SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
Şehir Diplomasisinde Tarihi Konya Zaferi
KIYAMETE KADAR TÜRKLERE VERİLEN GÖREV “KÂBE MUHAFIZLIĞI”
Cevher mi, Cüruf mu, Köpük müyüz?
BU ONUR KONYA’NIN, BU BAŞARI UĞUR İBRAHİM ALTAY’IN
IBAN hesaplarıyla ilgili yeni düzenleme yolda
TÜRKİYE’NİN ÇELİK ZIRHI: CUMHUR İTTİFAKI...
Mezuniyet Törenleri ve İkiyüzlülüğümüz
TOPRAĞINI KAYBEDEN GELECEĞİNİ KAYBEDER
AŞÛRE GÜNÜ VE KANAYAN YARAMIZ KERBELA
“İYİ Kİ VARSINIZ“
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
Suyu getirenle testiyi kıranı bir tutabilir misiniz? Çalışanla yan yatanı aynı kefeye koymak ne derece doğru? "Bu kart hamili yakinimdir”, "Bu işler torpille yürür”… anlayışı hala yürürlükte mi kalacak? "Hiç bilenlerle bilmeyen bir olur mu?”
Sınav; bilenlere görev vermek, o işi en iyi yapacak olanları seçmek, bilgisini, becerisini sınamaktır. Liyakata önem vermek, işi ehline tevdi etmek… Bunlar adaleti sağlayan, devlet mekanizmasının istikrarlı şekilde işlemesini temin eden temel unsurlardır. Adaletin, mülkün temeli olması bakımından bu hususlara dikkat etmek gerekir.
Devlet Memurları kanununda değişiklik yapılıp; performansa göre değerlendirme yapılacaktı. Çok çalışan, dürüst iş yapanlar ona göre puanlamaya tabi tutulacaktı. Bu konuda her hangi bir çabanın olmadığı görülüyor. Gerçi olsa ne yazar ya. İmtihanlar yapılıyor, en yüksek puan alan değil, torpili olan öne geçiyor. Öyle gayretli, samimi, görevini aksatmadan çalışan, gecesini gündüzüne katanlar var ki. Ama işin içine; "torpil” ve "dayı” girince durum değişiyor.
"Sen bu imtihana girmelisin, senin şansın yüksek, mutlaka alırsın, sen almayacaksın da kim alacak?” çalışıyor, gayret ediyor, strese giriyor! Yazılıda en yüksek puanı alınca, mülakatta da "alırım” diyerek umutlanıyor. İyi de geçiyor mülakatı! Sınavlar bitiyor, fakat bir türlü sonuçlar açıklanmıyor. Bir gün geliyor ki, o da ne? Yazılıda en yüksek puanı alan, mülakatta da umutlu olan ve gerçekten ilk sıralarda olması gereken eleniyor, yerine, listenin alt kısmında bulunan, yüksek puan alanının yerine gelip oturuyor! Siz olsanız ne yaparsınız bu durumda? Psikolojiniz ne hale gelir? Moraliniz bozulmaz mı? Kızmaz mısınız? Gözyaşlarınız sel olup akmaz mı?
Böyle bir ahvalde akla ancak şu geliyor; Torpil olacaksa sınavları kaldırın gitsin! Öyle ya birileri uçtan, kıyıdan gelip oturacaksa, neden imtihan olsun ki? Niçin insanlar sınav stresine girsinler ki? Bunun düzelmesi elzemdir. Hatta mülakatların şeffaf olması, gizli kapaklı, kapalı kapılar ardında yapılmaması kaçınılmazdır.
İflah Olmasın!
Görevini her an aşkla yapanın,
Hakkını yiyenler iflah olmasın,
Geceyi gündüze eşkle katanın,
Hakkını yiyenler iflah olmasın!
Torpilliyi öne alan sefiller,
Sınavları hiçe sayan sefiller,
Na ehile makam satan sefiller,
Dünya ahirette iflah olmasın!
Hiç hakka hukuka aldırmayanlar,
Alınan puanı bildirmeyenler,
Hizmet edenleri güldürmeyenler,
Ölünceye kadar iflah olmasın!
Adaleti sökün kaldırın gitsin,
Rast gele insanı doldurun gitsin,
Dürüst çalışanı öldürün gitsin,
Gözyaşı döktüren iflah olmasın!
SELÇUKYA AKLINI TERLETMEYE DEVAM EDİYOR!
BİLMEK YETMİYOR
DÜNYAYA GELMEKLE İŞ BİTMİYOR
UBUNTU
ULUSLARARASI İSLÂMÎ İSTİŞARE
MÜSLÜMANIN HAYATI HİCRETTİR
HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?
HAYAT DEDİĞİMİZ
ACI BAŞLANGIÇ, HAYIRLI SONUÇ!
YAZMAK, DÜNYANIN EN MUTLULUK VEREN İŞİ