Bir Kitap, Bir Dipnot ve Bir Medeniyet Meselesi
Özbekistan Mergilan Şehrinde Muhteşem Bir Merkez: Burhaneddin el-Marğinani İlim, Eğitim ve Turizm Külliyesi/ Kompleksi
AK Parti’nin Rantçı Şımarıkları
BEN İNSANIM
İSLÂMİ NATO’NUN AYAK SESLERİ
Türk Lirasıyla Yapılan Dış Ticarette Rekor Artış
ŞAKA MI, SAYGISIZLIK MI ???
Beşten Dördü Gitti, Biri Kaldı!
Mekke Anlaşması
ÇİN TİYATROSU VE BİZİM FİGÜRAN GAZETECİLER
ATA YURDU AYMANAS
OSMANLIDA BİR RAMAZAN NASIL GEÇERDİ?-2-
TÜRKİYE’NİN AFRO-AVRASYA’NIN BÜTÜN ENERJİ VE TEDARİK KORİDORLARINDA VE HATLARINDA YÜKSELEN GÜÇ ETKİSİNİN STRATEJİK GÜÇ ÇARPANI MİMARİSİ DAHA DA DERİNLEŞİYOR.
GENÇLİĞİMİZİ ve GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK TEHDİT UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI BELASI
TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE OKUL MEZUNİYET PARTİLERİ
Bu Ne Perhiz ? Bu Ne Lahana Turşusu ?
Konya’da iyi ki belediyeler var! Vatandaş ekmek ve etliekmek zammına tepkili…
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
Gazze; ağlayan şehir. Gazze yıllarca İsrail’in ihanetine sahne olmuş bir yerleşim birimi. İsrail, taş taşın üstüne koymamak, yıkımda karar kılmak için harekete geçmiş bulunuyor. İsrail bunu hep yapıyor!
Mutlaka ama mutlaka zalimlere karşı tek yürek, tek bilek olmaya mecburuz. Değilse kuvvetimiz, şerefimiz elden gider.
“Bana ne. Bunlar bir zaman bizi arkadan vurdu. Şimdi çeksinler cezalarını. Araplara acınmaz.” Sözlerinin hiçbir tutarlılığı yoktur. Kur’an bize; “bir insanı dirilten bütün insanlığı diriltmiş, bir insanı öldüren, bütün insanları öldürmüş olur”, “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.” Buyurur. Sevgili peygamberimiz de; “Müslümanlar bir tarağın dişleri gibidir”, “birbirinize düşman olmayınız, birbirinize kin tutmayınız, ey Allah’ın kulları kardeş olunuz” sözleriyle bu hususta bizlere ne yapmamız, nasıl yapmamızın yolunu gösteriyor.
Dünya artık bugünkü ortamda küçük bir köy durumundadır. Ulaşamamak, gidememek, yardım elimizi uzatamamak gibi bir durum söz konusu değildir ve olamaz.
Yalnız şu hususu tespit etmekte yarar var; bizler Müslümanlığı sadece sözle söylüyoruz. Uygulamamız yok. Kur’anı okuyoruz ama anlamıyoruz. Sadece okumuş olmak için okuyoruz. Okumadı demesinler, bizi tenkit etmesinler diye laf olsun diye okuyoruz. Yaptığımız hiçbir işimiz düzgün değil. “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp ayrılmayın” diyor, bizler aksini yapıyoruz. “zekâtınızı, sadakanızı verin” diyor, umursamıyoruz. “veren el olun” direktifleri kulaklarımızı çınlatıyor, sağır kesiliyoruz. “Dicle’nin kenarında bir kurt kapsa koyunu, gelir adli ilahi Ömer’den sorar onu” sözü sanki bize söylenmemiş gibi. “Emir olunduğun gibi dosdoğru ol” ikazı bizim duygu semtimize, düşünce dünyamıza uğramıyor!
İnsanlara el uzatmadıkça, zorda kalanlara yardım etmedikçe ne kıldığımız namazın, ne tuttuğumuz orucun, ne gittiğimiz haccın, ne okuduğumuz Kur’anın bize yararı olur. Böyle bir yanlışlık içinde yapılanlar ancak bize yorgunluk verir. Onun için; “Ey iman edenler, iman ediniz”, “Niçin yapmadığınızı söylersiniz ikazları vardır.
Bu cümleden hareketle Gazze’ye yardım seferberliği başlatan bütün yardım kuruluşlarını tebrik ediyorum. Bu yardımların giderek daha da çoğalmasını gönülden istiyorum. Bütün Müslüman ülkelerin bu hususta daha titiz, daha çok destek içinde olmasını arzu ediyorum. Böylesine bir güzelliğin başlangıç olması temennisini tekrar etmekten mutluluk duyuyorum. Hükümetimizin ve Türkiye’deki gönüllü teşekküllerin son derece fedakâr tutumlarını takdirle karşılıyorum.
İsrail’in; kadın, çocuk, yaşlı, genç, hasta... demeden acımasızca yaptığı kanlı saldırıyı kınıyor, bütün dünyanın bu ülkeye yaptırıma geçmesini bekliyorum.
Özellikle; İslam birliğinin artık gün yüzüne çıkmasının çok yararlı olacağını düşünüyor ve zararın neresinden dönülürse kârdır diyorum. Zaman, durma zamanı değil, zaman; “Neme lazım”, “Bana ne”, “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın”... aymazlığı içinde bulunma zamanı hiç değil.
Artık üzerimizdeki meskenet külünü atmamız, el birliği yapmamız gerekli. Eğer geç kalırsak yarın çok geç olacaktır. Belki de hiç yarına ulaşamayacağız. Lanetler binlerce İsrail ve yandaşlarına.
|
İsrail Öldürüyor
Dünya kurulduğundan beri İsrail öldürüyor,
|
ATA YURDU AYMANAS
MESELELERE KUR’AN PENCERESİNDEN BAKMAK
“BEN”LİKTEN, “BİZ”LİĞE
DURMADAN YAZIYORUM VE YAZACAĞIM
YER GÖK ALBAYRAKTI!
RABBİM, ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ MUSIBETTEN MUHAFAZA EYLE!
KONYA’MIZIN KIRMIZI GÜLÜ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
SEN SENİ BİL SEN SENİ
SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ OLARAK BELEDİYELERDEN İSTEKLERİMİZ