KİTAP FUARINDA GÖRDÜKLERİM (2)

Konya Kitap Günleri 6 Ekim'de başladı. Bu güne kadar binlerce kişi ziyaret etti ve ediyor. Özellikle öğrencilerin ilgisi epeyce fazla. Üniversite öğrencilerimizin; kitaba, yazara, sohbete, fikir üretme ve düşünce geliştirmeye, doğru düşünüp doğru karar vermeye yatkınlıkları daha fazla. Bu açıdan fuarda onların daha çok ilgi gösterdiklerini söylemeliyim. Ama görüştüğüm öğrencilerin çoğu;

"Konyalı yazarların sayısı neden az? Konya'da sadece bir veya iki yazar mı var? Konya kültürün başkenti deniyor fakat Konyalı yazar, şair ve ilim insanlarını göremiyoruz fuarda ve söyleşilerde…” dediklerine şahit oldum.

  1. kitap fuarı olur da gidilmez mi? Bu fakir de ilk gün hem dostları görmek, hem kitap kokularını almak, hem de hasbihal etmek için gittiğim stantta kadim dostlarla karşılaştım. "kitap kurdu” diyebileceğim, her ne kadar kendisi tıp doktoru olsa da, kültür konusunda uzman adını vermekten çekinmediğim Dr. Mustafa Güçlü ile karşılaştım. Güçlü olur da sohbet olmaz mı? Derken yanında şair, edebiyatçı ve halen Konya'mızda görev yapan Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kılıç da vardı. Ömer Kılıç ve Mustafa Güçlü bir araya gelince sohbet de güçlü ve kılıç gibi oluyor.

Bundan birkaç sene önceydi Yazar/ Öğrenci Buluşması adıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı programda Doğanhisar'a gitmiştik. Milli Eğitimin tahsis ettiği araçta, Ömer Kılıç, Ahmet Erdoğan ve Milli eğitimden birkaç görevli kardeşimiz de vardı. Yol boyu yaptığımız hasbihalde; Ömer Kılıç ve Ahmet Erdoğan'ın şair olduklarını öğrenince sevindim. Birbirimize şiirler okuduk. Edebiyattan, kültürden dem vurduk. O gündür bu gündür dostluklarımız baki.

Şiirden, Ömer Kılıç'tan söz edince; "KIRK YILIN ŞİİRLERİ”nden söz etmemek olur mu? Bu fakire imzalayıp takdim etti. Teşekkür ederim kıymetli Kılıç, teşekkürler gönül dostları. Kılıç'ın, güzel şiirlerinden birkaç örnek takdim etmek istiyorum.

 

Hayallerim düşlerine ulanır,

Bazen gelir beni bulur sevdiğim

Aklım zülfün tellerine dolanır

Cezan gelir beni bulur sevdiğim

 

Bir haber beklerim kuş kanadında

Hayatım şarkıdır hüzzam tadında

Sabrın da sonu yok itiyadında

Bozan gelir beni bulur sevdiğim

……………………………

 

El vermişiz el almışız

Hak yolunda hu demişiz

Deryalarda yol almışız

Susuz yanıp su demişiz

 

Ram olmuşuz erenlere

Hakka gönül verenlere

Kalp gözüyle görenlere

Gerçek mümin bu demişiz

 

…………………..

 

Bakınca içime yayılır sızı

Salınarak gelişine ölürüm

Ey halden anlamaz gönül hırsızı

Her bir şeyi bilişine ölürüm

 

Neyi anlatayım hangi birini

Bakışında manaların derini

Göstere göstere gamzelerini

İçten içe gülüşüne ölürüm

 

…………………

 

 

(10 EKİM 2023)

 


Yazarın Diğer Yazıları