YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
OSMANLI’YI KONYA KURDU
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
Ev gençleri sorunu ekonomik beka meselesidir
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Bazı uygulamalarımızda çift başlılıktan kurtulamıyoruz. Dolayısıyla da hizmette aksamalar oluyor, vatandaşa hizmetin gitmediği anlar yaşanıyor! Bunun adına, “bürokrasi veya bugün git yarın gel” anlayışı diyoruz. Her meseleye, her konuya, samimiyetle, gerçekten hizmet aşkıyla yaklaşılırsa sonuç alınır. Bu da yine ödül olarak geriye döner.
Bu çift başlılıktan bir örnek verecek olursak; İl genel Meclisi ve Belediye Meclisleri’ni gösterebiliriz. Vatandaş, bir işi olduğu zaman, nasıl hareket edeceğini işini nereye ve nasıl yaptıracağını bilmiyordu. Acaba bu iş Belediye Meclsisnin sorumluluğunda mı? Yoksa İl genel meclisinin yetki alanında mı? Büyükşehir; hizmetini diğer taşra ilçelerine kadar götüremiyordu. Burada İl genel meclisi devreye giriyor ve normal olarak hizmette aksamalara yol açıyordu. Bunun için hükümet düğmeye bastı ve Büyükşehir yasa tasarısında değişikliğe gitti. TBMM’den bugün veya yarın yasalaşacaktır. Konuyla ilgili detayı Başbakan şu şekilde verdi;
"Daha önce İstanbul’un kenarındaki köylere doğru dürüst hizmet gidemezken büyükşehirin sınırlarına girince buralar hizmet görmeye başladı. Buralara İSKİ suyuyla kanalizasyonuyla her şeyiyle gidiyor, büyükşehir yoluyla gidiyor. Bunu Türkiye'nin geneline yayalım istiyoruz. 16 şehrin tamamında yapalım. Bu da yetmez 13 il 750 bin nüfusun üzerine çıktığı için büyükşehir il olma hakkı kazandı. Dolayısıyla 29 büyükşehirde biz diyoruz mülki sınırları büyükşehir yapalım."
Belediyelerin Vergi Payı Artırılacak. Başbakan Erdoğan, büyükşehirlerde belediyelerin vergi payını arttıracaklarını, belediye meclisinin yetkilerini de genişleteceklerini ifade etti.
Başbakan Erdoğan, "Bu 29 tane ilde artık İl genel meclisi kalmayacak. Ne olacak, tek meclis olacak o da nedir? Büyükşehir Belediye Meclisi. Büyükşehir belediye meclisi artık il genel meclisinin yaptığı bütün görevleri de üstlenecek. Ve büyükşehirin daha önce yüzde 5 olan vergi payını da yüzde 6'ya çıkarmak suretiyle ayrıca desteği de vermiş olacağız"
Bazı Büyükşehir sınırlarının, il sınırlarına dahil edilmesi demek; o Büyükşehrin, bundan sonra bütün ilçelerin sorunlarıyla ilgilenmesi demektir. yani ilçeler de aynı oranda kaliteli hizmetten nasibini alacak, köyler kalkınacak, gelişecek, modernleşecek, çamurdan, hizmet mahrumiyetinden kurtulacaktır! Ulaşım konusunda sorun yaşanmayacak, Belediye otobüsleri köylere kadar gidecek anlamı taşır!
Şöyle bir düşünelim; bunun neresi kötü? Böylesine bir güzelliğe sadece alkış tutulmaz mı? Bunun neresinde partizanlık var? Neresi; “ülkeye hizmet gitmiyor” düşüncesiyle bağdaşıyor? Ülkedeki bütün insanlar bu tür bir uygulamayı takdirle karşılar.
Millet uyandı! Artık boşu boşuna kürek çekmiyor! Her şeyi yakından takip ediyor, olaylara daha bilinçli, daha görerek ve daha şeffaf olarak yaklaşıyor! Çünkü her şey halkın gözü önünde cereyan ediyor!
OSMANLI’YI KONYA KURDU
DOSTLARIN KALEMİNDEN (2)
DOSTLARIN KALEMİNDEN
SELÇUKYA, YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI
TÜRKLERDE EĞİTİM, EDEBİYAT VE ŞİİR
BAŞKASINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ ELEŞTİRİYE TABİ TUTALIM
TEMİZ TOPLUM KUR’ANCA TEFEKKÜRLE MÜMKÜNDÜR
OKULLARDA ŞİİR SEVGİSİ
KUR’AN’A UYSAYDIK, BU BADİRELER GİRMEZDİK!
NEDEN BU HALE GELDİK?