SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) İlim ve fikir adamı Prof. Dr. Yusuf Kaplan tarafından kuruldu. Bu konuyu şöyle açıklıyor; "Medeniyet Tasavvur Okulunu Akıl, Kalp ve Ruhu harekete geçirmek için kurduk”.
MTO'nun yol haritasını şu şekilde izah ediyor;
"MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu); 81 ilde 62 ülkede eğitim veren Dijital Nizamiye Medresesi. Amaç; medeniyet fikrini yeşertecek öncü kuşaklar yetiştirmektir. Medeniyet tasavvuru çerçevesinde eğitim verecek, mevcut üniversite fikrinin nasıl bozulduğunu gösterecek, usta çırak ilişkisine dayalı medresenin ve tekkenin ruhunu birleştirerek talebeye sadece bilgi değil, ruh da verecek, İlim, İrfan ve Hikmet kazandıracaktır.”
Kaht-ı ricalin yaşandığı, insanlığın ayaklar altında süründüğü, kalplerin katılaştığı, vicdanların köreldiği, "insan insanın kurdu” anlayışının hakim olduğu bir zamandayız. Her şeyin sadece maddeyle ölçüldüğü, mananın esamisinin okunmadığı, ateizmin, deizmin gençleri ahtapot gibi sardığı zaman dilimindeyiz.
İnsanlar; iman, irfan, iz'an ve ihsan duygularıyla bezenmeden, akıl, kalp ve ruhu harekete geçirmeden, kalp ile beynin aynı doğrultuda, aynı istikamette, sıratı müstakim çerçevesinde gitmeden, Kur'anî tefekküre eğilmeden kurtuluşun olmayacağı aşikârdır.
MTO; İbni Sina'lar, İbni Arabi'ler, İbni Rüşt'ler, Farabi'ler, Yunus'lar, Mevlana'lar, Sadreddin Konevi'ler, Hadimi'ler, Ebu Suud'lar, Fatih'ler, Kanuni'ler, Mimar Sinan'lar, Âkif'ler, Necip Fazıl'lar…yetiştirmeye yönelik bir hareket olmasını temenni ediyorum.
Batı'nın, insanlığa irfan, ahlak, iz'an verme özelliği yoktur. Yıllardır olmadığını gördük, hala da aynı olumsuzlukta devam ediyor. Öyleyse "yiğit düştüğü yerden kalkar” anlayışıyla düştüğümüz yerden kalkmak, irfanî, imanî ve vicdanî sisteme dönmek, medeniyete ulaşmak için MTO misali yapılanmaların ufkumuzu açacağına inancım tamdır. Allah yar ve yardımcımız olsun.
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ