FİLİSTİN BİZİM NEYİMİZ OLUR?

 

  1. Müslümanların her şeyidir. Filistin Orta doğunun bel kemiğidir. Bel kemiği kırılırsa ayakta kalınamaz. Onun için önemlidir Filistin. Bu yüzden çocuklarımıza, gençlerimize, insanlarımıza bu bölgeyi özellikle Filistin'i iyi anlatmamız lazım. Filistin bizim neyimiz mi olur? Aşağıda sıralayacağım özelliklerini iyi okuyunuz. Tarihi iyi bilmemiz gerekir.

Filistin; Enbiya yurdudur. Peygamberlerin atası Halilurrahman Hz. İbrahim Filistin'e hicret etmiş ve orada uzun müddet yaşamıştır.

Lut Peygamber, kavmine azap indiği vakit Allah'ın emriyle buraya hicret etmiş ve Kur'an-ı Kerim'de mübarek topraklar denen yer Filistin'dir.

Dünyaya hükmeden Hz. Süleyman, her yeri Filistin'den yönetmiş olup karınca ile yaşadığı meşhur kıssa, Aşkelon şehrinde bulunan Vadi'ü-nneml (karınca vadisinde) yaşanan kutsal beldedir.

Hz. Davud, Filistin'de yaşamış ve Kur'an-ı Kerim'e konu olan meşhur mihrabını Filistin'de yaptırmıştır.

Musa Aleyhisselam'ın: "kavmine mukaddes topraklara gidin” dediği yer Filistin'dir.

Zekeriya Aleyhisselam, Rabbine niyazlarda bulunduğu mihrabı Filistin'de bulunmaktadır.

Hz. Meryem Annemiz, iltifatlara nail olduğu yerin adıdır Filistin.

Hurma ağacının altında Hz. İsa'nın kutlu doğumunun gerçekleştiği yerdir Filistin.

Ayrıca İsrailoğullarından kurtulunca göğe yükseldiği mübarek belde de Filistin'dedir.

Ahir zamanın büyük fitnesi olan Deccal'ın İsa Aleyhisselam'ın kılıcı ile öleceği yer de Filistin'dir.

Yeryüzünü talan edecek olan Ye'cüc ve Me'cüc kavminin uğrayacağı yerin adı Filistin'dir.

Mescid-i Aksa ilk kıblegâhımızdır. İsra Hadisesi, Mekke'den Kudüs'e (Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya) gidilen yolculuk burada olmuş, Peygamber efendimiz bütün peygamberlere imamlık yaptığı mescidin Mescid-i Aksa olduğunu bilmemiz gerektir. Yüzlerce ayete konu olan Mescid-i Aksa bu bölgededir.

Filistin Müslümanların temel inanç meselesidir. Filistin- İsrail kavgası, hak ile batılın savaşıdır. Bu dava kuru hamaset değil, şeref meselesidir.

Filistin davası sadece Filistinlilerin değil, kürre-i arzda bulunan bütün İslam Erlerinin davasıdır. Üç mescitten biri Mescid-i Aksa'dır ve bu mescit de Filistin bölgesindedir. Mescid-i Aksa'da kılınan namazın elli bin sevabı vardır.

Ashab-ı Kiram, Peygamber Efendimiz'e "Senden sonra nerede yaşayalım?" diye sorduğunda, "Kudüs civarında yaşayın," Peygamber sözünü unutmayalım.

  1. davası, "Arap seviciliği" değildir. Aksine insan olmakla alakalı bir olaydır. Asıl olan insanı sevebiliyor musun? Allah'ın verdiği ilahi gözle eşref-i mahlukat olan insana Rahmani çerçeveden bakabiliyor musun?
    Eğer dünyanın her hangi bir coğrafyasında zulüm varsa, zulüm görenleri savunmak, insan olmakla, merhametle ilgili bir husustur. Zaten gönlünde Allah inancı, Kur'an şuuru, peygamber sevgisi olanların zulüm yapmaları mümkün değildir.
    Rabbim İslam'ı, yeryüzünde adalet hakim olsun, zulüm yapılmasın, insan sevgisi ikame edilsin, insanlar; inancına, rengine, ırkına, memleketine, soyuna, mezhep ve meşrebine, asaletine, makam ve mansıbına, parası ve puluna, sosyal statüsüne...bakılmaksızın adaletle, insani ilişkilerini sürdürsün yani dünyayı cennet ve barış yeri kılsın diye gönderdi. Peygamberlerin varlığı bunun içindir.

 

Kudüs

 

Miraçla resulün geçtiği belde,

Davud peygamberin seçtiği belde,

Sevgi iksirinden içtiği belde,

Tevhit sedasının makarı Kudüs!

 

Hikmet bahçesinin hoş gülistanı,

Bülbül-i şeydanın vuslat zamanı,

Gülün hasretiyle geçer her anı,

Hak bülbüllerinin medarı Kudüs!

 

Serapa adalet dağıtan şehir,

Âdem'den bu yana akan bir nehir,

Rahmandan ıraksa bitmiyor kahır,

Nebiler resuller diyarı Kudüs!

 

Âlemin nizamı barışla mümkün,

Kurtuluş, Hakka yakarışla mümkün,

Mümince dostluğa varışla mümkün,

Kardeşlik ölçüsü, miyarı Kudüs! (21 EKİM 2023)

 


Yazarın Diğer Yazıları