HAMDOLSUN UZAYA DA GİTTİK!

Perşembe günü gecesi tarihi bir gün yaşadık. Yıllardır sevdamız, davamız, rüyamız… olan uzay yolculuğu başladı. Asıl önemli olan husus; ilk defa bir Türk'ün uzaya gitmesiydi. Zaten yıllarca önce Atatürk: "İstikbal göklerdedir” diyerek buna işaret etmişti.

Uzay yolculuğunu canlı yayında izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım. Nereden nereye geldiğimiz görünce inanın dugulanmamak, gururlanmamak, heyecanlanmamak mümkün olmuyor. Bu heyecanın zirvesini Astronot Alper Gezeravcı'da hissettim. Ne mutlu ki bir Türk evladı ilk defa uzaya ayak basacak. Bu uzay misyonunda 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacak, bilimsel deneylere katılacak ve uzaydaki yaşam koşullarını deneyimleyecek.

 

Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) ilk insanlı uzay görevi, ABD'li şirketlerin organizasyonuyla başlıyor. TSK'da Albay rütbesinde görev yapan Alper Gezeravcı, aldığı eğitimin ardından astronot olarak uzaya giden ilk Türk vatandaşı oldu.

 

Uzay yolculuğumuzun hikâyesi, Türkiye'nin hikâyesidir. Bu dava; Türk'ün idealidir, Kızıl Elmasıdır. Durmadan; darbelerle, tehditlerle, korkutmalarla, ayak oyunlarıyla, akla hayale gelmeyen Bizans oyunlarıyla yokuşlarda susatılan Türkiye'mizin bu güne gelmesinde büyük pay; milli, manevi değerlere önem veren, milletine deliler gibi âşık bir devlet adamının, daha doğrusu devlet adamlarının katkısı çoktur. Bu konuda öncü olan insanları, ilk defa uçuş deneyi yapanları unutmak vefasızlık olur.

Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Rabbimize layıkıyla kul olunca umulmadık kapıları açacaktır. Nitekim öyle de oluyor. Rahmanımız; inanan, amel-i salih işleyen samimi insanları başarıya ulaştırmaktadır.

  1. vizyonu, Türkiye yüzyılı anlam kazanmıştır. Daha önce söylenen ve kararlılıkla uygulanan: "One mınute” çıkışı ete kemiğe bürünmüş, yerine cuk diye oturmuştur. Daha önce ülkemizin ilerlemesini engelleyen, ne kadar yerli ve milli hamle varsa hepsini iptal ettiren zihniyetlere gerekli cevaplar verilmiş ve sesleri kısılmıştır.

 

Daha önceleri; "Başörütü ilerlemeye engel” demişlerdi. Uzay yolculuğuna çıkan astronotumuzun annesi başı örtülüydü. Eğer başörtüsü engel olsaydı Gezeravcı'nın ailesi engel olurdu. Demek ki mesele başörütüsü değil, zihniyetmiş. Bu da bir kez adaha ispat edilmiş oldu.

 

Türkiye'miz Uzayda!

 

Öncelerden başladı, gökyüzüne sevdamız,

"İstikbal Göklerdedir” vazgeçilmez davamız,

Artık çok gururluyuz gerçek oldu hülyamız,

Sevincimiz zirvede Türkiye'miz uzayda!

 

Yerli uçaklarımız semada süzülüyor,

Millilik fikriyatı dünyada seziliyor,

Türk'ün hafızasına tekamül yazılıyor,

Sevincimiz zirvede Türkiye'miz uzayda!

 

Uzaya çıkmak muhal, bir zamanlar rüyaydı,

Ulaşılamayan his, varılamayan hülyaydı,

Erişilemeyen haz, bilinmeyen sevdaydı,

Sevincimiz zirvede Türkiye'miz uzayda!

 

Hıçkırıklar içinde mutlu anı izledim,

Alper Gezeravcı'da heyecanı izledim,

Türk tarihine geçen tatlı anı izledim,

Sevincimiz zirvede Türkiye'miz uzayda!

Yazarın Diğer Yazıları