Bir Kitap, Bir Dipnot ve Bir Medeniyet Meselesi
Özbekistan Mergilan Şehrinde Muhteşem Bir Merkez: Burhaneddin el-Marğinani İlim, Eğitim ve Turizm Külliyesi/ Kompleksi
AK Parti’nin Rantçı Şımarıkları
BEN İNSANIM
İSLÂMİ NATO’NUN AYAK SESLERİ
Türk Lirasıyla Yapılan Dış Ticarette Rekor Artış
ŞAKA MI, SAYGISIZLIK MI ???
Beşten Dördü Gitti, Biri Kaldı!
Mekke Anlaşması
ÇİN TİYATROSU VE BİZİM FİGÜRAN GAZETECİLER
ATA YURDU AYMANAS
OSMANLIDA BİR RAMAZAN NASIL GEÇERDİ?-2-
TÜRKİYE’NİN AFRO-AVRASYA’NIN BÜTÜN ENERJİ VE TEDARİK KORİDORLARINDA VE HATLARINDA YÜKSELEN GÜÇ ETKİSİNİN STRATEJİK GÜÇ ÇARPANI MİMARİSİ DAHA DA DERİNLEŞİYOR.
GENÇLİĞİMİZİ ve GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK TEHDİT UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI BELASI
TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE OKUL MEZUNİYET PARTİLERİ
Bu Ne Perhiz ? Bu Ne Lahana Turşusu ?
Konya’da iyi ki belediyeler var! Vatandaş ekmek ve etliekmek zammına tepkili…
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
Erdal Şafak, Sabah gazetesinde bir elektronik postayı paylaşmış. Bu, cemaat dershanelerinin durumunu güzel yansıtıyor! Birlikte okuyalım;
Merhaba... Ben FEM dershanelerinin İstanbul şubelerinden birinde çalışan bir öğretmenim. 2005'ten bu yana Fethullah Gülen cemaatinde bulunmaktayım. Son üç senedir kendi rızam dışında hatırını kıramadığım bir büyüğümün ricası ile oradayım. Önümüzdeki yazdan itibaren irtibatımı koparacağım.
Sözü uzatmadan bilmenizi ve belki köşenize taşımanızı istediğim bir kaç mesele var.
1. Ben üniversite ikinci sınıftayken Sakarya'da bir lise yurdunda belletmendim. Yazları yurdumuzda polis koleji sınavına hazırlanan arkadaşlar vardı. Biri sınava iki gün kala bana 'Abi biz, sınav sorularını vereceksiniz diye bekliyoruz. Ne zaman vereceksiniz?' dedi. Ben de 'Öyle şey olur mu? Madem Allah rızası için memlekete hizmet etmek istiyorsun, çalış, hakkını ver, kazan' dedim. Daha sonra o arkadaşlarla ilgilenen abiyi gördüm ve o çocuğun bana söylediklerini ona ilettim. O da bana 'Vallahi geçen sene ellerimle verdim ama inan bu sene sorular gelmedi' dedi.
2. Yine üniversite yıllarında cemaatte çok yakın arkadaşlarımdan bir kaç tanesi, askeri okullar sınavına hazırlanıp kazanan çocukları mezun olana kadar İzmir, Ankara, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlere ayda en az iki kere görmeye giderdi. İrtibatı sıcak tutmaya çalışırlardı.
3. Mezun olduktan sonra birbuçuk sene bölgecilik (cemaatin burs veren esnaftan sorumlu sohbet abisi) vazifesini yaptım. Kurban Bayramı öncesinde 600 liraya hisse toplanır, Afganistan, Pakistan gibi kurban hayvanlarının ucuz olduğu yerlerde 100-200 dolara kurbanlar kesilir, arta kalan para kurban dışı kullanılırdı.
4. Yine bölgeciyken her ay 40 bin liraya yakın burs, polis ve asker okullarına hazırlanan çocuklara harcanırdı. Ameliyatları bile hizmet karşılardı.
5. Dershane olaylarından sonra Hocaefendi'nin görevlendirdiği Mahmut Bal adında bir şahıs bizimle yaptığı bir sohbette 'Bu seçimde CHP'ye oy vermezsem namerdim' demişti. Bir kaç gün sonra Hocaefendi, Cumhurbaşkanı'na gönderdiği mektupta 'Geçen siyasi seçimde neredeysek yine aynı yerdeyiz' diyordu.
6. Hocaefendi'nin beddua kasetinden sonra dershane müdürü bütün öğretmenleri toplayıp 'Mali baskın olabilir. Gelip maaşınızı sorarlarsa bankaya yatan miktarı söyleyin' dedi. Zira bütün öğretmenlerin maaşları az vergi vermek için düşük gösteriliyordu. Hatta bunun peşinden polis koleji sınavlarına hazırlanan çocukların resmi kayıtlı olamayanları herhangi bir baskında ortaya çıkmasın diye düzeltme talimatını yanımızda verdi.
7. Bank Asya olaylarında yine müdür bey 'Kirada olanlar kiralarını birkaç ay yatırmasın. Varsa yastık altındaki altın, para benzeri şeyleri Bank Asya'ya yatırsın' demişti ve yatırmayanları takibe almıştı. Hatta bütün öğretmenlere maaş bordrosu ve imza sirküleri hazırlatıp Şekerbank'tan faizle ihtiyaç kredisi çektirip Bank Asya'ya yatırmalarını istediler. Sadık abi adında Marmara ya da İstanbul abisi vermişti bu talimatı. Üstelik belki krediye başvuran olmaz diye müdür bey Şekerbank'tan bir personeli çağırıp işlemleri dershanede yaptırdı.
8. Yine müdür bey bütün öğretmenlere çevrelerindeki yüz kişiyi AK Parti dışındaki bir partiye oy vermeye ikna için talimat verdi. Herkes ikna çalışmalarına başlayacak ve kimin ne kadar ikna ettiği takip edilecek.
9. Bütün FEM şubelerinde polis koleji sınavlarına hazırlanan öğrenciler hâlâ mevcut.
10. 7-8'inci sınıflarda harp okulu ve polis koleji sınavlarına, 11-12'nci sınıflarda da askeri okul ve polis okulu sınavlarına öğrenci hazırlıkları devam ediyor. Hizmetin abi evlerine gelip giden çocuklar bu şekilde eğitiliyor.
Benim gibi rahatsız olan çok insan var ama özellikle cemaatten maaş alanlar, işlerini ve ailelerini riske atmak istemiyorlar.
Bu iş, nasıl çözülecek?
ATA YURDU AYMANAS
MESELELERE KUR’AN PENCERESİNDEN BAKMAK
“BEN”LİKTEN, “BİZ”LİĞE
DURMADAN YAZIYORUM VE YAZACAĞIM
YER GÖK ALBAYRAKTI!
RABBİM, ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ MUSIBETTEN MUHAFAZA EYLE!
KONYA’MIZIN KIRMIZI GÜLÜ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
SEN SENİ BİL SEN SENİ
SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ OLARAK BELEDİYELERDEN İSTEKLERİMİZ