KİTAP FUARINDA GÖRDÜKLERİM (1)

 

Kitap Fuarlarının en sevdiğim yanı; birçok yazar, şair, edebiyatçı ve gönül insanlarıyla tanışmak, muhabbet etmek, söyleşine katılmak ve gönül dünyamı zenginleştirmektir.

Her ne kadar Konya Kitap Fuarı, eksiklikleri de olsa yine de uğrak yerlerimdendir. Cuma günü yani Fuarın ilk günü yolum, ilk girişe stant açan şair kardeşim Hasan Ukdem'e düştü. El emeği, göz nuru, ilham dolu şiir ve hatıra kitaplarıyla standını doldurmuş, dostları ile muhabbet etmeyi bekliyordu. Fuara gidilir de kitap imzalatılmaz mı? Kitap Günleri olur da kitapsız, eli boş dönülür mü? Bu fakir kulunuz da Ukdem kardeşimin en son çıkan; "BANA BİR ŞİİR BORCUN OLSUN” kitabını imzalayıp takdim etti.

Hasan Ukdem, 14 Ocak 1967 tarihinde Araplar mahallesinde dünyaya geldi. Henüz dokuz aylıkken geçirdiği felç sonrası ayaklarını kullanamaz hale geldi. Hiç okula gitmedi Okuma yazmayı evde ailesinin yardımıyla öğrendi. Okuma, yazmayı öğrendikten sonra; şiir, hikaye ve romanların dünyasına daldı. 1985 yılından itibaren şiir yazmaya başladı. Bu, aynı zamanda bir azmin, çabanın, kararlılığın ve sabrın hikâyesidir. İnsanın beyninde engel olmadıktan sonra diğer engelleri aşmak mümkündür.

Hasan Ukdem, Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan yardımcısıdır. Her hafta Pazartesi günleri şiir akşamlarında okuduğu; gönle, duyguya ve hayata dokunan nadide şiirleriyle müstesna bir yere sahiptir. İşte o şiirlerinden birkaç örnek;

 

Akın akın gelirlerken üstüme,

Orduları bozan bir şiirsin sen

Ne dekora sığdın ne de kostüme

Tüm rolümü yazan bir şiirsin sen

 

Esinim, emeğim, eserim sensin

Sanatım, betimim, tasarım sensin

En güzel yenilgim, hasarım sensin

Yüreğimden sızan bir şiirsin sen

 

………………………………

 

Saçlar dalga dalga rüzgarla dansta

Gözlerinde aşkın dengi bakışlar

Sesi şarkı olmuş, akar frekansta

Oynar yüreğimle çengi bakışlar

 

Bozulmaz, çiğnenmez töreler gibi

Dökülür içime dereler gibi

Gülistana dönmüş yöreler gibi

Kır çiçeklerinin rengi bakışlar

 

…………………………….

 

 

Bir ilham bir duygu ile

Şiir oldun yine yârim

Deli gönlüm geldi dile

Şiir oldun yine yârim

 

İğde tüttü yellerinden

Kokun geldi güllerinden

Kuşlar uçtu ellerinden

Şiir oldun yine yârim

 

………………………

 

 

Fuar süresince gördüğüm dostlarımla yaptığım şiirli muhabbetler, söyleşilerle sadrıma şifa sunan sohbetleri sizinle paylaşacağım. Yarın görüşmek umuduyla kitapla kalın, kitaplı kalın, kitaplı olun, kitabı bulun, kitaba gelin… Rabbim, kitaptan ve hitaptan ayırmasın. (09 EKİM 2023)

 


Yazarın Diğer Yazıları