Sanal Kumar Ekonomi ve Gençliğimiz İçin Beka Meselesidir
GÜNAH ADASININ ARKASINDA YATAN GERÇEKLER
MOTOSİKLET KAZASI!
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
Yusuf Tekin istifa mı etsin?
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
Suriye çadır kent sorunu
CHP’nin Eksiye Yürüyüşü
Özbekistan’da 9 Şubat Ali Şir Nevayi’nin 585.Doğum Günü ve Bahar Bayramı
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
ANNECİĞİM
ŞEMSİYENİ AÇ
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Sahada futbol devamında umut vardı
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Karadan-havadan halkına ölüm yağdırarak 100 bin kişiyi katleden, 2 milyonunun mülteci olarak komşu ülkelere kaçmasına yol açan Suriye diktatörü Beşşar Esat kırmızıçizgi denilen kimyasal silahla da kitlesel katliam yaptığı halde batı, uyduruk bahanelerin ardına saklanarak seyretmeyi sürdürüyor.
Kimyasal katliamın sıcak görüntülerinin dehşetle izlendiği ilk anlarda dünya kamuoyuna verilen mesajlarla esip gürleyen, tehditler savuran, kırmızıçizgilerinin aşılmasının hesabının sorulacağı vurgusu yapan batılı liderler giderek bu üst perdeden verdikleri tepkileri yumuşatmaya, birtakım manevralarla zamana oynamaya başladılar.
İngiltere parlamento engeli arkasına saklanırken, Fransa da tutumunu yumuşattı. ABD de olayı gerekli olmadığı halde Kongre’ye havale edip oradan karar çıkartma yoluna gitti. Beşşar Esat’a mühlet sağlamaya, yeni bir opsiyon tanımaya yönelik bu tutumlarla dünya kamuoyunu oyalayıp duruyorlar.
Daha önce de kimyasal silahlar kullanıldığı halde görmezden gelen batılı ülkeler son olay İsrail tarafından onaylanınca kabul etmekten imtina etmediler. İsrail kimyasal silah kullanılan bu son olayı hangi amaçla dünya kamuoyu önünde doğruladı, batılı ülkeler ilk başta üzerine balıklama atlayıp sonra neden tornistan ettiler; üzerinde asıl durulması, cevaplarının bulunması gereken asıl önemli sorulardır.
Batılıülkelerin ilan ettikleri kırmızıçizgisi kimyasal silahın kullanıldığını İsrail’in kabul edip açık şekilde dünya kamuoyuna kabul ettirmesinin ve üzerine balıklama atlanılmasının ardından bir ani manevra ile yön değiştirilmiş olmasıhesaplarının tutmadığının, planın başarısız kaldığının göstergesi gibi gözüküyor.
Türkiye’nin1 Mart Tezkeresi ile ortaya çıkan batıdan bağımsız politikalar izleme eğilimi, İsrail ile bozulan ilişkileri ve yaşanan Arap Baharında sergilediği tutumu ile artarak devam ediyor. Bu durumu başta İsrail, batı; çıkarları önünde engel, gelecekleri için tehlike olarak algılamaktadır.
Bu gidişe son vermenin Osmanlı Devletinin yıkılışında uygulanan Türkiye’yi gereksiz savaşlara sokarak, güçsüz, mecalsiz bıraktıktan sonra üzerine çullanıp aralarında üleşmek olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzden tüm planları ve hesapları bu doğrultudadır.
Bu amaçla, Arap Baharının Suriye’ye sıçraması üzerine sürekli Türkiye’yi kışkırtarak müdahale etmeye ve nihayet savaşmak zorunda bırakmaya yönelik bir politika izleyen batılılar bir türlü bu planlarını gerçekleştiremediler, hesaplarını tutturamadılar.
Türkiye düşürülen uçağına, sınırlarına yönelik yapılan taciz ateşlerine ve yüz binlerce mülteciye ev sahipliği yapmak durumunda kalarak harcadığı milyarlara rağmen hiçbir şekilde müdahaleyi düşünmeyerek hazırlanan tüm komploları etkisiz, sonuçsuz bırakmayı başardı, başarıyor...
AKLINI VE ALNINI TERLETENLER
TEMİZ TOPLUM; ALLAH DUYGUSUYLA MEYDANA GELİR
KANALİZASYON PATLADI!
BERAT ETMEK İÇİN ÇABAMIZ VAR MI?
KÜLTÜRDE KONYA FARKI
İRFAN SOFRASINDA BULUŞMAK
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR
ZİRVEYE ÇIKMANIN YOLLARI
KİM SÖMÜRGECİ?
YAZARLIK HAYATIM VE EVRENSEL MESAJLAR