SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Konya; "Bir başkent, her zaman başkenttir” sözünü yerine getiren, ahde vefada, samimiyette, hizmette…her daim önde giden şehirlerimizdendir.
Bu açıdan Büyükşehir Belediyemiz, şehrimize gerekli özeni göstermekte, "gel ne olursan ol, yine gel” çağrısına uygun olarak, Mevlana'ya yakışan örnekliğini göstermektedir. 21 Ocak 2026 Çarşamba günü Taş Bina Kültür ve Sanat merkezindeki basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay, 2025 yılında yapılan ve 2026 yılında yapılacak olan Kültür ve Sanat faaliyetleri hakkında doyurucu bilgiler verdi. Bu güzel ve şehrimize yakışır faaliyetler sebebiyle Belediyemizi tebrik ederim.
Şehirler; kültür, sanat, edebiyat, ilim, fikir ve düşünceyle değer kazanır. Medeniyet, bu çalışmalarda saklıdır. Şehirleri medeni yapan bu unsurlardır.
Konya'mız, her açıdan hem şehrimize, hem ülkemize ve hem de dünyaya örnek oluşturmaktadır.
Burada hassaten üzerinde duracağım konu Kütüphane. Şehrimizin her yeri kütüphane ile süslenmekte. İnsanlarımıza; okumayı, kitabı, edebiyatı, şiiri, tarihi… sevdirme ve doğru bilgiye ulaştırma bakımından önemli bir girişimdir. Eski Büyükşehir hizmet binasının yerine; "Konya Şehir Kütüphanesi, yıllardır valilik binası olarak hizmet veren bina; "gençlere hitabeden Kütüphane olarak düzenlenmektedir. Kültür park içindeki Kültür bakanlığına bağlı olan İl Halk Kütüphanesini de sayacak olursak şehrimizde epey kütüphane olduğunu belirtmek gerekir.
Hatta şunu da duydum. Nalçacı Yer altı çarşısının da kütüphane olarak tertip edileceği. Gerçi bu bilgi Belediyeden gelmedi, halkın dedikleri yani şehir efsanesi. Yetkililerden açıklama gelinceye kadar bu hususun doğruluğu tartışılır. Her ne kadar bu, kesin değilse de olabilir. Çünkü Konya şehir Kütüphanesine giden veya oradan gelenlerin buraya uğrayıp, kitaplar arasında kaybolması, arkadaşlarını buralarda ağırlaması, yazarların, okurlarıyla bu mekânlarda buluşması, şairlerin buralarda şiir dinletileri yapması, kısaca kültür şöleni yapılması mümkündür.
Nereye baksak kültür, nereye adım atsak; edebiyat, hangi yöne gitsek; tarih, sanat…güzelliğine yönelmek insanlarımızın aradığı ve yıllardır hasretini çektiği hususlardır.
Teşekkürler Belediye. Tebrikler Konya!
Kitaplar!
Kültür dermanımız kitapta şifa,
"Oku” fermanımız hitapta şifa!
Oku sayfalarını pasaj pasaj,
Her cümle ibretli her satır mesaj!
Tefekkürle gider beyindeki kir,
Kitapla bulunur aydınlık fikir!
Cehil çukurundan çeker çıkarır,
Okuyan nesiller irfana varır!
Zulme meydan okur özü okuyan,
Hakkın gönderdiği sözü okuyan!
Âlem başkalaşır Rabbin sözüyle,
Miraç eder beyin vahyin hızıyla!
Fikirler yayılır cana serapa,
Rahmetler misali yağar türaba!
Kitapla değişir tüm efkârımız,
Düşünenlerdedir bütün kârımız!
Âşığım Sana Konya!
Yaratana sevdalı derunundan bakarsın,
Samimi ahvalinle âşığım sana Konya.
Zümre-i muhabbetle gönüllere akarsın,
Manevi yollarınla âşığım sana Konya!
Selçuklu diyarında aşk gülleri bitiyor,
Mevlana gülistanı canlara can katıyor,
Dost bahçelerinde bülbül-i şeyda ötüyor,
Dilara hallerinle âşığım sana Konya!
Sevgiler akıtıyor, asırlardır dost arkın,
Sema törenleriyle öne çıkıyor farkın,
Dillerden hiç düşmüyor gönüllerdeki şarkın,
Sufi gönüllerinle âşığım sana Konya!
Gündüzlerimde sensin gecelerimde de sen,
Cümlemde kelimemde hecelerimde de sen,
Sen benim baş tacımsın yücelerimde de sen,
Sevecen dillerinle âşığım sana Konya!
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ