?
Bizim mahalle çok değişti bu aralar;
Yollar çamur, eller çamur, diller çamur...
Güneş kaybolmuş, karanlıkta geziyorum,
Tutacak el, sığınacak liman arıyorum
"Merhaba" diyen riyakarlardan çekiyorum!
Bizim mahalle çok değişti bu aralar!
Sözler kurşun, herkes sevdiğini yaralar,
Birbirine karışmış; beyazlar, karalar!
Laf açılınca konuşma telaşı, hırsı,
"Benim dediğim olacak” hayal dünyası,
Kalp küskün, özler ağlıyor, mana dağınık,
"O gitsin, ben geleyim” bu, kimin davası?
Ayak oyunu; kurtların sisli havası!
Hak; "yalan söyleyin, iftira atın” mı diyor?
"Doğruları, yanlışlara katın” mı diyor?
Bizim mahalle çok değişti bu aralar!
OSMANLI’YI KONYA KURDU
DOSTLARIN KALEMİNDEN (2)
DOSTLARIN KALEMİNDEN
SELÇUKYA, YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI
TÜRKLERDE EĞİTİM, EDEBİYAT VE ŞİİR
BAŞKASINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ ELEŞTİRİYE TABİ TUTALIM
TEMİZ TOPLUM KUR’ANCA TEFEKKÜRLE MÜMKÜNDÜR
OKULLARDA ŞİİR SEVGİSİ
KUR’AN’A UYSAYDIK, BU BADİRELER GİRMEZDİK!
NEDEN BU HALE GELDİK?