SELÇUKYA’NIN KALEM EHLİ

Rabbime ne kadar şükretsem az. Zira derneklerde, vakıflarda bulunmak, bu mekânlarda hizmet etmek, gönül ehli, hizmet erbabı can dostlarla birlikte olmak, bu abd-i aciz için şereflerin en büyüğüdür. Şükürler olsun ki SELÇUKYA gibi; şairleri, ozanları, yazanları, gönül telimizi titreten söz ustalarının bulunduğu, sık sık kelam şöleninin yapıldığı, mesaj yüklü şiirlerin bizlere bir şeyler anlattığı KÜLTÜR SOFRASINDA bulunmak doyulmaz bir hazdır.

Gittikçe kültür şölen halkasının genişlediği, ünü Konya dışına taşan, her kesimden mutlu ve sevindirici haber ve dönüşümün yapıldığı, ŞİİR AKŞAMLARI programı gerçekten bizleri şad ediyor.

Hatta şiir akşamlarıyla kalmıyor, yayın ağını da genişletiyor. Bünyesindeki; şair, ozan, yazar ve eğitimcilerin kitaplarını, el emeği göz nuru çalışmalarını kitaplaştırmanın hazzını yaşıyor. Günümüzde vefanın sadece bir semt ismi olarak kaldığı, kendi üyelerine olmadık ayak oyunları yapan, kendisi gibi derneklerin varlığından rahatsız olan bazı kuruluşlara rağmen SELÇUKYA, büyük bir vefa örneği meydana getiriyor. Oluşturduğu SKY (SELÇUKYA KÜLTÜR YAYINLARI) ile şair ve yazarlarımızın çalışmalarını ete kemiğe büründürerek, elle tutulur hale getirip kalıcı hale getiriyor. Bu açıdan teşekkürü hak ediyor.
Şimdiye kadar SKY'den çıkan beş tane kitabın, Aziziye Kültür Merkezinde tanıtım ve imza günü yapıldı 03 Ocak 2024 Çarşamba günü. Hepimiz heyecanlıydık, hepimizde büyük bir sevinç ve mutluluk vardı. Beş tane yazar ve şairimizin heyecanına diyecek yoktu. Özellikle Hüseyin Elmaskaya yerinde duramıyordu. Haklıydı, çünkü her kitap, insanın evladı gibidir. Hele ilk kitap, aynı zamanda ilk göz ağrısı demektir. Bu yönüyle Elmaskaya'ya hak veriyorum. Ben de ilk kitabımda böyle heyecanlanmıştım.

"Beşi bir yerde” adını verdiğim; Hasan Ukdem, Hüseyin Elmaskaya, Fatma Çetin Kabadayı, Ahmet Üresin ve Serpil Uğuz'un emek mahsulleri sergilendi.

 

İnceledim her bir kitabı. Hasan Ukdem; "Bana Bir Şiir Borcun Olsun” kitabında ve şunları söylemiş:

 

Bana Bir Şiir Yaz

 

Şair olman şart değil

Güzelliğin destanlar gibi lirik

Masumiyet kadar beyaz

İşte kalbimin sayfaları

Bana bir şiir yaz.

 

………………..

 

 

Hüseyin Elmaskaya; "Meseller” başlığı altında şiir dilli hikâyelerde hayvanları konuşturarak fabl tarzında şiirleştirmiş.

 

Fatma Çetin kabadayı; "Gönül Kazası”nda şöyle diyor:

 

"Kibir riya varsa eğer özünde,

Yalan dolan bitmez ise sözünde

Bir av misalisin onun gözünde,

On kuruşum der de beş kuruş etmez.”

 

…………………

 

 

Ahmet Üresin; "Selçukya Şiir Yuvası” diyerek Selçukya dostlarını teker teker şiirle ele almış. Şunları söylemiş;

 

Selçukya Kültür Sanat Derneği,

Başkanıdır Fatma Şeref Polat,

Dernek bugüne geldiyse çoktur emeği,

Esas mesleği savunman yani avukat,

Gönül mesleği yazındır, dolar kat kat”

 

……………………

 

 

Kürsüye çıkar, iner yavaş yavaş,

Aman kırılmasın basamaklar,

Mahlasında kullanır, "kazımi”

Der ki, "her şey nizami”

 

…………………………..

 

Serpil Uğuz da, çocuklara yönelik renkli ve resimli kitabıyla okul öncesi çocuklarla ilgili eseriyle büyük bir hizmete imza atmıştır.

 

Bugün 5 kitaba imza attı, yarın veya yarından sonra SKY kitaplarının sayısı 10-20-30…ve daha fazlasına ulaşacaktır. Kültür deyince akla bunlar gelir, bunlar gelmelidir. Teşekkürler Selçukya. Başarılar SKY. (08 OCAK 2024)

 


Yazarın Diğer Yazıları