12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
Tekstil patronları her şeyi devletten beklemek yerine biraz özeleştiri yapmalı
Konyaspor için avantajlı fikstür
SAHTE DİN VE TARİKATLAR
1 Ekim 1949 Unutulmuşların Çığlığı Doğu Türkistan 76 Yıldır Zulüm altında
İMANIN İBADETE, İBADETİN DE İMANA ETKİSİ
DOĞUM VE ÖLÜM ARASINDA...
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
Anlaşma sürecine olumlu katkı vermek
Doğa’dan Allah’a…
HASTALIK BİR NİMET MİDİR?
“Bedr’in Arslanları” kadar şanlı idiniz!!!
Kazanmak İçin Mücadele Gerek
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
İKİ DEYİM
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
NKM (Nüve Kültür Merkezi) ile "Evrensel Mesajlar serisi” başlattık. Bu seri içinde çıkan kitaplarım;
Şems-i tebrizi'nin Evrensel mesajları
Hz. Mevlana'nın Evrensel Mesajları
İbni Arabi'nin Evrensel Mesajları
Sadreddin Konevi'nin Evrensel Mesajları
Sultan Veled'in Evrensel Mesajları
Hz. İbrahim'in Evrensel Mesajları
Muhammedü'l Emin (Hz. Peygamberin Evrensel mesajları)
Hz. Mevlana'nın Evrensel Mesajları ile Şems-i Tebrizi'nin Evrensel mesajları 2. Baskı yaptı.
Şems-i Tebrizi, 10 ilkeyle bize bazı gerçekleri hatırlatır. Yaşadığımız dünyada, insanların birbirini yediği, her şeyin kan gölü olduğu ortamda ve herkesin biribirine çamur attığı bir durumda; "hayat veren prensip” niteliğinde olan, uyguladığımızda cennet bir dünyada yaşamaya sevk eden, adam olmaya yönelten, tasavvuftaki Kâmil insan makamına yükselten ilkeleri, Rabbimizin; "Kulum” diyeceği hayat düsturlarını göstermektedir. İşte o ilkeler;
Alah'ı tanıdığınızı iddia ediyor, fakat ona olan borcunuzu vermiyorsunuz. Bu borcu, fakir ve muhtaçlara ihsanda bulunarak ödeyin.
"Allah” adı dilimizde pelesenk olmuş. Bunun gereklerini yapma konusunda ihmalkârız. Bana necilik, vurdumduymazlık, ilgisizlik almış başını gidiyor.
Allah'a olan borcumuz nedir? O'na olan borç; kulluğumuzu göstermek, bize verilen emaneti yerli yerinde kullanmak, dünyayı cennet kılmak, hak yememek…
Kur'an-ı Kerim'i okuyorsunuz fakat hüküm ve kurallarından haberiniz yok. Okuduklarınızı uygulayın.
Kur'an'ı okumuyor, sadece sayfalarını karıştırıyoruz. Rabbimiz ne diyor, bizden ne istiyor haberimiz yok. Bunun için çaba göstermiyoruz. Her şeyi karşıdan beklemek gibi bir hamakatimiz var.
Kur'an, Allah'ın bize gönderdiği mektuptur. Bize sevdiğimizden gelen bir mektubu; içinde ne var ne yok merak etmez miyiz? Sevdiğimiz neleri yapmamızı, neleri yapmamamızı bizden bizden istiyor? Hiç merak ediyor muyuz? Her yıl Ramazan aylarında hatim yaışı yapmanın anlamı yok. Manasını bilmeden okumak faydalı ama manasını bilerek, şuurlu okumak daha çok faydalıdır.
Şeytanın, düşmanınız olduğunu iddia ediyor, fakat ona itaat ediyorsunuz. Onun tekliflerini geri çevirin.
Şeytan şeytan diyoruz da, yine de onun peşinden gitmeye can atıyoruz. Şeytan bizim peşimizde koşmuyor, biz onun peşinden gidiyoruz hem de bütün hızımızla. Halbuki Rabbimiz; şeytanın, bizim açık düşmanımız olduğunu söylüyor.
Lafla peynir gemisi yürür mü? Müslüman oluş; eylem ister, davranışa yansımayı ister, tek başına iman yeteli değil. Eğer Allah'ımız bize, şunu şunu yapın, bunları da yapmayın diyorsa onları yerine getirmeden getirmeden, hiçbir şey yapmadan sonuç alamayız.
Kendinizi Muhammed (SAV) ümmetinden sayıyor, fakat sünnetini uygulamaya çalışmıyorsunuz.
Hayatımızın düzene girmesi için mutlaka Rabbimizin elçilerine kulak vermemiz, son peygamber Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını kendimize örnek almamız şarttır.
Peygamberimizin bu davranışlarına "Sünnet” adı verilir. Sünnetsiz İslam olmaz. Peygambere uymadan Kur'an'ı anladık diyemeyiz.
Cennete girmek istediğinizi söylüyor, fakat ona girmek için gerekli hiçbir ameli işlemiyorsunuz.
Ateşten kurtulmak istiyor, fakat günahlarınızı ve kötü amellerinizle kendinizi durmadan ona doğru sürüklüyorsunuz.
Cehennem ceza yeri, azap yeri. Dünyada iken ilahi yasaklara uymayanların cezalanacaı yer. Yani ilahi hapishane. Fakat ebedi olan, bitmeyen sıkıntıların çekieleceği hapishane. Rabbimiz dünyadaki imtihanı kazanmanın yolu, adem ile başlayan sıratı müstakimin, yine hak üzere devam etmesiyle mümkündür.
Ölümün herkese geldiğini biliyor, fakat ona hiçbir hazırlıkta bulunmuyorsunuz.
Bütün din kardeşlerinizin kusurlarını görüyor, fakat kendi kusurlarınızı görmüyorsunuz.
Allah'tan gelen bütün nimetleri şükretmeden yiyor ve kullanıyor, fakat O'na olan minnettarlığınızı size verdiği nimetlerden muhtaçlara tasadduk ederek göstermiyorsunuz.
10.Ölülerinizi, aynı sonun sizin de başınıza geleceğini bile bile, ibret almadan, gömüyorsunuz.
(06 TEMMUZ 2022)
12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
SÖZÜN BİTTİĞİ YERLER
OLAYLARDAN DERS ÇIKARMAK
GAZZE, DÜNYAYA BARIŞI ÖĞRETECEK!
HEP YALAN SÖYLEDİLER
SUMUD, UMUT OLDU!
MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU; “MAHALLE MEKTEBİ DERGİSİ”
GÜNDEMİMİZ GAZZE
YAŞADIKÇA
HAYDİ AKLIMIZI TERLETELİM