SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Gazze; ağlayan şehir. Gazze yıllarca İsrail’in ihanetine sahne olmuş bir yerleşim birimi. İsrail, taş taşın üstüne koymamak, yıkımda karar kılmak için harekete geçmiş bulunuyor. İsrail bunu hep yapıyor!
Mutlaka ama mutlaka zalimlere karşı tek yürek, tek bilek olmaya mecburuz. Değilse kuvvetimiz, şerefimiz elden gider.
“Bana ne. Bunlar bir zaman bizi arkadan vurdu. Şimdi çeksinler cezalarını. Araplara acınmaz.” Sözlerinin hiçbir tutarlılığı yoktur. Kur’an bize; “bir insanı dirilten bütün insanlığı diriltmiş, bir insanı öldüren, bütün insanları öldürmüş olur”, “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.” Buyurur. Sevgili peygamberimiz de; “Müslümanlar bir tarağın dişleri gibidir”, “birbirinize düşman olmayınız, birbirinize kin tutmayınız, ey Allah’ın kulları kardeş olunuz” sözleriyle bu hususta bizlere ne yapmamız, nasıl yapmamızın yolunu gösteriyor.
Dünya artık bugünkü ortamda küçük bir köy durumundadır. Ulaşamamak, gidememek, yardım elimizi uzatamamak gibi bir durum söz konusu değildir ve olamaz.
Yalnız şu hususu tespit etmekte yarar var; bizler Müslümanlığı sadece sözle söylüyoruz. Uygulamamız yok. Kur’anı okuyoruz ama anlamıyoruz. Sadece okumuş olmak için okuyoruz. Okumadı demesinler, bizi tenkit etmesinler diye laf olsun diye okuyoruz. Yaptığımız hiçbir işimiz düzgün değil. “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp ayrılmayın” diyor, bizler aksini yapıyoruz. “zekâtınızı, sadakanızı verin” diyor, umursamıyoruz. “veren el olun” direktifleri kulaklarımızı çınlatıyor, sağır kesiliyoruz. “Dicle’nin kenarında bir kurt kapsa koyunu, gelir adli ilahi Ömer’den sorar onu” sözü sanki bize söylenmemiş gibi. “Emir olunduğun gibi dosdoğru ol” ikazı bizim duygu semtimize, düşünce dünyamıza uğramıyor!
İnsanlara el uzatmadıkça, zorda kalanlara yardım etmedikçe ne kıldığımız namazın, ne tuttuğumuz orucun, ne gittiğimiz haccın, ne okuduğumuz Kur’anın bize yararı olur. Böyle bir yanlışlık içinde yapılanlar ancak bize yorgunluk verir. Onun için; “Ey iman edenler, iman ediniz”, “Niçin yapmadığınızı söylersiniz ikazları vardır.
Bu cümleden hareketle Gazze’ye yardım seferberliği başlatan bütün yardım kuruluşlarını tebrik ediyorum. Bu yardımların giderek daha da çoğalmasını gönülden istiyorum. Bütün Müslüman ülkelerin bu hususta daha titiz, daha çok destek içinde olmasını arzu ediyorum. Böylesine bir güzelliğin başlangıç olması temennisini tekrar etmekten mutluluk duyuyorum. Hükümetimizin ve Türkiye’deki gönüllü teşekküllerin son derece fedakâr tutumlarını takdirle karşılıyorum.
İsrail’in; kadın, çocuk, yaşlı, genç, hasta... demeden acımasızca yaptığı kanlı saldırıyı kınıyor, bütün dünyanın bu ülkeye yaptırıma geçmesini bekliyorum.
Özellikle; İslam birliğinin artık gün yüzüne çıkmasının çok yararlı olacağını düşünüyor ve zararın neresinden dönülürse kârdır diyorum. Zaman, durma zamanı değil, zaman; “Neme lazım”, “Bana ne”, “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın”... aymazlığı içinde bulunma zamanı hiç değil.
Artık üzerimizdeki meskenet külünü atmamız, el birliği yapmamız gerekli. Eğer geç kalırsak yarın çok geç olacaktır. Belki de hiç yarına ulaşamayacağız. Lanetler binlerce İsrail ve yandaşlarına.
|
İsrail Öldürüyor
Dünya kurulduğundan beri İsrail öldürüyor,
|
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ