YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
OSMANLI’YI KONYA KURDU
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
Ev gençleri sorunu ekonomik beka meselesidir
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Ramazan; barış ayı, kardeşlik ve yardımlaşma mevsimidir! Diğer zamanlarda olan olumsuzluklar bu ayda olmaz, olamaz. Eğer oluyorsa ortada bir yanlış var demektir. mubarek ramazanda; halkına kan kusturan, ölümle burun buruna getirme zulmünü gösteren bir devlet başkanına ne denir! İşte insanların kanını konduracak derecede zalimane davranan bir devlet başkanının zulüm örnekleri;
Şam ve Halep'te Çatışmalar Yoğunlaştı
Şam ve Halep'ten de şiddetli patlama haberleri geliyor.
Ordu hava destekli olarak Şam'ın Mezze, Kefer Susa ve Haresta semtlerine operasyonlarını yoğunlaştırırken, Özgür Suriye Ordusu'nun Mezze semtinden çekildiği ifade edildi.
Muhaliflerin Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda bir polis karakolu ve cephaneliği ele geçirdiği ileri sürülüyor.
Ne Ekmek ne Elektrik Var
Öte yandan Şam'ın birçok semtinde operasyonlar nedeniyle halkın şehri terk etmeye başladığı, kentte ekmek ve gıda sıkıntısı çekilmeye başlandığı ifade edildi. Ekmek fırınları önünde uzun kuyruklar oluştuğu iş yerleri ve dükkanların 6 günden bu yana kapalı olduğu bildirildi.
Başkent Şam'da elektriğin sık sık kesildiği, halkın elektriği jeneratörlerden temin etmeye çalıştığı kaydedildi.
Halep'te Yoğun Silah Sesleri
Halep'in Salahaddin bölgesinde şiddetli patlamaların ardından yoğun silah seslerinin yükseldiğini belirten Şam Haber Ağı, nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.
Humus'ta Ağır Silahlar Kullanılıyor
Suriye ordusunun Humus'un Rastan ilçesine hava destekli ağır silahlarla tekrar saldırıya geçtiğini ve birçok füzenin yerleşim yerine düştüğünü belirten haber ağı, ordunun Rastan'da yeni bir katliam gerçekleşmesinden korkulduğunu dile getirdi.
Herkes huzur içinde oruç tutarken, aileleriyle mutlu şekilde ramazan iklimini yaşarken Suriye’de bu tür olayların olması Allah’tan korkan herkesi etkilemektedir!
Sadece Suriye’de değil, Arakan'da müslümanları canlı canlı yakıyorlar!
Myanmar'ın batısındaki Arakan(Rakhine) Eyaleti'ndeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslümankatledildi. Kendilerine yönelik yok etme politikasından kaçarak Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakanlı Müslümanlara hükümet izin vermiyor.
CAMİLERE SALDIRIYORLAR
Son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledilince, Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'e sığınmak istedi. Fakat Bangladeş hükümeti, siyasi şartların ve maddi imkanlarının yetersiz olması sebebi ile bunu kabul etmiyor. Bangladeş'e girmeyi başaran yaralılar da kaçak olarak gelebiliyor. Tedavi olmakta bile zorlanıyorlar. Camileri yakıyorlar. Camilerin etrafını kuşatarak Cuma Namazı'na gidilmesini bile engelliyorlar. Saldırılar tamamen Müslümanlığa karşı!
Bu durumda Müslümanlar ne yapıyor? Evet biz Müslümanların durumu ne merkezde? Oruç tutuyoruz öyle mi? iftar ziyafetleri veriyor, akşamları da teravihe gidiyoruz ha! Hatim yarışı yapmak da işin bir başka boyutu!
“Müslümanlar kardeştir” ilkesi ne oldu Allah aşkına? Suriye’deki bu zulme sert tepki gösteren Başbakana karşı çıkan geri zekalılara sormak istiyorum, “Siz Müslümansanız neden buradaki zulme sessiz kalıyorsunuz? Eğer siz, “biz humanistiz” diyorsanız, nerede sizin insan sevginiz? Eğer dünyanın her hangi bir köşesinde kan akıyor da, Müslümanlar daha doğrusu insanlar bir şey yokmuş gibi davranıyorsa o vakit bu tür insanlığ da, bu tür Müslümanlığı da irdelemek lazım! Mesele sadece Suriye meselesi değil1 mesele insanlık meselesi! Mesele kan dökülüp dökülmeme meselesidir! Aç, açık ve muhtaçların bulunup bulunmaması sorunudur önemli sorun!
Sessiz, ilgisiz, vurdumduymaz Müslüman olamaz! “Dicle’nin kenarında bir kurt kapsa koyunu, gelir adl-i ilahi Ömer’den sorar onu” anlayışını kaybettiğimiz zaman başka diyecek bir şey kalmamış, sözün bittiği yere gelmişiz demektir! Bütün Müslüman ülkelere sesleniyorum, “sesinizi çıkarın, artık meskenetten kurtulun!”
OSMANLI’YI KONYA KURDU
DOSTLARIN KALEMİNDEN (2)
DOSTLARIN KALEMİNDEN
SELÇUKYA, YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI
TÜRKLERDE EĞİTİM, EDEBİYAT VE ŞİİR
BAŞKASINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ ELEŞTİRİYE TABİ TUTALIM
TEMİZ TOPLUM KUR’ANCA TEFEKKÜRLE MÜMKÜNDÜR
OKULLARDA ŞİİR SEVGİSİ
KUR’AN’A UYSAYDIK, BU BADİRELER GİRMEZDİK!
NEDEN BU HALE GELDİK?