BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
Kendi eliyle küçülen muhalefet
Bir Değerin Sessiz Vedası: Mahalle Bakkalı
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Kur'an Fatiha suresinden, Nas suresine kadar; "Birlikten, kardeşlikten, el ele tutuşmaktan, barışı tesis etmekten, özgürce yaşamaktan söz eder.
Her gün beş vakit, kırk sefer; "Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım isteriz” tevhidi şuurla işe başlıyor ve bu şuur içinde hareket ediyoruz. Kur'an şöyle der;
"Bu, öyle bir kitap ki kendisinde asla kuşku yoktur. Kötülüklerden sakınıp korunanlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur.”
"Onlar (Müminler), Allah katından indirilenlere görmeksizin iman eder ve böylece imanlarını sürdürürler. Namazlarını yerli yerince kılar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden harcarlar.”
"Onlar, hem sana indirilene, hem de senden önce indirilene iman ederler. Âhirete de hiç kuşku duymadan görürcesine inanırlar.”
"İşte, Rablerinin gösterdiği doğru yolda yürüyenler ancak onlardır ve umduklarına erişip korktuklarından kurtulacak olanlar da onlardır.” (Bakara/2-3-4-5)
Kur'an; "yeryüzünde bozgunculuk yapmayın” der. İşte bu husustaki belge:
"O hak tanımaz kafirleri uyarsan da uyarmasan da fark etmez. Çünkü onlar iman etmez! Onlar, inanmadıkları halde (ikiyüzlülüklerinden); "Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik” derler. Güya onlar, Allah'ı ve iman edenleri kandırırlar ama, farkında değildirler. Onların kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını artırmıştır. Yalan söyledikleri, ikiyüzlülük ettikleri için can yakan, acı veren azap vardır.”
"Onlara (hak tanımaz kafirlere): "yeryüzünde/ ülkede bozgunculuk çıkarmayın” denildiğinde: "Biz ancak düzeltenleriz” derler. Oysa onlar ancak hak düzeni bozanlardır, ama farkında değillerdir. İman edenleri kandırmak isterler. Halbuki ancak kendilerini kandırırlar, ama farkında değillerdir.”(Bakara/6-7-8-9-10-11-12)
Kur'an, ilk başta, daha ilk sayfalarda bizleri uyarıyor; "Dikkat edin, ikiyüzlü olmayın, samimiyetten ayrılmayın, imanınız kavi olsun. Müslümanlara, dini ve milli değerlere saygılı olun, yeryüzünde; terör, fitne, fesat çıkarmayın, insanları Allah'la aldatmayın…” diyerek huzurlu bir toplumun oluşmasına ön ayak oluyor.
Kur'an'a sırt döndüğümüz, Allahımızın emirlerine samimiyetle sarılmadığımız zaman ne gibi belaların geleceğini her defasında bize hatırlatmaktadır.
Badirelere girmemek için Kur'an yolundan ayrılmamak, Hz. Peygamberin hayat tarzını benimsemek ve yol edinmek şarttır. Hangi toplum, hangi millet Allah yolundan ayrılmışsa iki yakası bir araya gelmemiştir.
Batı Dedikleri!
"Medeniyet” diye, yola çıktılar,
Demokrasi ile ülke yıktılar,
Terörle beslendi, canlar yaktılar,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
"İnsanlık” diyerek, hep kandırdılar,
Dünyayı terörle, yandırdılar,
Uyuşturucuya, kan bandırdılar,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Barışın adıyla, barışamadı,
Hak sözün yadıyla, yarışamadı,
Merhamet tadıyla, buluşamadı,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Ezelden beridir, hilale düşman,
Hasan'a Ahmet'e, Bilal'e düşman,
Türk'e ait olan, her hale düşman,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Hep Salamon'larla, birlik oldular,
Hans'la Simon'larla dirlik oldular,
Ülke sömürdüler, varlık oldular,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Beyin yıkadılar, köle ettiler,
Bastıkları yeri, çöle ittiler,
Petrole oturdu, çaldı gittiler,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Müslüman'a kini, dinmeyecek hiç,
İnsanlığı seçip, sinmeyecek hiç,
Vampirlik huyundan, dönmeyecek hiç,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Kur'an'a ezana, yasak koydular,
İtiraz edenin, gözün oydular,
Tüm Siyonistlerin, sözün uydular,
Batı dedikleri, Firavun soyu!
Barışa huzura, savaş açtılar,
Birlikten sohbetten, her gün kaçtılar,
Âdem'i öldürüp, kanını içtiler,
Batı dedikleri, Firavun soyu!BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
KUR’AN VE İNSAN
DEPREM ÜZERİNE
DÜŞÜNCE DURUMUMUZ NEDİR?
KONYA’DA ZAMAN
ÇOCUKLUĞUMDAKİ KONYA
BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
BOYKOT
BİR BAYRAM BÖYLE GEÇTİ
OLAYLARA ŞİİRLERİMLE CEVAP