YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
OSMANLI’YI KONYA KURDU
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
Ev gençleri sorunu ekonomik beka meselesidir
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Yukarıdaki başlığı gelişigüzel atmadım. Gerçekten dünyaya Müslümanlar nizam verirler! Bunu Allahımız Kur’anda; “yeryüzüne inananlar hakim olacaktır” şeklinde belirtmektedir. Çünkü iananlar, insan öldürmez, kan içmez, terör yapmaz, teröre bulaşmaz! Onun tek bir amacı vardır; ülkeye hizmet, insanlara insanca hayat sunmak, dünyayı cennet yapmak!
Bütün dünyanın gözü önünde, kan döküyor Suriye! Bu kanı durdurmayacağını da üstüne basa basa söylüyor. Kimseden bir ses yok! Her hangi bir devlete küçük bir operasyon yapılsa, ABD hemen devreye girer; “Kısa zamanda bitirin” demekten çekinmez. Elemanlarını gönderir, çeşitli diplomasiyi çalıştırır, göz dağı verir ve eninde sonunda işi bitirir...demokrasi getireceğim diye Irak’a girer, ortalığı berbat eder, sonra temizlemesi başka devletlere özellikle Türkiye’ye düşer.
Dünyaya nasıl da, kendi inanç sistemlerini yaymaya çalışıyorlar? Nasıl da dünyayı tek kutuplu hale getirmek için çaba sarf ediyorlar? Demek istiyorlar ki; “Bizden başkası olmasın, bizim inancımız, bizim anlayışımız dışında hiçbir dünya devletinin yaşama hakkı yoktur. Hele Müslüman devletlerin yaşaması mümkün değildir....” onun için Filistin’de, Irak’ta, Bosna’da, Afganistan’da, daha önceleri Sudan’da, Cezayir’de... dünyada ne kadar Müslüman devlet varsa ki hepsi fakirleştirilmiş, yoksullaştırılmış, kendilerine muhtaç hale getirilmiş, yalan yanlış fetvalarla bir çeşit kısırlaştırılmış, düşünceden, fikir üretmeden uzak hale getirilmiştir. Kitaplarda onların felsefeleri hakim! Dünyaya Darvinizm’i yaymaya çalışmışlar, aşağı yukarı başarılı da olmuşlar. İslâmî anlayışı yok saymak, İslâm’ın devrinin geçtiğini kafalara zerk etmek, çağı geçmiş bir inanç olduğunu anlatmak için var güçleriyle çalışıyorlar. İnciller arasında dolarların verilmesinin sebebi budur. Para karşılığı din değiştirtmenin çabasının altında bunlar yatar. Misyonerliğin amacı budur. Siyonizm bunun için çalışır!
Bu işin başını; İsrail ve ABD çekiyor. Diğerleri birer piyondan öte gitmiyor. Müslüman ülkeler bu durumu bildikleri halde niçin bile bile ladese düşüyorlar? Birleşme, birlikte hareket edip sonuç alma dururken neden İsrail’in pençesi altında inliyorlar?
Vahiy anlayışı, ilahi mesajlara kulak vermeden kurtuluş mümkün değildir. Eğer bunları kulak ardı edersek, dünyada; kan, gözyaşı, terör bitmeyecektir. “İnsan zarardadır. Ancak, İman eden, iyi davranış sergileyenler, Hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç.” İlkesine kendimizi vermemiz şarttır. “Kardeşim, ben çağı geçmiş, Allah’ın devrede olduğu bir düşünceyi, inancı istemiyorum” mu deniyor? O zaman sürünmeye, rezil olmaya devam ederiz. halen devam ettiğimiz gibi. Kurtuluş; Kur’anda, huzur İslâm’da, barış İslâmî anlayışta.
Aklımızı başımıza almanın, düşünce mekanizmalarımızı çalıştırmanın zamanıdır! Şimdiye kadar Müslümanları birbirine kırdırdılar! Aralarına fitne soktular! Müslümanların, zengin olmaması, yönetici olmaması, siyasetle uğraşmaması, memleket meseleleriyle ilgilenmemesini.. istediler! Artık, İsrail’in, ABD’nin ve Avrupa’nın maskesi düşmüş, dünyaya nizamat veremeyeceği görülmüştür! İşte bu fırsatı iyi değerlendirmek, birbirimize kenetlenmek zamanıdır!
OSMANLI’YI KONYA KURDU
DOSTLARIN KALEMİNDEN (2)
DOSTLARIN KALEMİNDEN
SELÇUKYA, YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI
TÜRKLERDE EĞİTİM, EDEBİYAT VE ŞİİR
BAŞKASINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ ELEŞTİRİYE TABİ TUTALIM
TEMİZ TOPLUM KUR’ANCA TEFEKKÜRLE MÜMKÜNDÜR
OKULLARDA ŞİİR SEVGİSİ
KUR’AN’A UYSAYDIK, BU BADİRELER GİRMEZDİK!
NEDEN BU HALE GELDİK?