SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Gün geçmiyor ki; dünyanın her hangi bir köşesinde İslam’ı seçen olmasın. Son zamanlarda, islâmî konulardaki araştırmalar, İslam’ı anlatan kitapların çokluğu, mutasavvıfların İslâm’a hizmet için yaptıkları, hak dini anlatmak için dünyayı dolaşmaları insanlarda bu dine karşı bir sempati oluşturuyor!
Asıl önemli olanı; anlatmaktan çok, yaşayarak insanlara örnek olmak! Bütün İslam büyükleri ve bütün Tasavvuf erleri; örnek olmayı seçmiş, Resulullah’ın hayatını kendilerine rehber edinmiştir! Zira örnekler daha kalıcıdır. Örnekler göze hitabeder. Üzüm, üzüme baka baka kararır. O bakımdan mutasavvıfların hayatını, sadece tarihi bir hikaye okur gibi değil, onlar gibi olmaya çalışmak amacıyla okumak gerekir. İslâm’ı seçenlerden bir örnek;
Brezilya Kökenli Ribeiro, Avustralya'da İslam'ı Seçti
Melbourne kentinde yaşayan Ribeiro, Müslüman olduktan sonra Kıbrıs Türk toplumunun inşa ettiği camide sohbetlere katılmaya başladı.
Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Brezilya kökenli Patricia Riberio (30), Kur'an-ı Kerim'in İngilizce mealini inceledikten sonra Kıbrıs Türk toplumu tarafından inşa edilen camide kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Geçen ramazan ayı öncesinde tanıştığı Kur'an'ı ay boyunca inceleyen Riberio, Kıbrıs camisi olarak da bilinen Sunshine camisini arayarak Müslüman olmak istediğini bildirdi. Camide şahitler huzurunda İslam'ı seçen Patricia, din görevlisi Mustafa Asmacı'nın söylediklerini tekrar edip, kelime-i şehadet getirerek ihtida belgesini tekbirler eşliğinde aldı. İslam'ı seçtikten sonra Sunshine camisinde cuma akşamları gençler için düzenlenen İngilizce ve Türkçe Temel İslam bilgileri sohbetine de katılan Patricia, AA muhabirine, İslam dinini seçtiği için mutlu olduğunu, sohbete katılan kadınlar tarafından da çok sıcak karşılandığını söyledi.
Patricia Riberio'un Müslüman oluşuna şahitlik eden Rabia ve Selen Fırat ise Paticia'nın yeniden doğmuş gibi olduğunu vurgulayarak, yeni hayatında kendisine yardımcı olacaklarını söyledi.
"İslam'ı anlamıyorlar"
Öte yandan son dönemde dünyanın çeşitli ülkelerinde görülen İslam karşıtlığına değinen Patricia, "Tahmin ediyorum İslam'ı anlamıyorlar, araştırıp söyledikleri gibi olmadığını görmeleri lazım. Olan olaylardan dolayı medya ve insanlar bu hikayeleri üretiyor" ifadelerini kullandı. Araştırmaya başladıktan sonra İslam'ın düşündüğünden tamamen farklı olduğunu gördüğünü belirten Riberio, İslam'ı seçtiği için annesinden destek gördüğünü, babasından ise herhangi bir tepki gelmediğini kaydetti.
Sunshine camisi yönetimi gelecekten ümitli
Patricia Riberio'nun İslam'a geçmek için seçtiği Melbourne Sunshine camisinde, büyük kısmı Avustralya'da büyüyen gençlere yönelik her cuma sohbet programları düzenleniyor. Caminin din görevlisi Mustafa Asmacı, cami bünyesinde gençlere yönelik sohbetlerin kendisinden önce görev yapan Esat Yapıcı tarafından başlatıldığını hatırlatarak, sohbete yaklaşık 50 gencin devamlı olarak katıldığını söyledi. "Avustralya'da, Melbourne'da geleceğin daha güzel olacağını düşünüyorum" diyen Asmacı, Riberio'nun İslam'ı seçmesi konusunda da, "Güzel bir duygu, Cenabı Hak diğer insanlara da Rabbim hidayet nasip etsin, çok mutluyum, çok huzurluyum, inşallah Cenabı Allah bu kardeşimize İslam üzeri bir hayat yaşamayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.
Cami yönetimini de üstlenen Kıbrıs Türk İslam Derneği'nin başkanı Ekrem Fuldağlı da Müslüman olan Patricia'ya her zaman yardımcı olacaklarını söyledi.
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ