DOLAR
45,457 TL
EURO
53,165 TL
STERLİN
61,535 TL
GRAM
6.837 TL
ÇEYREK
11.235 TL
YARIM
22.265 TL
CUMHURİYET
44.255 TL
Kazım ÖZTÜRK
Kazım ÖZTÜRK
kazim.ozturk@yenikonya.com.tr
24 Kasım 2014 Pazartesi günü yayınlandı

HAYAT ÖLÇÜLERİ

Kıymetli okurlarım, hayatımızı değerlendiren, tabir yerindeyse dinamizm katan ilkeler vardır. Bunlara uyduğumuzda, gerçek insanlığa kavuştuğumuz, daha doğrusu adam olduğumuz bir vakıadır! Bugün sizlere mutasavvıfların hayat ölçülerinden söz edeceğim. Daha doğrusu bir nevi öğütlerini aktaracağım;
İbni Arabi şöyle niyaz ediyor;
“Allahım! Alnımız terlemeye başladığı, iniltimiz arttığı, dostlarımız bize ağladığı ve doktorlar bizden ümidini kestiği vakit sen bize merhamet eyle!
Allahım! Toprak bizi örttüğü, dostlarımız bize veda ettiği, nimetlerden bizden uzaklaştığı ve ruh bu tenden ayrıldığı vakit sen bize merhamet eyle!
Allahım! İsmimiz unutulduğunda, cismimiz toprağa karıştığında, kabrimiz kaybolduğunda ve adımız anılmaz olduğunda sen bize merhamet eyle!
Allahım! Bütün sırların ortaya döküldüğü, içtekilerin açıklandığı ve hesap defterlerinin dağıtıldığı, terazilerin kurulduğu gün sen bize merhamet eyle!
Tarafımdan hazırlanan; İBNİ ARABİ’NİN EVRENSEL MESAJLARI kitabında Şöyle diyor İbni Arabi;
Nerede öleceğini, ne vakit ruhunu vereceğini bilemezsin... Onun için Rabbine her hâlinde hüsnü zan et. Sui zan etme. Tâ ki Rabbine hüsnü zan ile kavuşasın.
Gizli, aşikâr, tenhada, kalabalıkta ALLAH´ın zikrine devam et.
Amelinden hiçbir şeyi küçük görme.
Adaletten Ayrılma
Hesaba Çekilmeden Önce Kendini Hesaba Çek
Tevbe Et;
Hak Yeme
Sağlığını Ve Boş Zamanların Kıymetini Bil
Her Şeyi Bir Bilene Sor
Zikri Dilinden Düşürme
Devlet Büyüklerine Dil Uzatma
Gizli Konuşmaları Dinleme
Kimsenin ayıplarını araştırma
Günahta ısrar etme.
Üç şeyden Kork; Allah’tan, nefsinden, Allah’tan korkmayandan.”
Sahi ne dersiniz bu ilkelere kendimizi uydurduğumuz zaman toplumda problem olur mu? İki günlük dünyada insanlara karşı olumsuz tavırlar sergilenir mi? “temiz toplum” bunlarla mümkündür.


Yazarın Diğer Yazıları