YARIN BAYRAM!

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Kurtuluş olan Kur'an ayı Ramazan bugün elveda ediyor. Ramazanı, "On bir ayın sultanı” yapan husus, Kur'anın bu ayda indirilmesi değil miydi? Yine içinde bin aydan (83 yıl) daha hayırlı bir ayın olduğu, kim inanarak sevabını Allah'tan ümit ederek Kadir gecesini ihya ederse geçmiş günahlarının bağışlanacağı kutsal bir gecenin varlığı sebebiyle bu ayın kıymetli oluşu ve doğru dürüst değerlendirilirse bayramı hak edeceğimizn anlatıldığı bir mübarek güne kavuşacağız yarın Allah izin verirse.

"Çocukluğumdaki bayramlar” diye söze başlamayacağım. "Ah nerede o eski bayramlar” da demeyeceğim. Bugün bu konu üzerinde aklımızı terletelim;

 Bayramları hak ediyor muyuz? "deliye hergün bayram” sözü doğru mu? Bu sözü nereye oturtacağız? Bu söz nereden çıktı? Allah yolunda gidenlere deli damgası basmak mı yoksa bunun altında yatan? Baktığımız zaman; Kur'anla, sünnetle, dini değerlerle, İlahi meselelerle meşgul olan, kendini maneviyata veren, gönül insanlarına yani Kâmil Müslümanlara, İslama sıcak bakmayan, Müslümanları, öldürülmesi gereken habis ur gibi gören bir zihniyet var. Bu zihniyet bu gün Gazze'de, ilistin'de taş taşın üstünde bırakmıyor. Açıkça dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor! Fakat ne acı ki İslam ülkelerinin kılı kıpırdamıyor. Halbuki Dünyakadi İslam ülkelerinin sayısı Siyonist İsrail'den çok fazla. Siyonist katilleri bir kaşık suda boğacak kadar güçlüler. Eğer İslam ilkeleri kıyama maklksın inanın yeryüzünde, ne terör olur, ne katliam, ne savaş olur ne intikam.

Dil ucuyla, "Müslümanım” demek yetmiyor. Rabbimiz: "Siz inandık demekle kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?” buyurur. Kimlikte, "İslam” yazması işi bitirmiyor. İman+ İslam+İhsan+İhlas+Cihat= Kâmil insan. Bu duygular yoksa, kıyama kalkmıyorsak, yapılan zulümleri sessizlik içinde hiçbir tepki koymadan izliyorsak vallahi de billahi de akıbetimiz çok kötü olur. Bugün Gazze hedefteyse, yarın Türkiye'nin hedefte olmayacağına garantimiz var mı? Kaldı ki Haçlılar ve Siyonistlerin asıl amacı Türkiye! Olaylara baktığınız, hadiseleri okuduğumuz zaman bu sonuca rahatlıkla varırız. Su uyur düşman uyumaz denir. Şeytan, kıyamete kadar varlığını sürdürecek. Bunun yanında Müslümanlar da ölüm gelinceye kadar ibadetinde daim ve kaim olacak. Yani Müslümanlar da durmayacak. Durduğumuz vakit Allah'a karşı görevimizi yapmamış, kullukta sıkıntıya girmiş oluruz. "Sizin duanız olmasa Rabbin size ne diye değer versin?” ilkesini iyi anlamak lazım. Allah'ın, "kulum” demesinin yolu O'nun yolunda asla inhirafa girmeden, ihmale uğramadan, keşke bataklığı içinde bocalamadan aktif biçimde olursak bayramları hak ederiz. Yattığımız yerden Cennete girilmez. Cennet, bedel ister, terlemek ister, yorulmak ister, mücadele ister.              

Bayramlardan mülhem olarak kendimizde ne gibi değişiklikler oldu veya oluyor? Sevgililer sevgilisi Peygamber efendimiz: "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolunursunuz” buyurur. İyi bir bayram yaşamak, bayramı hak etmek için hayatımızı gözden geçirelim. Bu Ramazanı fırsat bilerek bundan sonraki hayatımızı ölünceye kadar- ki ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz- Allah'a yarar bir kul olarak değerlendirelim. Hayırlı bayramlar.   

     

Beyaz Sayfa

 

Ana sütü gibi temiz ve berrak,

Karalanmamış hiç bembeyaz sayfa,

Günah lekesiyle kir bırakarak,

Karalanmamış hiç bembeyaz sayfa!

 

Her sabah taze gün sevgi saçılır,

Muhabbetle güller renk renk açılır,

Gönül safa bulur vebal geçilir,

Karalanmamış hiç bembeyaz sayfa!

 

Keşkeye aldanma günler dolmadan,

Korkak yüreksizler zaman çalmadan,

Mahcuplukla yüzler kara olmadan,

Karalanmamış hiç bembeyaz sayfa!

 

Ellerle dillerle canlar yakmadan,

Gönül Kâbe'sini asla yıkmadan,

Gözü kapatarak öze bakmadan,

Karalanmamış hiç bembeyaz sayfa!

 

Bayram Günleri!

 

Kirlenen ruhlara rahmetler yağar,

Zifiri geceye gündüzler sığar,

Umutsuz olana umutlar doğar,

Müjdelerle gelir bayram günleri!


Ölü toprakların dirildiği an,

Gül bahçelerine girildiği an,

Beratlarımızın verildiği an,

Sevenleri bulur bayram günleri!


Gariban canları görmeli o gün,

Şefkatle yanına varmalı o gün,

Hüzünlü kalplere girmeli o gün

Gönülleri alır bayram günleri!

 

Yedi düvel ile herkes el ele..

Ne büyük armağan ne hoş nevale,

Pınarlardan akan temiz şelale,

İhlaslarla dolar bayram günleri!  (09 NİSAN 2024)


Yazarın Diğer Yazıları