Bir Kitap, Bir Dipnot ve Bir Medeniyet Meselesi
Özbekistan Mergilan Şehrinde Muhteşem Bir Merkez: Burhaneddin el-Marğinani İlim, Eğitim ve Turizm Külliyesi/ Kompleksi
AK Parti’nin Rantçı Şımarıkları
BEN İNSANIM
İSLÂMİ NATO’NUN AYAK SESLERİ
Türk Lirasıyla Yapılan Dış Ticarette Rekor Artış
ŞAKA MI, SAYGISIZLIK MI ???
Beşten Dördü Gitti, Biri Kaldı!
Mekke Anlaşması
ÇİN TİYATROSU VE BİZİM FİGÜRAN GAZETECİLER
ATA YURDU AYMANAS
OSMANLIDA BİR RAMAZAN NASIL GEÇERDİ?-2-
TÜRKİYE’NİN AFRO-AVRASYA’NIN BÜTÜN ENERJİ VE TEDARİK KORİDORLARINDA VE HATLARINDA YÜKSELEN GÜÇ ETKİSİNİN STRATEJİK GÜÇ ÇARPANI MİMARİSİ DAHA DA DERİNLEŞİYOR.
GENÇLİĞİMİZİ ve GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK TEHDİT UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI BELASI
TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE OKUL MEZUNİYET PARTİLERİ
Bu Ne Perhiz ? Bu Ne Lahana Turşusu ?
Konya’da iyi ki belediyeler var! Vatandaş ekmek ve etliekmek zammına tepkili…
AYDOĞDU’DAN DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA…
İĞNE ELİMDEYDİ, SÖKÜĞÜ GÖREMEDİM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı mirasıdır! Osmanlı devletinin temelleri üzerine yükselmiş, Cumhuriyet binasını bu temele kurmuştur.
Tarihte çeşitli zamanlarda bölücü, yıkıcı eylemler olmuştur. Değişik zaman ve zeminlerde terör olayları meydana gelmiştir. Bu olayların çoğunlukla dış mihraklı olduğu görülüyor.
Yüzyıllar önce geldiler, cihan devletini yıktılar. Bu millet o sancağın yere düşmesine müsaade etmedi. Sarıkamış’ta, Çanakkale’de direndi ve o müberek sancağın yere düşmesine izin vermedi. Kitaplarımıza, ezanımza taaruzlar yapıldı. İlim hazinemize taaruzlar yapıldı. İşte böyle zor zamanlarda bile hak sancağı yere düşmedi, düşürülmedi. Hapse atıldılar ama vazgeçmediler. Gönül insanları, bakanlar idam edildi ama o yiğitler yine vazgeçmediler. İşte o yiğitler sayesinde dava sancağı yere düşmedi.
Tarih, devletlerin rekabet gücününe şahit olmaktadır. Meselenin altında; “ben yiyeyim sene yeme, ben iyiyim sen fena” düşüncesi yatar! Çünkü onlar; “Osmanlı Devleti’nin” dünya hakimiyetini, dünyaya; adalet, kardeşlik, barış, sevgi, dini hoşgörü, insanca yaşama getirmesinden rahatsız oldular! O yüzden çeşitli ayak oyunlarıyla “böl, parçala, yut” politikasını uygulayıp, muvaffak da oldular! Bu oyun, dış güçlerin; “Osmanlı mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ne pahasına olursa olsun yıkmak lazım!” fikir ve düşüncesi!
Buraya kadar tamam, anlıyorum, içimizdeki “Müslüman görünümlü” satılık kafalara demek istediğimiz çok şey var! “Kale içten fethedilir” anlayışıyla, elin gavurunun ekmeğine yağ sürmeyi anlamıyorum! Şunu da anlamıyorum; bindiği dalı kesmek, ekmek yediği çanağa pislemek, nimet veren eli ısırmak…evin dışındaki soysuza çare bulunur, ancak o soysuz, o hain evin içinde olursa! O zaman ne yapacaksın? Ekmek veriyorsun, imkan veriyorsun, son derece güveniyorsun… güveni sarsıyor, Türkiye Cumhuriyeti’ne kumpas kuruyor!
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki 2 harddisk’in içinde bulunan ve aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu 101 kişinin ses kayıtlarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın 1 numaralı şüphelisinin Fethullah Gülen, 2 numaralı şüphelisinin ise halen ABD’de bulunan Taraf gazetesi yazarı eski polis Emre Uslu olduğu ortaya çıktı. Dosyadaki iddialarda, telefon görüşmeleri özel kuryeler aracılığıyla ABD’de yaşayan Gülen’e götürülüyordu. Uslu da bu görüşmelerden düzenli olarak haberdar ediliyordu. Uslu bu görüşmelerin içerikleriyle ilgili yazılar da yazdı. Gülen ve Uslu ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek, siyasal ve askeri casusluk faaliyetleri yürütmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’le suçlanıyor.
Erdoğan, “Saldırının nereden geleceğini tahmin edemezsiniz. İhanetin nereden geleceğini kestiremezsiniz. Sizi sırtınızdan kimin hançerleyeceğini göremezsiniz. Yiğit ne diyor, ‘Karşımdan gelerek beni vursa gam yemeyeceğim ve ona diyeceğim ki erkekçe geldi beni öldürdü. Ama arkadan hançerleyerek vurduğu zaman işte o alçağı hazmedemiyorum’ diyor. Siz dost zannedersiniz, ama dost bildiğinizin iradesini, idrakini, inancını, vatanını ve milletini karanlık odaklara pazarladığını bilemeyebilir, fark edemeyebilirsiniz. Bunları yaşıyoruz. Önemli olan her an uyanık olmak. Her ihtimal karşısında dimdik sabırla sebat edebilmektir" diyor.
El hak doğrudur. Adamlar senin yanına “sütten çıkmış ak kaşık” gibi görünerek, riya maskeleri takarak, “Allah” diyerek masumları kandırıp, paralarını iç etmek gibi sinsi bir oyun oynamışlardır!
Fethullah Gülen’in niye memlekete dönmediği anlaşılmış bulunuyor. “Yeni Türkiye doğdu, her şey değişti, Hocaefendi’nin Amerika’da kalmaktaki ısrarına bir anlam veremiyoruz” deyip duruyorduk. Meğer Fethullah Gülen, Yeni Türkiye’nin yıkılmasını bekliyormuş memlekete dönmek için.
Öyle şeyler yapılmış ki; “ben bir sistem kurayım, devlet kademelerine sızayım, en üst düzeye adamlarımı yerleştireyim, zamanı gelince “Humeyni misali” devleti ele geçireyim” hinliği içinde karanlık ve haince düşünceler beslenmiş!
ATA YURDU AYMANAS
MESELELERE KUR’AN PENCERESİNDEN BAKMAK
“BEN”LİKTEN, “BİZ”LİĞE
DURMADAN YAZIYORUM VE YAZACAĞIM
YER GÖK ALBAYRAKTI!
RABBİM, ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ MUSIBETTEN MUHAFAZA EYLE!
KONYA’MIZIN KIRMIZI GÜLÜ
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
SEN SENİ BİL SEN SENİ
SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ OLARAK BELEDİYELERDEN İSTEKLERİMİZ