SEVMİYORUM!

Yazımın başlığında belirttiğim, "Sevmiyorum” sözünü aşağıda detaylandıracağım.

 

Kur'an bu konuda şunları söyler:

"Allah'ın mescitlerini O'nun adının anılmasını engelleyen ve oraların harap olması için çalışan kimselerden daha zalim kim olabilir?! Onlara dünyada aşağılanmak, ahirette ise büyük bir azap vardır.” (Bakara/114)

"Hakkı örtbas edip de kâfir olarak ölenlere gelince, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onların üzerindedir.”

"Onlar, orada ebedi kalacaklar, azapları haififletilmeyecek ve kendilerine süre de tanınmayacaktır.” (Bakara/161-162)

"Onlara: "Allah'ın indirdiğine uyun” denildiğinde; "Hayır, biz atalarımızdan gördüğümüze uyarız” derler. Ya ataları hiçbir şeye akılları ermeyen ve doğru yolda olmayan kimseler idiyseler?”

"İnkâr edenlerin (Kâfirlerin) durumu, ancak bir çobanın bağırıp çağırmasını duyan bir sürünün haline benzer; onlar sağır, dilsiz ve kördürler. Bu yüzden düşünüp akletmezler.” (Bakara/170-171)

"İnkâr edenlere (Kâfirlere) Allah karşısında ne malları, ne de çocukları asla fayda vermeyecektir. Onlar Cehennem yakıtıdırlar.” (Âl-i İmran/10)

Allah kâfirleri, verilen tüm imkân ve nimetlerin sahibini inkar edenleri sevmez. Allah zalimleri, zulmü meslek edineni sevmez. Allah hainleri ve günahkârları sevmez. Allah bozguncuları ve bozgunculuğun hiçbir türünü sevmez.

 

Allah'ımızın sevmememizi istediği tipleri ben de sevmiyorum. Rabbim bu tipleri şöyle sıralar:

Kur'anımızın ilk suresi ve namazlarımızın her rek'atında okuduğumuz Fatiha suresinde şöyle buyrulur:

"Yalnız Sana ibadet eder ve yalnız Senden yardım dileriz. Bizi Sırat-ı Müstekime ilet; kendilerine nimet verdiklerinin yoluna. Gazaba uğrayanların ve sapıtanların yoluna değil…”

Kâfirun suresinde ise;

"De ki; "Ey kâfirler! Ben sizin taptığınıza tapmam, siz de benim taptığıma tapmazsınız. Ben, sizin taptığınıza tapmam. Öyleyse sizin dininiz size, benim dinim de bana…”  

Dinime, imanıma, Kur'anıma, Allah'ıma, Peygamberime, Ezanıma, Bayrağıma, Kutsal değerlerime…küfreden, bu değerlerimi inkâr edenleri sevmiyorum. Bu değerler ki; bizi ayakta tutar. Bu değerler, bize insanlığımızı hatırlatır, kardeşliğe, dostluğa, barışa, dünyayı cennet yapmaya yöneltir. İslam; Allah'a teslim olmaktır. Allah'a teslim olanlar; memleket sevdalısı olur, vatanı uğrunda ölmeyi Şeb-i Arus bilir. İslam'a gönül verenler; halka hizmeti, Hakka hizmet telakki eder.

Bir kere; inkâr gibi akla, mantığa ters olan, yaratılış özümüze aykırı bulunan bir durumda aklıselim sahiplerinin mutlaka düşünüp, doğruyu bulması kaçınılmazdır. Dolayısıyla inkâr, akılsızların işidir.

Neden inkâr? Diye sormak ve bu soruya en doğru cevabı vermek hepimizin en aslî görevidir. Çünkü her birimiz; Allah'tan geldik, yine O'na döneceğiz. Allah'ın olmadığı, olamayacağı, görmediği, göremeyeceği, bilemeyeceği bir mekan yoktur. Nereden bakarsak bakalım her an Allah'a muhtacız.

 

Sevmiyorum!


Allah dostlarına düşman olanı

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim.

Din ve imanıma kinle dolanı,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!

 

Kutsal Ezanıma yan bakanları,

Minarelerime çan takanları,

Müminlerin canını yakanları,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!

 

Tesettürlülere kan kusanları,

Kur'an okunan evi basanları,

Hakkı söyleyenleri asanları,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!

 

Allah'ın sözüne kafa tutanı,

Mümin yurdunda salyangoz satanı,

Darbeyle kalkıp, darbeyle yatanı,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!

 

İslam kelamından çıldıranları,

Anadolu'muza saldıranları,

Dünyaya terörü dolduranları,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!

 

 

Milli kültürümü yoz edenleri,

Haçlı hatırını öz edenleri,  

Türk düşmanlığını haz edenleri,

Sevmiyorum, asla sevmeyeceğim!  (06 MAYIS 2024)

 


Yazarın Diğer Yazıları