YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
OSMANLI’YI KONYA KURDU
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
Ev gençleri sorunu ekonomik beka meselesidir
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İzzet Dönmez, Sosyal medyadan; okunmaya ve üzerinde düşülmeye değer bir anı paylaştı. Dikkatimi çekti. Ben de siz kıymetli okurlarıma aynen aktarmayı bir görev saydım. Anı şöyle:
Yıl: 1981-Temmuz ayı.
Belçika'nın Başkenti Brüksel'de kısa adı I.F.C.A.D. olan dil okulunda Fransızcamı geliştirmek için yaz kursundayım.
Kurs sadece iki aylık yaz kursu. Kursta benden başka Türk yok. Sadece Cezayirli bir Müslüman Arap ve Özbekistanlı eski Sovyetler Birliği vatandaşı bir genç var.
Cezayirli Muhammed'e Müslümandır diye yaklaşıyorum. Bana hiç yüz vermiyor ve:
"Siz, Atatürk'le beraber dinden çıktınız. Arap alfabesini bıraktınız, Latin alfabesini aldınız. Artık Müslüman değilsiniz. Kardeşte değiliz" diyor.
Buna çok üzüldüm.
"50 yıllık Fransız idaresinde ana diliniz Arapçayı bırakıp, Fransızca konuşur oldunuz" diyemedim.
Bu sefer Özbek gence yaklaştım. Dedim ki;
"Hem Türk'üz, hem Müslümanız. Yani kardeşiz"
Özbek genç, Cezayirli Araptan daha şiddetli itiraz etti. Ayrıca bana hakarette etti.
Dedi ki;
"Ben ve ailem, Müslüman değiliz. Müslümanlık çağ dışı bir Arap dinidir. Yeni Sovyet sistemi bizi bu gericilikten kurtardı. Ben Türk de değilim, Özbek'im. Bize Türk demeniz, şövence bir yaklaşım"
Başka diyecek söz kalmadı.Türki Cumhuriyetlerde hala bu kafada insanlar çoğunlukta maalesef. Biz sadece hayal kuruyoruz.
Özbek gencin babası Sovyetler Birliğinin Brüksel Büyükelçiliği'nde görevli. Sahibinin sesi yani. Çok enteresandır.
Kurs'ta yaşı 50'nin üzerinde Amerikalı, Kanadalı, İngiliz bir sürü kadın ve erkek var. Bunların niçin Fransızca öğrenmek istediğini merak edip duruyorum. Öyle ya, Konuştukları dil, dünya dili. Onların ihtiyacı mı var yabancı dil öğrenmeye?
Sınıfta Amerikalı bir karı koca var. Yaşları 55-60 civarında. Her teneffüste beni okul dışında bir yerde nescafe içmeye davet ediyorlar. Ben daha 26-27 yaşlarındayım. Türkiye'de Üniversiteyi yeni bitirmiş, Yüksek Lisans için buraya gelmişim.
50-60 yaşında hoşaflar ilgimi çekmiyor yani. Israrlar sonucu bir cafe'ye gittik. Birer tane nescafe söyledik. Nescafemizi yudumlarken, koyu bir sohbete başladık. Amerikalı karı koca, her ikisi de Amerika'da Ziraat Mühendisiymiş. Fransızca öğrenmek isteme nedenlerine gelince hala aklıma geldikçe yüreğim burkulur. Bu kefere takımı meğer ki Yehova Şahitleriymiş. Fransızca öğrenerek, Kuzey Afrika ve Orta Afrika'da yaşayan Müslüman Siyahilere misyonerlik faaliyeti yapacaklarmış. Bunlar Ziraat Mühendisiler ya.
O zavallı Müslümanlara güya gündüz modern çiftçilik öğretecekler, akşamları da Hristiyanlık propagandası yapacaklar. Beni de o kategoriden gördükleri için, ısrarla kahve içmeye çağırmışlar. Kokana karı çantasından İngilizce, Fransızca basılmış İnciller ve Hristiyanlık propagandası yapan kitap ve broşürler çıkardı.
Bilemediler ki, Benim 20 yıla yakın dini eğitimim var. Ayrıca Hristiyanlığı da onlardan fazla biliyorum. Keyifleri iyice kaçtı. Kendi içtikleri nescafe'nin parasını ödeyerek, çıkıp gittiler. Bir daha okulda yüzüme dahi bakmadılar.
Bütün bunları niçin kaleme aldım?
İki sebebi var;
Birincisi, Osmanlı'nın boşalttığı topraklarda milyonlarca insanı göz göre devşiriyorlar. Yehova Şahitlerinin arkasında başından dibine kadar Amerikan istihbaratı var.
İkincisi, Önceki gün açıklandı işte. Bir Amerikan Vakfı, Türkiye'de devşirdiği sözde bazı gazetecilere milyonlarca dolar bağış yapıyormuş. Onları da solculuk adına devlete karşı havlatıyormuş. Tıpkı siyasi parti başkanı yapıp da, birilerini havlattıkları gibi.
Çok güçlü bir kalemi olan ve yazı kabiliyetli birisi olduğumu iddia etsem, her halde abartı olmaz. Onlara köpeklik yapsam, herhalde bana da 300-500 bin dolar hüpletirler.
Hatta daha fazlasını bile verirler. Ama Misyoner karı koca benim nescafe ücretimi dahi ödemedi. Herkes satın alacağı adamı çok iyi biliyor.
Batı Dedikleri!
"Medeniyet” diye, yola çıktılar,
Demokrasi ile ülke yıktılar,
Terörle beslendi, canlar yaktılar,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
"İnsanlık” diyerek, hep kandırdılar,
Dünyayı terörle, yandırdılar,
Uyuşturucuya, kan bandırdılar,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Barışın adıyla, barışamadı,
Hak sözün yadıyla, yarışamadı,
Merhamet tadıyla, buluşamadı,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Ezelden beridir, hilale düşman,
Hasan'a Ahmet'e, Bilal'e düşman,
Türk'e ait olan, her hale düşman,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Hep Salamon'larla, birlik oldular,
Hans'la Simon'larla dirlik oldular,
Ülke sömürdüler, varlık oldular,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Beyin yıkadılar, köle ettiler,
Bastıkları yeri, çöle ittiler,
Petrole oturdu, çaldı gittiler,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Müslüman'a kini, dinmeyecek hiç,
İnsanlığı seçip, sinmeyecek hiç,
Vampirlik huyundan, dönmeyecek hiç,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Kur'an'a ezana, yasak koydular,
İtiraz edenin, gözün oydular,
Tüm Siyonistlerin, sözün uydular,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Barışa huzura, savaş açtılar,
Birlikten sohbetten, her gün kaçtılar,
Âdem'i öldürüp, kanını içtiler,
Batı dedikleri, Firavun soyu!OSMANLI’YI KONYA KURDU
DOSTLARIN KALEMİNDEN (2)
DOSTLARIN KALEMİNDEN
SELÇUKYA, YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI
TÜRKLERDE EĞİTİM, EDEBİYAT VE ŞİİR
BAŞKASINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ ELEŞTİRİYE TABİ TUTALIM
TEMİZ TOPLUM KUR’ANCA TEFEKKÜRLE MÜMKÜNDÜR
OKULLARDA ŞİİR SEVGİSİ
KUR’AN’A UYSAYDIK, BU BADİRELER GİRMEZDİK!
NEDEN BU HALE GELDİK?