MERAM BELEDİYE BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

Meram, Konya'mızın nadide yerlerindendir. Tarihten gelen bir güzelliğe sahip. Konya'ya gelenler Meram'ı görmeden gitmezler. Dilimize geçmiş; "Meram'da bağı, Türbe önünde evi” diye.

Saygıdeğer Başkanım, sizinle yüz yüze görüşme şansım olmadı. Daha doğrusu olamadı. Ama olsun, en azından böyle mecrada da olsa halimizi size arz etmek, bizim dert babamız olduğunuz için derdimize çare bulmanız için şikâyetlerimizi size iletmek, memnuniyetlerimizi sizinle paylaşmak da büyük bir imkân.

Ne mutlu size ki böyle güzel bir İlçemizin Belediye Başkanı, Şehir Emisiniz. Hafız-ı Kur'an'sınız. Elbette bu güzel meziyete sahip olan bir insanın; çok kutsal bir makamda görev yapması başka bir güzellik katıyor. Şehir Emini halkın; gözü, kulağı, eli, ayağı, dert babası, problemleri çözen çözüm odaklı, iş bitirici, kimseyi mağdur etmeyen, herkese adalet ölçüleri içinde davranış sergileyen emin insandır.

Sizin Başkan olduğunuzu duyduğumda inanın çok sevindim. Rabbim yolunuzu açık etsin. Hak hukuk ile hesap sormasın. Hele hele Kul hakkı konusunda sorguya çekmesin.

Şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için kim ne yaparsa, kim elini taşın altına koyarsa milletin takdirini kazanır. "Kim zerre miktarı iyilik yaparsa onu görür, kim zerre miktarı kötülük yaparsa onu görür.”

Meram Belediyesinin Başlattığı; "Kentsel Dönüşüm Hamlesi” hepimizde mutluluklar oluşturdu. Çünkü Meram ilçesi eski yerleşim yeri olduğu için Kentsel Dönüşüme ihtiyacı vardı.

  1. Başkanım Uluırmak Evleri ile ilgili olarak mağdurlardan çok şikâyet alıyorum. Benimle paylaşıyorlar. Sanırım size de iletilenler olmuştur. Gelen şikâyet mesajlarını sayamıyorum o kadar çok ki. Doğru dürüst, net ve açıklayıcı bir bilgi de verilmiyor. Uluırmak Evleri Arsa sahipleri bu hususta bilgilendirilmiyor. Adeta üç maymunları oynuyorlar.

Zamanında siz Uluırmak Evleri ile ilgili olarak şu cümleleri kurmuşsunuz:

"Uluırmak Evlerinin temeli 2019 yılı başında atıldı, inşaatına da 2019 Mayıs ayında başlandı. O günden bu yana geçen bir buçuk yılda ilk etap tamamlanarak 180 daire teslim ediliyor.

Bir kooperatif mantığından çok, özel sektör yap-sat anlayışı ile çalışarak hak sahiplerine evleri teslim edildi, edilmeye de devam edecek inşallah.

Başkanlık dönemimden önce söz vermiştim; ‘İnşaatların yapımını ve hesaplarını yakından takip edeceğim' diye. Her ay inşaatları düzenli olarak inceleyip, hesapları denetledim. Hemşehrilerimin gönlü rahat olsun. Çok güzel yuvalar onları bekliyor. Kurada çıkmayanlarda çok beklemeden evlerine kavuşacak inşallah.

Aslına bakarsanız, en baştan en sona zor ve meşakkatli bir süreç bu. Şükürler olsun ki böylesi önemli bir süreci yürütmek, geliştirmek ve büyütmek, sizlerin destekleriyle bizlere nasip oldu. Ve şükürler olsun ki süreci alnımızın akıyla bugünlere hep birlikte getirdik.”

Kooperatif üyelerine evleri teslim ediliyor ama bugüne kadar bana ve benim gibi olanlara evleri teslim edilen olmadı. Hatta son kura çekilişinden haberimiz bile olmadı. Haberi basından öğrendik.

Saygı değer Başkanım, affınıza sığınarak Uluırmak Evleri arsa sahiplerinin- ki bendeniz de arsa sahibiyim- mağduriyetlerine bir çare bulmanızı, en azından bu insanlarla bir toplantı yapıp, meseleyi kendi ağızlarından dinlemenizi veya yapacağınız bir basın toplantısıyla konuyu açıklığa kavuşturmanızı istirham ediyorum. Böyle bir toplantıda; ne zaman kuranın çekileceği, en son hangi tarihte teslimatların bitirileceği…hususunda açık ve net bilgi verirseniz hiç olmazsa şikâyetlere neşter vurmuş olursunuz. Böyle bir inceliği yapacağınızdan eminim. Lütfen bu sözlerimi, bir vatandaş, bir Meram Uluırmak Evi arsa sahibinin samimi ve içten dileği olduğunu düşününüz. Saygılar sunuyor, işlerinizde başarılar diliyorum. Hürmetlerimle.


Yazarın Diğer Yazıları