SELÇUKYA İLE MEHMET BEĞEN ORTA OKULUNDA ŞİİR ŞÖLENİ

Cuma günü (24 Mayıs 2024) Selçukya Kültür Sanat Derneğimiz, Meram/ Mehmet Beğen Ortaokulunda icra etti ŞİİR ŞÖLENİNİ.

Şimdiye kadar olanlardan fazla katılım vardı. Hem öğretmenler, hem velilderin katılımı Selçukya şairlerini ve türkü grubunu son derece memnun etti.

Selçukya Derneğimizin Onursal Başkanı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu hocamın katılımı ve şiirle, şairle, edebiyatla ilgili nefis sunumu salondan takdir topladı. Kıymetli hocamın, Konya'da değil, Türkiye'de, hatta dünyada hatırı var. İnsanlığa kazandırdığı bu kadar ilmi ve edebi eserlerle elbette ki gönüllerde yer edecektir.

Saim Hocamın edebi sunumundan sonra dernek Başkanı Av./ Yazar Fatma şeref polat'ın şiir okulu ve okullarda şiir şöleni ile alakalı aydınlatıcı konuşmalarının akabinde okul öğrencileri, öğretmenler ve Selçukya şairleri, birbirinden güzel şiirlerle katılımcıların gönlünde yer etti.

Şiirler arasına Türkü Grubunun renk kattığı türkülerle salondaki izleyicilerin coşkusunu hissettim.

Salon güzel hazırlanmıştı. Ses düzeni mükemmeldi. Özellikle Türkçe Öğretmeni Sevilay Tekfidan'ın organizasyonu bizleri ziyadesiyle memnun etti. Buradan başta okul müdürü Mehmet Deveci ve Sevilay öğretmenime teşekkür ederim. Bir başka teşekkürüm de Selçukya şair ve türkü grubuna. Zira ne zaman okul programları, ne vakit "ŞİİR ŞÖLENİ” söz konusu olsa, tüm şair ve şairelerimiz gitmek için can atıyorlar.

Allah kısmet ederse 29 Mayıs'ta Buhari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 05 Haziran'da da Yıldız Kız İmam Hatip Ortaokulu'nda olacağız.  

Artık, "okulda şiir” aşısı tuttu. Şimdi meyveye döndü. Önümüzdeki sezon Konya'nın tüm okullarını şiire, edebiyata doyurmak için büyük bir hazırlık içindeyiz. Şimdiden okullardan gelen tekliflere yetişmekte zorlanıyoruz. Dahasını söyleyeyim, Konya dışından bile teklif var. Fakat önceliği Konya içine vermek durumundayız.   

  Her zaman söylediğim bir söz var; "Kararlı olduktan sonra aşılamayacak engel yoktur. Yeter ki, samimi olalım.” Bu konuda ilkemiz Hz. Peygamber Efendimizin: "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” sözüdür.

Teşkilatçılıkta; "Ben” yerine, "biz” diyebilmek, enaniyeti bir kenara atmak, herkese eşit mesafede olmak, gururu ayaklar altına almak çok önemlidir. Selçukya bu özelliğiyle insanların sevgisini kazanıyor. Kubbede hoş bir seda bırakmak kadar güzel bir şey var mı dünyada?   

 

Kapımız Açık!

Zaman ayırıp da, gelen herkese,
Güzel şiirlerle, gülen herkese,
Sevgi nefhasını salan herkese,
Aşk pervanesine, kapımız açık!

Burası Selçukya, hoşgörü yurdu,
Gönül insanları, burayı kurdu,
Yazarı şairi, sanki bir ordu,
Meşkin hanesine, kapımız açık!

Mevlana şehrinde, cem olan canlar,
Dünyaya haz verir, şiirli anlar,
Şiir akşamını, gelenler anlar,
Gönül Kâbe'sine, kapımız açık!

 

Vuslata Erer!

 

Âşıkları sarar, aşk bedende kor,

Öfkeleri silen, vuslata erer,

Nefret ateşli kor, sevgiler dekor,

Müminlerle kalan, vuslata erer!

 

Canlar arıyorum, sevda içimde,

Ne hallere geldim, mecnun biçimde,

Benliğimi buldum, Hakkı seçimde,

Dostlarını bulan, vuslata erer!

 

Günahı andıkça, gözüm kan ağlar,

Yüreğim yanar da, özüm kan ağlar,

Konuşamaz dilim, sözüm kan ağlar,

Mesajları alan, vuslata erer!

 

Madde siliniyor, mana gelince,

Doğru biliniyor, Rabbi bulunca,

Secde eder âlem, kendi halince,

Allah'ını bilen, vuslata erer!  


Yazarın Diğer Yazıları