KÜLTÜRDE KONYA FARKI
Şehvet-i Kelam ve Kalem İçin Susturucu: Kabak
SAVAŞIN BARONLARI
Devlet İnşaat firmalarının Ellerindeki Boş konutları Satın Alarak Kiralık Kamu Konutlarına Dönüştürebilir
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
BANKA PROMOSYONU VE PROSMOSYON YERİNE FAİZSİZ KREDİ SEÇENEĞİ CAİZ Mİ?
Bu adam ya çok zeki… ya da zır deli
İNSANLARI ŞİRKTEN KURTARAN DİN, MÜSLÜMANI ŞİRKLE SUÇLAYAN ZİHNİYET NEREDEN NEREYE GELDİK
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
Sanat linç içindir
Eleştirmiyorum Gördüğüm Ürünü Anlatıyorum
Eyüpspor rüyasında görse inanmazdı
YOLUN SONU
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Konya; "Bir başkent, her zaman başkenttir” sözünü yerine getiren, ahde vefada, samimiyette, hizmette…her daim önde giden şehirlerimizdendir.
Bu açıdan Büyükşehir Belediyemiz, şehrimize gerekli özeni göstermekte, "gel ne olursan ol, yine gel” çağrısına uygun olarak, Mevlana'ya yakışan örnekliğini göstermektedir. 21 Ocak 2026 Çarşamba günü Taş Bina Kültür ve Sanat merkezindeki basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay, 2025 yılında yapılan ve 2026 yılında yapılacak olan Kültür ve Sanat faaliyetleri hakkında doyurucu bilgiler verdi. Bu güzel ve şehrimize yakışır faaliyetler sebebiyle Belediyemizi tebrik ederim.
Şehirler; kültür, sanat, edebiyat, ilim, fikir ve düşünceyle değer kazanır. Medeniyet, bu çalışmalarda saklıdır. Şehirleri medeni yapan bu unsurlardır.
Konya'mız, her açıdan hem şehrimize, hem ülkemize ve hem de dünyaya örnek oluşturmaktadır.
Burada hassaten üzerinde duracağım konu Kütüphane. Şehrimizin her yeri kütüphane ile süslenmekte. İnsanlarımıza; okumayı, kitabı, edebiyatı, şiiri, tarihi… sevdirme ve doğru bilgiye ulaştırma bakımından önemli bir girişimdir. Eski Büyükşehir hizmet binasının yerine; "Konya Şehir Kütüphanesi, yıllardır valilik binası olarak hizmet veren bina; "gençlere hitabeden Kütüphane olarak düzenlenmektedir. Kültür park içindeki Kültür bakanlığına bağlı olan İl Halk Kütüphanesini de sayacak olursak şehrimizde epey kütüphane olduğunu belirtmek gerekir.
Hatta şunu da duydum. Nalçacı Yer altı çarşısının da kütüphane olarak tertip edileceği. Gerçi bu bilgi Belediyeden gelmedi, halkın dedikleri yani şehir efsanesi. Yetkililerden açıklama gelinceye kadar bu hususun doğruluğu tartışılır. Her ne kadar bu, kesin değilse de olabilir. Çünkü Konya şehir Kütüphanesine giden veya oradan gelenlerin buraya uğrayıp, kitaplar arasında kaybolması, arkadaşlarını buralarda ağırlaması, yazarların, okurlarıyla bu mekânlarda buluşması, şairlerin buralarda şiir dinletileri yapması, kısaca kültür şöleni yapılması mümkündür.
Nereye baksak kültür, nereye adım atsak; edebiyat, hangi yöne gitsek; tarih, sanat…güzelliğine yönelmek insanlarımızın aradığı ve yıllardır hasretini çektiği hususlardır.
Teşekkürler Belediye. Tebrikler Konya!
Kitaplar!
Kültür dermanımız kitapta şifa,
"Oku” fermanımız hitapta şifa!
Oku sayfalarını pasaj pasaj,
Her cümle ibretli her satır mesaj!
Tefekkürle gider beyindeki kir,
Kitapla bulunur aydınlık fikir!
Cehil çukurundan çeker çıkarır,
Okuyan nesiller irfana varır!
Zulme meydan okur özü okuyan,
Hakkın gönderdiği sözü okuyan!
Âlem başkalaşır Rabbin sözüyle,
Miraç eder beyin vahyin hızıyla!
Fikirler yayılır cana serapa,
Rahmetler misali yağar türaba!
Kitapla değişir tüm efkârımız,
Düşünenlerdedir bütün kârımız!
Âşığım Sana Konya!
Yaratana sevdalı derunundan bakarsın,
Samimi ahvalinle âşığım sana Konya.
Zümre-i muhabbetle gönüllere akarsın,
Manevi yollarınla âşığım sana Konya!
Selçuklu diyarında aşk gülleri bitiyor,
Mevlana gülistanı canlara can katıyor,
Dost bahçelerinde bülbül-i şeyda ötüyor,
Dilara hallerinle âşığım sana Konya!
Sevgiler akıtıyor, asırlardır dost arkın,
Sema törenleriyle öne çıkıyor farkın,
Dillerden hiç düşmüyor gönüllerdeki şarkın,
Sufi gönüllerinle âşığım sana Konya!
Gündüzlerimde sensin gecelerimde de sen,
Cümlemde kelimemde hecelerimde de sen,
Sen benim baş tacımsın yücelerimde de sen,
Sevecen dillerinle âşığım sana Konya!
İRFAN SOFRASINDA BULUŞMAK
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR
ZİRVEYE ÇIKMANIN YOLLARI
KİM SÖMÜRGECİ?
YAZARLIK HAYATIM VE EVRENSEL MESAJLAR
YIKILIŞINIZ YAKIN BE HEY ZALİMLER!
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
NUR TOPU GİBİ!
HESAP ZAMANI
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER