SELÇUKYA ŞİİR OKULU

"Selçukya Şiirokulu” uygulamamız tuttu. Şimdiye kadar şunu söylerdim:

"Selçukya bir okul.” Artık o sözümü şöyle değiştiriyorum:

"Selçukya şiir okulu”. Evet şimdiye kadar gittiğimiz her okulda; öğrencilerinden, öğretmenlerine kadar herkeste şiire bir merak gördüm. Şiir okumaya, şiir yazmaya, şairlerle muhabbet etmeye, şair ve yazarlarla tanışmaya büyük bir heves var. Hele öğrencilerin ezbere şiir okumalarına hayran kalıyorum. Gerçekten bu yavrularımız, büyüdükleri zaman iyi bir şiir yorumcusu, iyi bir şair olmanın ışığını taşıyorlar. İstisnasız hepsinde bir cevher var.

Okullarımız, SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ'ne büyük ilgi gösteriyor. Program yaptıktan sonra;

"Sizleri okulumuza tekrar bekliyoruz” diyerek memnuniyetlerini belirtiyor, birlikte resim çektirip, hatıraları ölümsüzleştirmek istiyorlar.

 

  1. Mart Perşembe günü Meram/ Hatunsaray/ Kavak Mustafa Bağrıaçık İlk/ Ortaokulundaydık. Okul idaresi, öğrencileri güzel organize etmişler. Öğrencilerin performansı görmeye değerdi. Şiir okuyacak öğrencilerin heyecanı hepimizin dikkatini çekti. Okul/ Sivil toplum birlikteliğinin somut örneği sergileniyor. Zaten eğitimin içinde bu tür etkinliklerin önemi inkâr edilemez. Gittiğimiz her okul, şiire dört elle sarılıyor.

Öğrencilerin hafızalarında silinmeyecek anılardan biri ve en önemlisi bu tür sosyal ve kültürel aktivitelerdir. Yıllar geçse de unutulmaz ve adeta mermere yazılmış yazı gibidir.

  1. öğrencilik yıllarımda karnelerimizde; "Hal ve Gidiş” yazardı. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyordum. Derslerimiz kırıklarla dolu olsa da hal ve gidiş pekiyi yazardı. Bunun önemini öğretmen olduktan sonra fark ettim. Hal ve gidiş; davranış, okul içi ve dışında sergiledii performans demekti. Bu tür faaliyetlerin, derslerden daha önemli olduğu kendini gösteriyor.

Selçukya Şiirokulu programı bütün hzıyla devam ediyor ve devam edecek. Her program sonrasında yeni dostlarla tanışmak, yeni yüzlerle aşina olmanın hazzını tacıyoruz.

Bu yönüyle öğrencilerimizi, yavrularımızı, Edebiyattan, şiirden, yazma eyleminden, okuma alışkanlığından, şair ve yazarlarla buluşmaktan, ilmi ortamlardan, kültür faaliyetlerinden…uzak tutmayalım.

 

 

Seçtim!

Derde çare bulan ele muhtaçtım,
Umut bahçesinde gülleri seçtim,
Gönüller yapacak sevgiye açtım,
Zulmetten çıkaran yolları seçtim!

 

Keder yağmurunun sağanağında,
Issız köşelerin sığınağında,
Boğulurken hüzünler ırmağında,
Merhametle saran elleri seçtim!

 

Adım adım şehirleri dolaştım,
Mecnunlara Leylalara ulaştım,
Muhabbet aradım aşka bulaştım,
Sadra şifa olan illeri seçtim!

 

Samimi olmayan laflar işittim,
Özlere dolmayan kaflar işittim,
Hakları bilmeyen saflar işittim,
Ruhumu ısıtan halleri seçtim!

Yazarın Diğer Yazıları