Bir Kitap, Bir Dipnot ve Bir Medeniyet Meselesi
Özbekistan Mergilan Şehrinde Muhteşem Bir Merkez: Burhaneddin el-Marğinani İlim, Eğitim ve Turizm Külliyesi/ Kompleksi
AK Parti’nin Rantçı Şımarıkları
BEN İNSANIM
İSLÂMİ NATO’NUN AYAK SESLERİ
Türk Lirasıyla Yapılan Dış Ticarette Rekor Artış
ŞAKA MI, SAYGISIZLIK MI ???
Beşten Dördü Gitti, Biri Kaldı!
Mekke Anlaşması
ÇİN TİYATROSU VE BİZİM FİGÜRAN GAZETECİLER
ATA YURDU AYMANAS
OSMANLIDA BİR RAMAZAN NASIL GEÇERDİ?-2-
TÜRKİYE’NİN AFRO-AVRASYA’NIN BÜTÜN ENERJİ VE TEDARİK KORİDORLARINDA VE HATLARINDA YÜKSELEN GÜÇ ETKİSİNİN STRATEJİK GÜÇ ÇARPANI MİMARİSİ DAHA DA DERİNLEŞİYOR.
GENÇLİĞİMİZİ ve GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK TEHDİT UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI BELASI
TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE OKUL MEZUNİYET PARTİLERİ
Bu Ne Perhiz ? Bu Ne Lahana Turşusu ?
Konya’da iyi ki belediyeler var! Vatandaş ekmek ve etliekmek zammına tepkili…
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
Bazı uygulamalarımızda çift başlılıktan kurtulamıyoruz. Dolayısıyla da hizmette aksamalar oluyor, vatandaşa hizmetin gitmediği anlar yaşanıyor! Bunun adına, “bürokrasi veya bugün git yarın gel” anlayışı diyoruz. Her meseleye, her konuya, samimiyetle, gerçekten hizmet aşkıyla yaklaşılırsa sonuç alınır. Bu da yine ödül olarak geriye döner.
Bu çift başlılıktan bir örnek verecek olursak; İl genel Meclisi ve Belediye Meclisleri’ni gösterebiliriz. Vatandaş, bir işi olduğu zaman, nasıl hareket edeceğini işini nereye ve nasıl yaptıracağını bilmiyordu. Acaba bu iş Belediye Meclsisnin sorumluluğunda mı? Yoksa İl genel meclisinin yetki alanında mı? Büyükşehir; hizmetini diğer taşra ilçelerine kadar götüremiyordu. Burada İl genel meclisi devreye giriyor ve normal olarak hizmette aksamalara yol açıyordu. Bunun için hükümet düğmeye bastı ve Büyükşehir yasa tasarısında değişikliğe gitti. TBMM’den bugün veya yarın yasalaşacaktır. Konuyla ilgili detayı Başbakan şu şekilde verdi;
"Daha önce İstanbul’un kenarındaki köylere doğru dürüst hizmet gidemezken büyükşehirin sınırlarına girince buralar hizmet görmeye başladı. Buralara İSKİ suyuyla kanalizasyonuyla her şeyiyle gidiyor, büyükşehir yoluyla gidiyor. Bunu Türkiye'nin geneline yayalım istiyoruz. 16 şehrin tamamında yapalım. Bu da yetmez 13 il 750 bin nüfusun üzerine çıktığı için büyükşehir il olma hakkı kazandı. Dolayısıyla 29 büyükşehirde biz diyoruz mülki sınırları büyükşehir yapalım."
Belediyelerin Vergi Payı Artırılacak. Başbakan Erdoğan, büyükşehirlerde belediyelerin vergi payını arttıracaklarını, belediye meclisinin yetkilerini de genişleteceklerini ifade etti.
Başbakan Erdoğan, "Bu 29 tane ilde artık İl genel meclisi kalmayacak. Ne olacak, tek meclis olacak o da nedir? Büyükşehir Belediye Meclisi. Büyükşehir belediye meclisi artık il genel meclisinin yaptığı bütün görevleri de üstlenecek. Ve büyükşehirin daha önce yüzde 5 olan vergi payını da yüzde 6'ya çıkarmak suretiyle ayrıca desteği de vermiş olacağız"
Bazı Büyükşehir sınırlarının, il sınırlarına dahil edilmesi demek; o Büyükşehrin, bundan sonra bütün ilçelerin sorunlarıyla ilgilenmesi demektir. yani ilçeler de aynı oranda kaliteli hizmetten nasibini alacak, köyler kalkınacak, gelişecek, modernleşecek, çamurdan, hizmet mahrumiyetinden kurtulacaktır! Ulaşım konusunda sorun yaşanmayacak, Belediye otobüsleri köylere kadar gidecek anlamı taşır!
Şöyle bir düşünelim; bunun neresi kötü? Böylesine bir güzelliğe sadece alkış tutulmaz mı? Bunun neresinde partizanlık var? Neresi; “ülkeye hizmet gitmiyor” düşüncesiyle bağdaşıyor? Ülkedeki bütün insanlar bu tür bir uygulamayı takdirle karşılar.
Millet uyandı! Artık boşu boşuna kürek çekmiyor! Her şeyi yakından takip ediyor, olaylara daha bilinçli, daha görerek ve daha şeffaf olarak yaklaşıyor! Çünkü her şey halkın gözü önünde cereyan ediyor!
ATA YURDU AYMANAS
MESELELERE KUR’AN PENCERESİNDEN BAKMAK
“BEN”LİKTEN, “BİZ”LİĞE
DURMADAN YAZIYORUM VE YAZACAĞIM
YER GÖK ALBAYRAKTI!
RABBİM, ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ MUSIBETTEN MUHAFAZA EYLE!
KONYA’MIZIN KIRMIZI GÜLÜ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
SEN SENİ BİL SEN SENİ
SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ OLARAK BELEDİYELERDEN İSTEKLERİMİZ