Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
Sanal Kumar Ekonomi ve Gençliğimiz İçin Beka Meselesidir
GÜNAH ADASININ ARKASINDA YATAN GERÇEKLER
MOTOSİKLET KAZASI!
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
Yusuf Tekin istifa mı etsin?
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Suriye çadır kent sorunu
CHP’nin Eksiye Yürüyüşü
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
ANNECİĞİM
ŞEMSİYENİ AÇ
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Sahada futbol devamında umut vardı
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Konya Büyükşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği 2017 yılı bilimsel ve kültürel etkinliklerine Konya İl Halk Kütüphanesinde devam edildi. 25 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılan toplantıya konuya ilgi duyan seçkin bir topluluk katıldı.
Karaman Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, din konusunda herkesin bilmesi gerekenleri açık ve net biçimde dile getirdi. Şo noktalara parmak bastı;
"İslam'ın politik bir görüşünün olup olmadığı tartışılıyor. Hıristiyanlık ve Yahudiliğin bir siyasi görüşü olacak, ancak İslamiyet'in olmayacak, bu mümkün değildir.
Dinin kuşatıcı bir yapısı vardır. Din kendisini güncelleyerek dış politika konusunda ilke ve prensipler sunmaktadır. Peygamberimizin 23 yıllık risalet döneminde 53 gün savaş durumundadır. Çağrı filminde olduğu gibi sürekli savaşan bir peygamber göstererek, Batılıların tuzağına düşüyoruz. Peygamberimizin gazvelerinde ölen kişi sayısı iki taraftan toplam bin kişiyi bile bulmaz.
IŞİD, Taliban, Tahirü'l Kadri, Eşkinazi, Baltacılar hareketinin iyi incelenmesi gerekir. Oryantalizm bir sömürge hareketidir. Bunların siyasi emelleri vardır.
Peygamberimize saldırılar sadece Batı'da değil, içimizde de yapılıyor. Endonezya'ya giden müsteşrikler yerli dilleri bile konuşabiliyorlar. Bizim çeşitli dilleri bilen sosyal bilimcilere ihtiyacımız var. Sadece İngilizce bilen sosyal bilimcilerle politika üretemeyiz.
İslami bir dış politika üretmek zorundayız. Din, insanoğlunun kendi hem cinsi ve varlıklarla ilişkisini düzenleyen değerler manzumesidir. Din insanı bireyden başlayarak inşa eder. Bireysellik insanı yok eder. İslam insanı iradeli bir varlık haline getiriyor. İnsanlar üzerinden yapılalar dine yamanıyor. Günümüzde oryantalist bakış açısıyla olayları değerlendiriyoruz.
Cihad, mücadele etmek anlamındadır. Osmanlı asla sömürgeci olmamıştır. Gayrimüslimlerden alınan cizye onun can ve mal güvenliğini sağlamak içindir. Bizim onlara uyguladığımızı şimdi onlar bize uygulamışlardır. Osmanlı olmasaydı Ortodoksluk olmayacaktı. Protestan hareketi üçüncü bir bloğu oluşturmuştur. Osmanlı dengeleri iyi kurmuştur.
Karapınar, dış politikacıda olması gerekenleri şu şekilde sıraladı:
Yahudilik ve Hristiyanlığı mezheplerine kadar bilmeliyiz. Ahlaklı olmalıyız. Verdiğimiz sözü tutarak ahde vefa göstermeliyiz. Kalpleri fethetmeliyiz. 150 yıldır özne durumunda değiliz. Tekrar özne olmak istiyorsak ilim adamı yerleştirmeliyiz.
Politik teoloji adıyla yeni alan oluşturmalıyız. Sosyal bilimler alanında insan yetiştirmeliyiz. Bu alanda çalışacak gençlerin elinden tutmalıyız.”
Yıllarca bize ve topluma dini yanlış aktarmadılar mı? Tarihimizi, özümüzü unutturmadılar mı? bizi açıkça Mankurtlaştırmadılar mı?
Hamdolsun son zamanlarda, Tarihimizi, Kültürümüzü, Edebiyatımızı ve Felsefemizi …doğru kaynaklardan öğrenmek için çabalar arttı!
Batı, bize, "Modernleşme” adı altında; dinden, ilimden, İslam'dan…uzaklaştırıp, vahşi bir hayatı zorladı! "İslam'da siyaset yok” dedi. "Siyasal islam”, "islamofobi”, "İslam terör dinidir” diyerek, gençlerimizi ve insanlarımızı dini ve İslami hassasiyetten ıraklaştırmak için elinden geleni yaptı!
Artık, güneş balçıkla sıvanmıyor. Gerçekler ortaya çıktı ve Batının maskesi indi!
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
TEMİZ TOPLUM; ALLAH DUYGUSUYLA MEYDANA GELİR
KANALİZASYON PATLADI!
BERAT ETMEK İÇİN ÇABAMIZ VAR MI?
KÜLTÜRDE KONYA FARKI
İRFAN SOFRASINDA BULUŞMAK
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR
ZİRVEYE ÇIKMANIN YOLLARI
KİM SÖMÜRGECİ?
YAZARLIK HAYATIM VE EVRENSEL MESAJLAR