DOLAR
41,04
EURO
47,73
STERLİN
55,43
GRAM
4.450,69
ÇEYREK
7.305,55
YARIM ALTIN
14.618,66
CUMHURİYET ALTINI
29.094,62

SIRAYA DİZİLEN DEVLET BAŞKANLARI

 

 

 

Geçenlerde herkesin hayretle ve dikkatle takip ettiği bir olay yaşandı. Tarihte  görülmemiş bir aşağılama, devlet başkanlarını tahkir etme ve küçültme rezaletini gördük. ABD başkanı Tramp, adeta okul öğrencisi gibi devlet başkanlarını karşısına dizmiş. Kendisini bir başöğretmen rolünde görerek üst perdeden bakışla hepsini baskılayan bir tavır içindeydi.

Bu devlet başkanları içinde Ukrayna devlet başkanı Zelenski, suçlu öğrencinin: "öğretmenim bir daha yapmayacağım, özür dilerim…” tavrı içinde sayısız defa teşekkür etmesi, ne kadar aciz olduğunu gösteriyordu. Bu teşekkürler, özür dilerim demektir. Bütün başkanlar, Zelenski'nin giydiği ceketle, onun hal ve hareketleriyle alay ettiler. Burada kaybedenler, Tramp dışında tüm devlet başkanlarıydı.

Aslına bakacak olursak böyle bir sıralama, böyle bir üstten bakan tavır, Tramp'ın ne kadar kibirli, ne kadar kendini beğenmiş ve ne kadar "ben bilirim”ci olduğunu da gösteriyordu. Demek istiyordu ki; "Ben ne dersem o olur. Dünyada benim sözüm geçer. Demokrasiyi ben getiririm. Yerkürede benim borum öter. Ben, bir yeri alacağım diyorsam alırım. Satacağım diyorsam satarım. Ben bitti demeden hiçbir şey bitmez…”

Yeni Dünya Düzeninde; AB parçalanmış, Avrupa'nın ipliği pazara çıkmıştır. Sıraya dizilen devlet başkanları arasında Fransa devlet başkanının tavrı çok ilginçti. Eli cebinde, Tramp'a; "ben sana gösteririm, senin bu üstten bakışlı tavrını sana yedireceğim…” gibi bir hal sezinledim.

Öyle görünüyor ki, Ukrayna'yı Rusya ve ABD aralarında anlaşıp parsellemişler gibi. Bu toplantıdan sonra Zelenski, Ukrayna'da nasıl bir tutumla karşılaşacak doğrusu merak ediyorum. Çünkü kaybeden o oldu. Ezilen, hakir görülen, adam yerine konmayan o idi.

Bu toplantıdan doğru dürüst, dişe dokunur, insanlığa yararlı bir karar çıkmayacak. Daha önce Irak'a ABD'nin; "Demokrasi getireceğiz” diye girip bu ülkeyi perişan ettiği, nereye el attıysa orayı batırdığı ve savaş alanına döndürdüğü gibi. Filistin ve Gazze'nin göz göre göre kaybolup gittiği gibi. Suudi arabistan'a giden Tramp'ın bir solukta aldığı 2.5 Trilyon dolarlarla Müslümanları öldürmek gibi. Ki söz konusu dolarlar; Müslümanların hac ve umre paralarıdır. Bazı İslam ülkeleri(!)nin devlet başkanlarını parayla satın alıp, Gazze'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da ve dünyanın neresinde Müslüman varsa hepsini katletmeye ant içtiği gibi.

BM mi dediniz? Böyle bir teşkilat var mı? Eğer; "evet var” diyorsanız, o zaman, "hani nerede?” diye sormazlar mı adama? İİT denen bir kuruluş söz konusu mu? Eğer İslam adı altında bir kuruluş mevcutsa, neden zulüm var? Neden Gazze, Filistin ve Müslümanlar kan ağlıyor? Niçin İslam ülkeleri birlikte hareket etmiyor? Neden Suudi Arabistan kralı, Tramp'a, kızlarının başını açtırıp, bedenlerini teşhir ettiren dans şov yaptırdı? Bu, İslam'ın neresinde var? Kur'an böyle mi emrediyor? Hani siz Müslüman ülkeydiniz? Rabbimiz; "teröre izin verin, bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler” mi diyor? Niçin dünyayı terörize eden devletlere, "dur” denmiyor? Niçin Kur'an'dan dem vuran, Şeriatı savunanlar sessiz ve meskenet içinde?       

Ne ABD,  ne Avrupa, ne de AB, dünyaya nizamat veremediler ve veremeyecekler. İşin içinde Türkiye yoksa, Türkiye devreye girmedikçe dünyada huzuru bulamayacağız. Bugün barış söz konusu olunca Türkiye akla geliyor. Bunun açık örneğini; "Terörsüz Türkiye” çabasında görüyoruz.

Sözün özü dünyanın yüzünü Türkiye güldürür. Durum artık bunu gösteriyor. Zaten öteden beri böyleydi ama çekemeyenler, Osmanlı'yı ve yerine kurulan Cumhuriyeti; çapsız, etkisiz, dünyada söz sahibi olmayan bir ülke konumuna getirmek istediler ancak dedikleri gibi olmadı. Küllerinden sıyrılıp; gündem oluşturan, söz sahibi, barışın temsilcisi, huzurun kaynağı konumuna geldi. Bugün dünya Türkiye'yi konuşuyor. Aklıselim sahibi devletler Türkiye'den sitayişle söz ediyor. İsrail'in yaptığı soykırımı dünyaya anlatan, hiç durmadan devletleri, milletleri uyandırmaya, batının, İsrail'in hilelerine kanmamaları hususunda uyarmaya, aklıllarını başlarına almaya davet eden Türkiye'den başka devlet var mı?  

İsrail, kısa zamanda yaptığı zulüm, katliam ve soykırımın cezasını en şiddetli biçimde çekecek. Bütün zalimlerin yıkılışını, özgür, huzurlu, sevgi dolu bir dünyanın kapılarının açılacağını hep birlikte göreceğiz.                   

 

 

Gözünü Aç Artık!

 

Ayak oyunuyla yemek isterler,

Ülkem hedefte gözünü aç artık,

"Ezelden düşmanız” demek isterler,

Yapılanı gör batıdan geç artık,

Yurdum hedefte gözünü aç artık!

 

Parçaladılar ruhumu çaldılar,

Birlik duygumuza zehir saldılar,

Haçlı güruhuyla hem dem oldular,

İlgisiz ve aymaz olmak suç artık,

Vatan hedefte gözünü aç artık!

 

Dinimiz İslam'dır, Türk kanımız var,

Hak'tan gelen yiğitlik yanımız var,

Bayraklaşmış olan çok şanımız var,

Cihat et de şehadeti seç artık,

İman hedefte gözünü aç artık!

 

Hep sopa yiyorlar uslanmıyorlar,

Rahmanın sözüne yaslanmıyorlar,

Hiç hakla hukukla beslenmiyorlar…

Bu gâvur uşaklarından geç artık,

Kur'an hedefte gözünü aç artık!

 

Vatan varsa iman ezan imkân var,

Dostları seven vefalı insan var,

Muhabbet deminde edep erkân var,

Durma, göklere kanatlan uç artık,

Neslim hedefte gözünü aç artık!

 

 

 

Batı Dedikleri!

 

  "Medeniyet” diye yola çıktılar,

Demokrasi ile ülke yıktılar,

Terörle beslendi canlar yaktılar,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

 "İnsanlık” diyerek hep kandırdılar,

Tüm dünyayı teröre yandırdılar,

Uyuşturucuya kan bandırdılar,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Barışın adıyla barışamadı,

Hakkın davetine erişemedi,

Merhamet tadıyla buluşamadı,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Ezelden beridir Hilal'e düşman,

Hasan'a Ahmet'e Bilal'e düşman,

İnsanlığa ait her hale düşman,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Vampir devletlerle birlik oldular,

Siyonist hainle dirlik oldular,

Ülke sömürdüler varlık oldular,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Beyin yıkadılar köle ettiler,

Bastıkları yeri çöle ittiler,

Petrole oturup çalıp gittiler,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Müslüman'a kini dinmiyor asla,

Haçlı zihniyeti sönmüyor asla,

Domuzluk huyundan dönmüyor asla,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Kur'an'a ezana yasak koyarlar,

"Yo” diyenlerin gözünü oyarlar,

Zalimlik yaparlar şerre uyarlar,

Batı dedikleri Firavun soyu!

 

Barışa huzura savaş açarlar,

Kardeşliğimize zehir saçarlar,

İnsanı yerler kanını içerler,

Batı dedikleri Firavun soyu!


Yazarın Diğer Yazıları