SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Başbakan Erdoğan, 1915 Ermeni Olayları’na ilişkin 9 dilde yazılı bir açıklama yayınladı.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarının Türk, Kürt, Arap, Ermeni ve diğer milyonlarca Osmanlı vatandaşı için acılarla dolu zor bir dönem olduğu belirtilen açıklamada, adil bir insani ve vicdani duruşun, din ve etnik köken gözetmeden, bu dönemde yaşanmış tüm acıları anlamayı gerekli kılması gerektiği dile getirildi.
Açıklamada, herkes gibi Ermenilerin de o dönemde yaşadıkları acıların hatıralarını anmalarını anlamanın ve paylaşmanın, insanlığın bir vazifesi olduğu vurgulanarak, “20?nci yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Aynı dönemde benzer koşullarda yaşamını yitiren, etnik ve dini kökeni ne olursa olsun tüm Osmanlı vatandaşlarını da rahmetle ve saygıyla anıyoruz” sözlerine yer verildi.
Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı esnasındaki İttihat ve Terakki iktidarı döneminde Ermeni tebaasına karşı uyguladığı tehcir esnasında meydana gelen ölümleri Ermenistan devleti “soykırım” olarak niteliyor.
France 24 televizyonu, "Yeteri kadar nadir rastlanılacak ve altı çizilmesi gereken bir bildiri" Erdoğan'ın ilk defa açık bir şekilde Ermenilerin tarihte yaşadığı dram hakkında konuştu.
Fransız Europe-1 radyosu; “Erdoğan, 1915'te hayatını kaybeden Ermenilerin torunlarına seslenerek taziye mesajlarını iletti. Bu "tarihte yeni bir sayfa",
Le Monde; “Başbakan önceki dönemlere göre daha uzlaşmacı bir tavır sergiledi. "Erdoğan ilk kez bu kadar açık bir şekilde bu dram hakkında konuştu".
Le Parisien gazetesi; “Erdoğan'ın taziye mesajı Türkiye'de "siyasi bir deprem" niteliği taşıyor.
Süddeutsche Zeitung gazetesi internet portalında; "Erdoğan ilk kez Ermenilere taziyelerini sundu" gelişme "sürpriz".
Associated Press haber ajansı; "Ermenilere yönelik eşi görülmemiş bir gönül alma mesajı",
World Street Journal; "Türkiye Başbakanı Erdoğan Ermeni ölümleri hakkında taziyelerini sundu. Erdoğan, yaklaşık yüzyıl önceki 'Ermeni soykırımının' yıldönümünün gecesinde, Ermenilere bugüne dek eşi görülmemiş, uzlaştırıcı mesaj sundu. Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen olayları "ortak acımız". Ermenilerin 1915'teki tehcirinin gayr-ı insani sonuçlar doğurmuştur.”
Reuters; “Erdoğan 1915 yılı olaylarını "insanlık dışı" olarak tanımladı. Diğer Türk liderlere göre daha uzlaşmacı bir dil kullandı. İlk defa bir Türk başbakanı açıkça taziye sundu. "tarihi bir adım".
Başbakan, her zaman yaptığı gibi yine herkesi ters köşeye yatırdı! Bu sefer dünyayı da şaşırttı! Her yıl 24 Nisan’da ABD başkanının açıklamasından önce elini çabuk tutarak, ermeni konusunu ele aldı. Tabii böyle bir şey beklemiyordu kimse!
Bu konuyu şöyle okumak lazım; Türkiye artık gündemini kendisi oluşturuyor! Eskiden gündem oluyordu, şimdi gündemi kendisi hazırlıyor! Yani buna tarih yapmak dense sanırım yanlış olmaz!
Ama birileri hala meselenin içyüzünü anlamış değil. Başbakanın Ermeni açıklaması, Türklerin soykırım yaptığı anlamına gelmiyor. Aksine Ermenilerin çektiği sıkıntılar, haksızlıkları hatırlatarak buna “dur” denmesi gibi bir anlam çıkıyor.
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ